Obavijesti

Show

Komentari 2

Ma, kakvi Matt Damon i Tom Hanks! Ove TV face su u 'vojniku Ryanu', jeste li ih primijetili?

Ma, kakvi Matt Damon i Tom Hanks! Ove TV face su u 'vojniku Ryanu', jeste li ih primijetili?

U nedjelju navečer na Doma TV (22:15) prikazuje se Spašavanje vojnika Ryana. U čuvenom Spielbergovom hitu glumi plejada velikih holivudskih zvijezda, ali i neki koji će postati slavni tek kasnije

VIDEO

Spašavanje vojnika Ryana čuveni je film Stevena Spielberga o iskrcavanju na Normandiju i velikoj potrazi za Jamesom Ryanom, jedinim preživjelim bratom iz mnogobrojne obiteljiu kojem nastupaju velike holivudske zvijezde. Svatko tko je gledao film kao iz topa nabrojat će Toma Hanksa, Matta Damona, Vina Diesela, Toma Sizemorea i Eda Burnsa kao glavne glumce. No u brojnim manjim ulogama pojavljuju se velike zvijezde malih ekrana koje možda nisu odmah uočljive. Neki su vrijeme emitiranja filma 1998. već bili veterani i poznata lica, dok su drugi tek počinjali svoje karijere koje će se razbuktati u sljedećim godinama i desetljećima. Donosimo vam popis lica koja će vam se vjerojatno učiniti poznata tijekom večerašnjeg ponovljenog gledanja.

Ted Danson - Kafić Uzdravlje

Danson je u vrijeme premijere 'vojnika Ryana' bio etablirano ime s nekoliko desetljeća staža na filmu i televiziji. Osim hit komedija 'Tri muškarca i beba' te 'Made in America', Dansonova najpoznatija uloga je ona Sama Malonea, gazde čuvenog kafića Uzdravlje, kojeg je u istoimenom sitcomu glumio 11 godina, od 1982. do 1993. U 'vojniku Ryanu', Danson glumi kapetana Millera, s kojim se ekspedicija predvođena Tomom Hanksom susreće na ratištu.

Dennis Farrina - Kriminalistička priča

Markantni Farrina proslavio se ulogom poručnika Mikea Torrella u epskoj gangsterskoj seriji 'Kriminalistička priča' koju je sredinom 1980-ih obožavala i publika na ovim prostorima. Prije glumačke karijere, Farrina je 18 godina bio stvarni policajac i detektiv u čikaškoj policiji. Tijekom karijere uglavnom je glumio okorjele policajce, agente ili mafijaše u hit filmovima 'Manhunter', Ponoćna utkra, 'Uhvatite malog', 'Snatch' te u TV seriji 'Zakon i red'. U Spielbergovoj ratnoj drami pripala mu je uloga natporučnika Andersona. Farrina je preminuo 2013. godine od posljedica plućne embolije.

 

Nathan Fillion - Castle

Kanadski glumac Nathan Fillion karijeru je počeo u sapunicama. Prva značajnija TV uloga bila mu je u SF seriji Firefly 2002. godine te gostujuća uloga u jednoj sezoni 'Buffy ubojice vampira'. Svjetsku slavu stekao je 2009. godine ulogom pisca krimića u hit seriji Castle, koja se emitirala sedam godina, uz brojne reprize. Zajedno s policajkom koju je glumila Stana Katić činio je detektivski dvojac koji je s puno humora rješavao zločine. Dok se još probijao, imao je malu ulogu u 'vojniku Ryanu'. Glumio je samog vojnika Ryana, ali ne onog kojeg su tražili Tom hanks i ekipa, nego njegovog imenjaka iz druge američke države.

Bryan Cranston - Breaking Bad

Prije Malcolma u sredini i ulaska u TV povijest s fantastičnom ulogom profesora kemije koji postaje narkoboss u 'Breaking Badu', Bryan Cranston imao je malu ulogu u 'vojniku Ryanu'. Cranston se pojavljuje na samom početku filma kao pukovnik bez ruke u uredu za obranu. U to doba, Cranston je preživljavao glumeći u brojnim epizodnim ulogama, davajući glas u crtićima i reklamama...

 

Paul Giamatti - Milijarde

Giammatijevo lice bilo je prepoznatljivo u brojnim filmovima i serijama 90-ih u kojima je imao epizodne uloge - od Sabrine, Donnieja Brasca do Trumanova showa. U već glumačku kategoriju prebacio se 2004. glavnom ulogom u hvaljenoj 'Stranputici', nakon čega su uslijedile značajne uloge u 'Cinderella manu', 'Mamurluku 2', '12 godina ropstva', 'Spidermanu'. Od 2016. do 2022. s Damienom Lewisom bio je glavni akter hit serijie 'Milijarde', u kojoj je glumio državnog tužitelja koji gramzivom Lewisu pokušava stati na rep.

U 'Spašavanju vojnika Ryana' Giamatti glumi narednika Hilla.

Andrew Scott - Sherlock, Fleabag

Irski glumac prva glumačka iskustva stjecao je ulogama u britanskim kazalištima i BBC-jevim serijama i filmovima. U 'Vojniku Ryanu' statirao je kao jedan od vojnika tijekom čuvene uvodne scene iskrcavanja na plažu Omaha. Dvije godine kasnije dobio je malu ulogu u seriji 'Združena braća' koju su također producirali Spielberg i Tom Hanks. Scott je TV slavu stekao kao profesor Moriarty, arhineprijatelj Sherlocka Holmesa u modernoj BBC-jevoj adaptaciji gdje detektiva glumi Benedict Cumberbatch, a doktora Watsona Martin Freeman. Predmet požude obožavateljica postao je nakon uloge svećenika u  humorističnoj seriji 'Fleabag' scenaristice i glumice Phoebe Waller-Bridge.

John DeLancie - Zvjezdane staze: Nova generacija

DeLancie se proslavio ulogom kostimiranog svemoćnog bića Q-a u TV seriji 'Zvjezdane staze: Nova generacija' u kojoj Enterpriseom upravlja Jean-Luc Picard. U 'Vojniku Ryanu' se ne pojavljuje fizički, nego daje glas na početku filma kao narator.

John De Lancie In 'Star Trek: The Next Generation'

 

 

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...