Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Malteška vlada kupila kraljičinu zapuštenu vilu za 45 mil. kuna

Muscat smatra da bi vila mogla postati vrlo popularna turistička atrakcija. Vlada je kani obnoviti jer ju je nagrizao zub vremena pa je prilično zapuštena

Royal visit to Lincoln's Inn
Foto: Toby Melville/Press Association/PIXSELL
2 komentara

Malteška vlada kupila je vilu u kojoj je živjela princeza Elizabeta prije nego što je postala britanska kraljica, izvijestio je u utorak navečer malteški premijer Joseph Muscat.

Vila se nalazi na periferiji grada Vallette i jedino je mjesto izvan Velike Britanije koje je kraljica Elizabeta nazivala domom. Ondje je živjela između 1949. i 1951. kada je njen suprug, princ Philip bio stacioniran na Malti u Kraljevskoj mornarici.

Armistice Day 2018 | Autor: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL Foto: Victoria Jones/Press Association/PIXSELL

Muscat smatra da bi vila mogla postati vrlo popularna turistička atrakcija. Vlada je kani obnoviti jer ju je nagrizao zub vremena pa je prilično zapuštena. Ugovor o kupnji vile malteška vlada potpisala je u ponedjeljak. 

Vila Guardamangia u prodaji je od početka godine i na tržištu se nudila za 5,9 milijuna eura, odnosno 45 milijuna kuna. Muscat nije otkrio po kojoj ju je cijeni malteška vlada kupila.

AFP/Pixsell | Autor: AFP/Pixsell Foto: AFP/Pixsell

Elizabeta II. i njezin suprug, vojvoda od Edinburgha posljednji put su vilu posjetili 2015. godine za vrijeme posjeta Malti. Kraljica je tada izjavila da joj je uvijek posebno posjetiti Maltu jer se prisjeća sretnih dana koje je ondje provela s Filipom nakon što su se vjenčali.

Zdanje se sastoji od šest spavaćih soba, triju kupaonica, velike plesne dvorane i brojnih prostorija s pristupom velikome zajedničkom vrtu.

Naši partneri pišu
Message