Obavijesti

Show

Komentari 18

Marinko živi 'američki san': 'Wahlbergu sam čuvao leđa...'

Marinko živi  'američki san': 'Wahlbergu sam čuvao leđa...'
4

Radaković iz zagrebačke Dubrave igrao je za Dinamo, a nakon rata odselio se u SAD. Bavi se modelingom i često statira u Hollywoodu

VIDEO

Bivši Dinamov nogometaš prima čestitke sa svih strana jer se pokazao talentiranim i za glumu. Marinko Radaković (45) igra u filmu “Proud Mary”, a pojavio se i u četiri epizode pete sezone serije “Kuća od karata”.

U Americi poznatiji kao Marco, u Netflixovoj seriji glumio je čuvara ruskog predsjednika. Da mu čuvanje dobro leži pokazao je i u novom filmu “Proud Mary”, koji ovih dana igra u američkim kinima. Tamo je čuvao Radu Šerbedžiju (71), koji je glumio gangstera Luku. Time mu se ostvarila i dugogodišnja želja da upozna i radi sa Šerbedžijom.

- Nakon snimanja imao sam zadovoljstvo ručati s velikim Radom - rekao je i dodao kako ga Šerbedžija inspirira. Odlično se, kaže, proveo i s Dannyjem Gloverom. Prije tri godine Marinko, koji je odrastao u zagrebačkoj Dubravi, u filmu Johnnyja Deppa glumio je konobara.

S Radom snimio film: Prije dvije godine maštao je o suradnji sa Šerbedžijom i Višnjićem

- Nisam imao priliku upoznati Deppa, ali veliki je uspjeh bio raditi s njim na filmu ‘Black Mass’ - pohvalio se tad. U blockbusteru “Bostonski maraton” pojavio se u ulozi policajca, a tamo je radio s Markom Wahlbergom i J. K. Simmonsom.

- S Wahlbergom sam proveo osam tjedana na snimanju - kaže Marinko koji trenutačno živi u Bostonu. Osim toga, pohvalio je ekipu koja ga je iznenadila otpjevavši mu pjesmu za rođendan.

- Pedeset ljudi je pjevalo za mene. Dirnuli su me i zasuzile su mi oči - govori  Radaković koji je nedavno statirao i u filmu “Ocean 8”, koji će premijeru imati krajem ovoga ljeta.

Kad mu je bilo 14, trenirao je nogomet pa igrao s Alenom Peternacom i Zvonimirom Soldom. Nakon toga je otišao u rat, a kad se vratio, zaputio se u Ameriku. Tamo je igrao za klub South Barons iz New Jerseya, no sportsku karijeru je morao napustiti 1997. zbog ozljede. Posvetio se učenju i dobio diplomu Sveučilišta Massachusetts. Bio je jedan od uspješnijih mladih prodajnih menadžera kad ga je otkrio modni skaut.

- Karijera modela se razvijala istodobno s glumom - priča Zagrepčanin. Ubrzo se povezao s vodećim agencijama u Americi, a nakon toga je krenuo u jednu glumačku školu u Bostonu. Marinko nema agenta te je zasad “sam svoj majstor”.

- Volio bih imati agenta koji ima istu viziju kao i ja te koji će mi pomoći da moja karijera dođe na sljedeću razinu - rekao je i dodao kako ni ne može susresti dobrog agenta ako nema dobru vezu. Prije sedam godine je prestižni časopis Cosmopolitan Hrvata nominirao za najpoželjnijeg neženju u Hrvatskoj.

- Laska mi ta titula - izjavio je Radaković, koji i dalje nije promijenio svoj ljubavni status.

'Snimao je s Gloverom i Johnnyjem Deppom, a najviše se obradovao kada mu se ispunila želja i Šerbedžija ga je počastio ručkom'

Jednog dana volio bih se vratiti u Hrvatsku. Obitelj mi je ondje, ali još je rano razmišljati o tome, izjavio je Radaković.

Pojavio se u filmu “Noć i dan” s Tomom Cruiseom i Cameron Diaz, a gledali smo ga i u “Pink Pantheru 2”. Isto tako, neostvarena želja mu je snimiti ljubavne scene s Charlize Theron jer je talentirana i lijepa.

- Najviše me se dojmio Peter Stormare, junak serije ‘Crna lista’. Osim što je ugodan, potaknuo me da radim na sebi, težim sve većim ulogama i ne odustajem od snova - rekao je glumac. 

Prije dvije godine zaigrao je u remakeu “Istjerivači duhova”. Sam se prijavio na otvoreni natječaj za glumce, a na audiciju je došao ne zamarajući se hoće li dobiti ulogu.

- Billy Dowd, koji je birao glumce, pogledao me od vrha do poda, nasmijao se i rekao: ‘Vidjet ćemo’. Ja sam mrtav-hladan ‘izvalio’: Ako ništa, mogu nositi samo torbe - rekao je.

Prije glume i manekenstva Marinko je radio kao zaštitar, privatni istražitelj i tjelohranitelj. Isprobao je razne poslove, ali gluma mu se najviše svidjela i poželio je uspjeti u tom poslu. 

U filmu “Istjerivači duhova” tumačio je policajca i bio dubler glumcu Mattu Walshu. Na setu je upoznao Billa Murraya i Melissu McCarthy, a družio se s glumicom Kristen Wiig, najpoznatijom iz filmova “Marsovac” i “Djeveruše”.

- Ona je prelijepa i duhovita žena, a najviše me oduševilo što je znala mnogo o Hrvatskoj. Rekla je da je Hrvatska predivna - kaže Marinko. Mnogi ga uspoređuju s Danielom Craigom, a njemu to laska.

- Hrvatski James Bond. To bi bilo super - smatra Radaković. 

Iako bi se volio vratiti u Hrvatsku, u kojoj mu žive roditelji i brat, zadovoljan je životom u SAD-u. U Bostonu, u kojemu stanuje, ima nekoliko hrvatskih prijatelja, ali ima malo slobodnog vremena.

- Jako mi je žao što nisam bio kod kuće kad su snimali nastavak filma “Mamma Mia” na Visu. Volio bih da sam bio dio glumačke ekipe - kaže.

Svestran 

Prije glume Radaković je u Americi radio kao privatni istražitelj, zaštitar i tjelohranitelj

Strojobravar Stjepan Šipek glumio je Tarzana

Stjepan Šipek (76) izučio je strojobravarski zanat u tvornici cementa u zagrebačkom Podsusedu. Kao dječak gledao je filmove u kojima je Johnny Weismuller glumio Tarzana sanjajući da i on jednom utjelovi taj lik te da ima svojega lava. 

Kad mu je bilo 17, odselio se u Kanadu kod majke te se počeo baviti hrvanjem. Kao vrstan plivač pobijedio je u maratonu kad je preplivao jezero Ontario. Nakon toga je otišao u SAD, a tamo su ga zbog snažne građe zamijetili filmski producenti. Rene Martins je gledao njegov hrvački meč i ponudio mu suradnju. 

Stjepan Šipek je promijenio ime u Steve Hawkes. Snimio je desetak filmova, a najpoznatiji je bio po filmovima o Tarzanu snimljenima u talijansko-španjolskoj produkciji. Veliki je ljubitelj divljih životinja. Pozornost javnosti privukao je prije 13 godina, kad je jedan od njegovih tigrova pobjegao s imanja te je ustrijeljen.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama