Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
10 komentara

Maraton startao s mjesta odakle su odvezli Proeskog

U 6.20 sati, kada je lani poginuo Toše, startao je maraton sa stadiona u Novoj Gradišci, odakle su Tošino tijelo helikopterom prevezli u Makedoniju

Pixsell
Foto: Pixsell
10 komentara

Toše Proeski 16. listopada vozio se u Zagreb potpisati turneju s Ninom Badrić. Imao je 26 godina. Toliko je maratonaca u 6.20 sati, u vrijeme kada je poginuo, startalo sa stadiona nogometnoga kluba Sloga u Novoj Gradišci, odakle su lijes s njegovim tijelom vojnim helikopterom prevezli u Makedoniju.
Gotovo 1000 kilometara, koliko ima do Tošina groba u Kruševu, 26 makedonskih sportaša, među kojima i Filip Stojanovski (9), trčat će četiri dana bez stajanja. Kako trčanje ne bi prestalo, podijelit će se u skupine. Maratonce je ispratio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a prije početka utrke pustili su 26 golubova. Na stadionu još večer prije palile su se svijeće i polagali vijenci. U hotelu “Tomislav” otvorena je knjiga sjećanja.
U Kruševu se nakon mise išlo na Tošin grob, a menadžerica Ljiljana Petrović najavila je da će se s njegovom obitelji i najbližim prijateljima potom povući na ručak. Za Kruševo je avionom krenula i Antonija Šola, koju nisu zvali da pjeva na koncertu u Skopju Toši u čast. Tošina obitelj molila je da se godinu nakon smrti ne koristi njegovo ime, a ona je za pjesme koje mu je posvetila dobila nagrade. Najavila je da ide vidjeti Tošine roditelje.
- Bila sam na njegovu sprovodu, na grobu sam bila 40 dana nakon pogibije i na njegov rođendan 25. siječnja - rekla je.
Maratonci, makedonski veleposlanik i zamjenik, novogradiški gradonačelnik i uradnici okupili su se još večer prije, na stadionu. Zapalili su svijeće u obliku srca i položili vijence. U hotelu Tomislav Đurđa Aleksić i dvojica gitarista otpjevali su Tošinu "Zajdi, zajdi" kojom je započinjao i završavao gotovo svaki svoj koncert. Pušten je i ekskluzivni audiosnimak pjesme "Igra bez granica" u "a capella" izvedbi muške pjevačke skupine "HKUD Kramarić".

Naši partneri pišu
Message