Obavijesti

Show

Komentari 21

Marilyn bi danas slavila 94. rođendan: Udomili je 11 puta, a za gole fotke dobila je 50 dolara

Marilyn bi danas slavila 94. rođendan: Udomili je 11 puta, a za gole fotke dobila je 50 dolara
15

Najveći mit je taj da je bila glupa. Drugi je taj da je bila krhka. Treći da nije znala glumiti. Marilyn nije bila formalno obrazovana i na to je bila dosta osjetljiva, ali je bila jako pametna i vrlo jaka, kaže biografkinja Churchwell

VIDEO

Na današnji dan američka filmska glumica, pjevačica, model i pop-ikona Marilyn Monroe proslavila bi 94. rođendan. Tragično je preminula zbog navodnog predoziranja sa svega 36 godina, a njezine uloge pamte se i danas. I dalje je mnogi smatraju najvećim seks-simbolom u povijesti. Zavela je braću KennedyRoberta i Johna, a iza sebe je imala tri braka - s James DoughertyjemJoeom DiMaggiom i Arthurom Millerom.

Ipak, filmska diva navodno je više od muškaraca voljela lezbijske partnerice. Njezina najpoznatija ljubavnica bila je glumica Joan Crawford. U službenim spisima piše da je počinila samoubojstvo, ali u to mnogi nisu vjerovali pa se zato oduvijek sumnjalo da su je ubili. Monroe je bila intelektualka iako ju je svijet vidio kao 'zgodnu, ali glupu plavušu'. Voljela je biti okružena pametnim ljudima i pričati o politici, knjigama, sudstvu, filmu, glazbi... Kada je preminula bila je vlasnica biblioteke od 400 knjiga, među kojima su i brojna vrijedna prva izdanja.

Biografkinja Sarah Churchwell (49) napisala je knjigu 'The Many Lives of Marilyn Monroe', koja je opisala kakva je glumica zapravo bila. 

- Najveći mit je taj da je bila glupa. Drugi je taj da je bila krhka. Treći da nije znala glumiti. Marilyn nije bila formalno obrazovana i na to je bila dosta osjetljiva, ali je bila jako pametna i vrlo jaka. Morala je biti takva kako bi pobijedila sistem koji je vladao holivudskim studijima 1950-ih. Bila je vrlo duhovita. Glupa plavuša bila je uloga - bila je glumica, zaboga! Tako dobra glumica da danas nitko ne vjeruje da je bila išta drugo osim onoga kako se prikazivala na ekranu - kaže Sarah. 

U filmu 'Muškarci više vole plavuše', gdje je odigrala ulogu Lorelei Lee, Marilyn je izgovorila rečenicu koja se i danas pamti. 

- Mogu biti pametna kad želim, ali većini muškaraca se to ne sviđa - rekla je Monroe. 

Postali su slavni i popularni, a bili su posvojeni i zlostavljani...
Postali su slavni i popularni, a bili su posvojeni i zlostavljani...

Kao dijete živjela je u čak 11 udomiteljskih obitelji jer je njena majka smještena u instituciju i nije se mogla brinuti o njoj, a gotovo godinu dana provela je i u sirotištu u Los Angelesu. S 15 godina živjela je s obiteljskom prijateljicom Grace Goddard. Kasnije joj je Grace rekla da ode ili u sirotište ili u udomiteljsku obitelj. Umjesto toga, na kraju se došlo do zaključka da bi bilo najbolje da se Marilyn uda, i to za susjeda Jamesa Doughertyja. Pitali su ga želi li biti njen suprug, dvojac je popričao nekoliko puta i odlučili su da se  kojeg se pitalo da bude njezin suprug. Dvoje mladaca se par puta porazgovaralo i odlučili se oženiti. 

Marilyn je napravila dvije plastične operacije, što pokazuju i medicinske bilješke. Ti su papiri prodani na aukciji za 21.000 eura. Johnny Hyde, Monroein agent, platio joj je implantant za bradu i operaciju za vršak nosa 1950. godine.

Za svoje gole fotografije koje su krasile prvo izdanje Playboya dobila je 50 dolara. Toliko joj je platio fotograf. Pokojni Hugh Hefner je onda kupio fotografije za 500 dolara i stavio ju na naslovnicu magazina 1953. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'
NE MOŽE SE SVE SREDITI

Nije sve tako savršeno: Jennifer Lopez fotkali na ulici, evo kako izgleda bez filtera i 'fotošopa'

Čini se kako je dosta smršavila u posljednje vrijeme jer joj trbuh i struk, koji su se isticali ispod kratke majice, nisu glatki ni zategnuti

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'
KANYEOVA DRAGA

Bianca Censori bosa prošetala Disneylandom: 'Ovo je najviše odjeće što je ikada nosila...'

Bianca i Kanye u braku su od kraja 2022., a od ljeta iz dana u dan šokira svojim golišavim modnim kombinacijama