Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Maestru Šuteju ponovno transplantirali koštanu srž

Transplantacija je prošla bez komplikacija i Šutej se tijekom zahvata osjećao dobro. Prvi rezultati vidjet će se tek nakon dva do četiri tjedna...

Pixsell
Foto: Pixsell
3 komentara

Maestru Vjekoslavu Šuteju liječnici su deset sati presađivali koštanu srž u KBC-u Zagreb. Nakon transplantacije Šutej se osjećao dobro. Sve je prošlo bez komplikacija.
- Šutej je do prije dva dana bio na kemoterapiji. Prošao je kroz jako teško razdoblje. Jedva se kretao. Koštana srž koju je dobio u Americi, njegovo je tijelo odbacilo. Sada je stabilno i dobro. Teško je prognozirati ishod ove transplantacije. Potrebna su dva do četiri tjedna kako bi se vidjeli prvi rezultati - rekao nam je prof. dr. Boris Labar iz KBC-a Zagreb. Prekjučer popodne stigla je koštana srž davatelja iz Amerike, čija je kompatiblinost sa Šutejevom 9/10. Šutejeva supruga, stomatologinja Ivana, od supruga se, dok leži u bolnici, ne odvaja.
- Bio je loše od kemoterapije. Teško mu je bilo i dignuti ruku i javiti se na telefon - rekla je Ivana Šutej Večernjem listu. U lipnju je Šutej završio u zagrebačkoj bolnici Merkur jer su mu pali leukociti. Nadao se kako neće opet morati u Ameriku na liječenje. U kolovozu prošle godine, otkrivši da boluje od akutne leukemije, otišao je u bolnicu u Seattle. Šutej je dosad na liječenje potrošio milijun i petsto tisuća kuna svoje ušteđevine.
- Rekao sam si da moram živjeti dok mi se sin Nikša ne oženi i ne dobije dijete. Barem još dvadeset godina - govorio je maestro.

Naši partneri pišu
Message