Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
33 komentara

Mani Gotovac: Istina je takva, danas treba izgledati, a ne biti

Teatrologinja Mani Gotovac, koja je sredinom mjeseca izdala novu knjigu 'Ma koji život, ma koji teatar', bila je gošća emisije 'Dnevni boravak' na 24sataTV-u

Tino Jurić/PIXSELL
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
33 komentara

Mani Gotovac, koja je nedavno izdala novu knjigu 'Ma koji život, ma koji teatar', gostovala je kod Tatjane Jurić u emisiji 'Dnevni boravak' na 24sataTV. 

Teatrologinja je voditeljici otkrila da i nakon svih godina pred publikom i danas ima tremu. 

- Takvog sam kova. Sto puta sam se pitala kako je nakon toliko godina i toliko iskustva moguće imati tremu. Možda je to pitanje odgovornosti, pretjerane odgovornosti. Nemam potrebu svidjeti se drugima, lagati. Nikada nisam na to patila - istaknula je Mani te rekla što misli o novim medijima.

- Ne može se reći da nema kriterija uopće. Ima onih emisija u kojima se postavljaju pitanja koja nemaju smisla. U takvom smo vremenu. Treba izgledati, a ne biti. Ako ćemo biti istiniti, danas je pitanje izgledati ili ne izgledati - zaključila je Mani koja je rekla što misli o teatru danas. 

- Teatar za mene danas nije ono što je bio prije. Danas kad netko laže kaže se da teatralizira. Ja se s tim ne slažem. Mislim da se do nekih životnih istina može doći preko umjetnosti. Kada se bavimo teatrom produljujemo i umjetnički istražujemo pitanja života - zaključila je Mani i objasnila naslov svoje nove knjige. 

- Kada ste negdje na kraju i zbrajate sve, nešto malo ironije mora biti. U toj mojoj knjizi ima puno samoironije, ja se tako osjećam. Nisam ja to ništa umjetno stvarala. Vrlo često bih se smijala jer mi je bilo smiješno to što sam radila - otkrila je Mani čiji je naslov zadnje knjige potekao iz Euripidove 'Elektre'. 

Naši partneri pišu
Message