Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Maestru Vjekoslavu Šuteju dijagnosticirana leukemija

Tijekom ljetnog odmora, maestro Šutej je osjetio manje tegobe, nakon čega je obavio preglede u Zagrebu. Nakon dijagnoze otišao je u SAD

R.Anić
Foto: R.Anić
1 komentara

Nakon zdravstvenog pregleda, šefu dirigentu i umjetničkom ravnatelju Zagrebačke filharmonije Vjekoslavu Šuteju (57) dijagnosticirana je akutna leukemija, nakon čega je hitno otputovao na liječenje u SAD gdje je živio i radio kao šef dirigent, izvijestila je Zagrebačka filharmonija. Tijekom ljetnog godišnjeg odmora, šef dirigenata i umjetnički ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Vjekoslav Šutej osjetio je umor i manje zdravstvene probleme. Otišao je u Zagreb kako bi obavio rutinski pregled gdje su mu dijagnosticirali leukemiju. Koliko će trajati liječenje našeg Maestra nitko sa sigurnošću ne može reći.
Šutej je za sada otkazao koncerte koje je trebao dirigirati početkom slijedeće glazbene sezone. Ravnatelj Filharmonije zamolio je javnost i medije da tijekom zahtjevnog liječenja poštuju dignitet i privatnost Vjekoslava Šuteja i njegove obitelji.
Šutej je u drugom braku s Ivanom (32), farmakologinjom i asistenticom na Stomatološkom fakultetu, dobio dvoje djece, Emu (4) i Nikšu (2). Iz prvog braka ima kćer Alemku (27). Bio je glazbeni ravnatelj teatra Fenice u Veneciji. Radio je sa zvijezdama poput Josea Carrerasa, Placida Dominga. Zbog djece je želio”zamrznuti” sve svoje obveze jer, kako je rekao, nije htio propustiti njihove prve korake i riječi.

Naši partneri pišu
Message