Obavijesti

Show

Komentari 0

Malu Lorenu zovu 'Podravski slavuj', ona već ima dva spota

Malu Lorenu zovu 'Podravski slavuj', ona već ima dva spota
7

'Podravski slavuj', kako od milja tepaju 10-godišnjoj Loreni, je snimila i dva spota. 'Molitva od soli' i 'Svila i med' su odličnoj učenici priskrbili prepoznatljivost na vokalnoj sceni. Uza sve to, Lorena pohađa i Glazbenu školu 'Vatroslav Lisinski' u 30-tak kilometara udaljenom Bjelovaru

VIDEO

Lorena Vlašić je natprosječno nadarena djevojčica, i njezina želja i ljubav prema glazbi u odnosu na dob su upravo fascinantne. Iako je talent ključan, volja i potpora od obitelji ju vodi na putu da jednog dana zablista na glazbenoj sceni. Potvrdu vidim i po tome što ona osvaja prva mjesta i priznanja i van domovine, što je dokaz nadarenosti, portretirao nam je vokalne kvalitete Lorene Vlašić ugledni kantautor Marko Tomasović, koji već duže vrijeme surađuje sa učenicom 6. razreda osnovne škole iz Kalinovca pokraj Đurđevca.

'Podravski slavuj', kako od milja tepaju 10-godišnjoj Loreni, je snimila i dva spota. 'Molitva od soli' i 'Svila i med' su odličnoj učenici priskrbili prepoznatljivost na vokalnoj sceni. Uza sve to, Lorena pohađa i Glazbenu školu 'Vatroslav Lisinski' u 30-tak kilometara udaljenom Bjelovaru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Njezina profesorica klavira Vida Novoselec o njoj govori samo biranim riječima, ističući njezinu darovitost, ali upravo i žal što se nije odredila prema nastavku karijere pijanistice jer po njoj ima sve preduvjete.

- Posjeduje rijetku glazbenu inteligenciju, koja joj uz natprosječnu nadarenost nudi, naravno uz nastavak školovanja, sjajne perspektive u sviranju na klaviru - pojašnjava nam profesorica Novoselec.

Lorena je prvi put ozbiljnije skrenula pozornost na sebe kad je na RTL-ovim zvjezdicama u konkurenciji od 2500 natjecatelja ušla u uži izbor među 60. Potom se redaju uspjesi, poput dvostruke krune s dva osvojena naslova Grand Prixu, 2016. u Zagrebu i onog godinu dana kasnije u Čakovcu. Između brojnih nastupa u inozemstvu, gdje joj je njezina interpretacija donijela brojna priznanja, s ponosom ističe osvajanje prvog mjesta na festivalu Young Europe u Kijevu u Ukrajini. Slične uspjehe polučila je i u zemljama našeg okruženja. Tomasović kaže da su prave potvrde one koje stižu s inozemnih nastupa, jer se tamo pojavljuju kao anonimne osobe.

- Taj uspjeh je tim veći, jer na svakom inozemnom nastupu gost mora biti puno bolji da bi se uspeo na stepenicu iznad domaćina, jer on uvijek ima lagani vjetar u leđa - pojašnjava Tomašević, koji surađuje ili je surađivao sa najvećim imenima domaće glazbe. 
Iako joj je pjesma prva i, kako kaže, najveća ljubav, jer se u budućnosti u tome vidi, Lorena je i sjajna šahistica, članica pobjedničke kadetske ekipe 'Picok' iz Đurđevca koja se prije samo par dana okitila titulom najbolje ekipe u Hrvatskoj. Kad smo ju pitali da se odluči što joj je najdraže, ona je bez ikakvog razmišljanja kazala - pjevanje, jer u njemu vidi svoje jučer, danas i sutra. 

Sudjelovala na Festivalu Kukuriček 2016.g. gdje je u kategoriji do 10 godina osvojila 2.mjesto, gostovala na Festivalu 'Čunga Lunga' na Ohrid festu u Makedoniji. Na festivalu Kukuriček 2017.g. gdje u kategoriji do 15god.osvaja 2.mjesto. Na međunarodnoj glazbenoj smotri Anglel Voice u Beogradu, osvaja 1.mjesto The best song i 3.mjesto u kat.za najbolji vokal. Isto tako 2018. ponovno osvaja 2.mj.The best song.

Na međunarodnom festivalu Young Europe u Kievu, Ukraina 2018., gdje osvaja prvo mjesto u kat. autorskih pjesama i 2.mjesto za najbolji vokal. Lani je osvojila i drugo mjesto na međunarodnom festivalu Hybla Music, Ragusa, Sicily. Pobjednica je lanjskog međunarodnog festivala Eurokids Winter u POP  kategoriji i 2.mjesto sa autorskom pjesmom Molitva od soli.

NOVA KARIJERA HANE IZ GOSPODINA SAVRŠENOG: 'Priznat ću vam kad sam se prvi put poljubila, ali ne pitajte me za operacije'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'