Obavijesti

Show

Komentari 2

Madonninu plesačicu zadržali satima na aerodromu u Izraelu

Madonninu plesačicu zadržali satima na aerodromu u Izraelu
11

Madonnine plesačice s Eurosonga, noseći zastave Izraela i Palestine na leđima, naišle su na neugodnost kada je Mona Berntsen, koja je nosila palestinsku zastavu, ispitivana u zračnoj luci

VIDEO

Plesačica Mona Berntsen (29) koja je nosila palestinsku zastavu na leđima tijekom Madonninog (60) nastupa na Eurosongu ispitivana je više od sat vremena u zračnoj luci Ben Gurion u Tel Avivu. Mona kaže kako je pokušaj napuštanja Izraela bio 'intenzivan', prenosi Metro.co.uk.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Eurosong 01:49

Naime, svjetska pop kraljica Madonna imala je upečatljiv nastup i dok su joj mnogi gledatelji zamjerili 'falširanje' dok je pjevala hit 'Like a Prayer' iz 1989., ona je za vrijeme druge pjesme 'Future' bila okružena plesačima koji su na leđima imali zastave Izraela i Palestine. 

FILE PHOTO: 2019 Billboard Music Awards- Show - Las Vegas, Nevada, U.S.

Izrael i Palestina šetali su zagrljeni po pozornici te bi se ovaj potez mogao protumačiti kao poruka pjevačice da je najbolje rješenje za bliskoistočni problem obostrano primirje i prestanak sukoba. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️ So grateful for this team!

A post shared by Mona Berntsen (@monaberntsen) on

Plesačica je objavila post na Instagramu koji je nedugo zatim obrisala. 

- Hvala Madonna što sam bila dio vaše poruke, i što ste mi dali da nosim palestinsku zastavu pred milijunima gledatelja. Nažalost, zabranjivanje na Zapadnoj obali je stvarno. Vrijeme koje je uslijedilo nakon jučerašnje predstave bilo je 'intenzivno', ali nikada nisam zamišljala da ću se tako osjećati i da će tako postupati prema meni - šokirana je Mona.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mona Berntsen (@monaberntsen) on

- Dati putovnicu i zatim biti ispitivana više od sat i pol, morati ispričati cijelu životnu priču, razloge putovanja u arapske zemlje tijekom života, vjerske odnose, obiteljske stvari, pokazati detalje rasporeda mog boravka, objašnjavati što sam točno radila i gdje sam sve bila i zadnji put u Jeruzalemu prije tri godine. I sve to na izlasku iz zemlje - nastavila je objavu Mona.

Plesačica se na kraju ponovno zahvalila Madonni što je iskoristila ovaj performans da pošalje poruku. 

- Ovo sve proći vjerojatno zbog nošenja zastave kao dijela predstave koja šalje poruku o trenutnom sukobu, a promiče mir, jedinstvo i slobodu. Ne mogu ni zamisliti s čime se sve palestinski narod suočava svakodnevno - dodala je Berntsen u objavi i izrazila poštovanje prema ljudima koji govore glasno kada svjedoče nepravdi koristeći bilo koju platformu kojom podižu svijest.

Ništa ne upućuje na to da je Monina izvedba izravno potaknula ispitivanje, jer je izraelska zračna luka Ben Gurion u Tel Avivu poznata po strogoj kontroli putovnica i ispitivanju putnika na letovima izvan Izraela. 

Organizatori Eurosonga su potvrdili kako nisu unaprijed odobrili uključivanje zastava u nastup i da nisu bile dio proba. 

- Natjecanje za pjesmu Eurovizije nije politički događaj i Madonna je bila svjesna toga - izjavili su organizatori.

Madonna je svoju izvedbu branila na Instagramu.

- Madame X je borac za slobodu. Zahvalna sam na prilici i mogućnosti širenja poruke mira i jedinstva sa svijetom - napisala je. 

Nizozemska slavi: Duncan je 'pokorio' Eurosong i pobijedio
Nizozemska slavi: Duncan je 'pokorio' Eurosong i pobijedio

DOMAĆA ZVIJEZDA ISKRENO O PROŠLOSTI: Živjela sam u smeću i spavala po cijele dane

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...