Obavijesti

Show

Komentari 77

Majoli može obraniti još samo Živi zid: Iva ostaje bez svega?

Majoli može obraniti još samo Živi zid: Iva ostaje bez svega?
2

ANALIZA U prosincu bi obitelj tenisačice mogla izgubiti dva stana, teniski centar i restoran. Nisu otplaćivali kredite, pa banka hoće rasprodati njihovu imovinu

VIDEO

Ako u stečajnom postupku izgubi teniski centar i dva stana u centru Zagreba, Ivu Majoli (39) mogao bi, kako je već jednom najavio, obraniti samo Ivan Pernar i njegov Živi zid.

Imovinu joj želi oduzeti tvrtka H-ABDUCO, koja se bavi prodajom nekretnina i koja je pravni sljednik bivšeg Hypo Leasing Kroatien, a s Tenis centrom Ive Majoli imaju nekoliko ugovora o kreditu.

Nedostupna: Iva nije komentirala poslovni krah jer je na teniskom turniru u Sankt Petersburgu. Majoli je 1997. osvojila Roland Garros, a novac je ulagala u biznis koji joj nije išao

Zbog duga od čak 59 milijuna kuna, H-ABDUCO bi mogao tenisačici i njezinoj obitelji zaplijeniti sportsko-rekreacijski centar u Jurjevskoj ulici, stanove na Trgu bana Jelačića od 154 četvorna metra i u Teslinoj ulici od 79 četvornih metara, te restoran u Novom Vinodolskom. Majoli se jučer nije javljala na telefon jer je u St. Petersburgu na teniskom turniru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Tatina tvrtka u blokadi

Suzana Skorija (43), direktorica tvrtke koja je pokrenula stečajni postupak protiv Majolijevih, na sva pitanja u vezi ovoga slučaja odgovorila je kratko: 'Ne želim komentirati'. Ipak, kako je njezina tvrtka navela u tužbi Trgovačkom sudu, uvjereni su da nikad neće redovitim putem naplatiti dugovanje jer je tvrtka Ive Majoli, odnosno njezina oca Stanislava, blokirana.

Upropastio je tri poduzeća: Bruno Orešar je ‘90-ih godina kupio Jadrankamen iz Pučišća na Braču. Nekoć uspješnu tvrtku doveo je do kraha, a radnici su ostali bez posla. Tenisač je uništio i splitski Monter te Uzor, koje su imale oko 2000 radnika

Prema procjeni vještaka, teniski tereni u Jurjevskoj vrijede oko 21 milijun kuna, stanovi na Trgu bana Jelačića i u Teslinoj vrijede osam kuna, a restoran Majolijevih u Novom Vinodolskom oko 5,5 milijuna kuna. Tenisačica je deset tisuća četvornih metara teniskih terena dobila 2003. od Grada Zagreba na korištenje, pod uvjetom da tamo organizira WTA turnir, ali takav turnir Majolijevi nikad nisu organizirali. Već tri godine kasnije od Grada su terene otkupili za 15 milijuna kuna.

Lučić bila pred bankrotom: Mirjana Lučić 1998. dobila je tužbu od agencije IMG da im vrati oko 800.000 kuna

Propala im i dva restorana

Od Grada su dobili i dozvolu da dio prenamjene u ugostiteljsko-turističko zemljište i tamo je izgrađen restoran Marcellino, pa danas teren vrijedi čak 21 milijun kuna. Da bi podmirili dio kredita kojim su ga kupili, pokušali su ga prodati nogometašima Dariju Srni (34) i Luki Modriću (31). Iva je teren htjela prodati i svojem prijatelju Bruni Orešaru (49), no umjesto toga, od njega su kupili restoran u Novom Vinodolskom.

Iva i njezin otac imali su i dva propala restorana. Jedan je bio japanski restoran Sora na vrhu nebodera na glavnom zagrebačkom trgu. Otvorili su ga 2008. godine, a propao je godinu dana kasnije. Istoimeni restoran tenisačica je 2009. otvorila u Hvaru. Nakon zatvaranja ostali su dužni.

Izgubio na zgradi u Splitu: U građevinski biznis uletio sam naivno, kao iz vrtića na fakultet, rekao je 2010. Goran Ivanišević. Zbog loših poslovnih poteza izgubio je oko 50 milijuna kuna

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 77
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'