Obavijesti

Show

Komentari 0

Mario i Petra: 'Probudit ćemo Tarzana i opet ga oživjeti...'

Mario i Petra: 'Probudit ćemo Tarzana i opet ga oživjeti...'
1

POSLASTICA Kazalište Tvornica lutaka radi na osobitoj predstavi. Prisjećaju se junaka iz djetinjstva, a nakon Popaja i Baltazara na red je došao i kralj džungle

VIDEO

Trenutačno radimo scenarij koji će se temeljiti na prvoj priči iz serijala, ‘Tarzan i majmuni’, rekla je voditeljica kazališta Tvornica lutaka Petra Radin (40).

Istaknula je da će kralj džungle u njihovoj verziji biti drugačiji od onog u dosadašnjim pričama.

- Naš Tarzan će, kao i drugi likovi čije smo priče do sada radili, u sebi objediniti sve one vrijednosti koje zastupa Tvornica lutaka. Mislim da su se ljudi danas jako udaljili od prirode te da više ne razumiju kontekst suživota sa životinjama niti razumiju koliko su njihovi životi zapravo povezani - objasnila je Petra Radin, uz koju će režiju predstave supotpisati Mario Kovač (41), a glazbu skladati Matej Meštrović. Kaže da već imaju ideje koga od glumaca će angažirati za koji lik, no pregovori su u tijeku pa ne može još ništa iznijeti u javnost. Smatra da je Tarzan nepravedno pao u zaborav i sad ga žele probuditi te ponovno vratiti u život.

- U doba kad smo bili djeca, Tarzan je bio veliki hit i svi smo ga voljeli. Djevojčice i dječaci čitali su knjige i stripove te gledali filmove o njemu - kaže Petra.

Priprema predstave o ovom liku dio je ideje o prisjećanju na junake iz djetinjstva, a prije kralja džungle voditelji Tvornice lutaka Radin i Kovač su to uspješno napravili s profesorom Baltazarom i mornarom Popajem. Radin tvrdi da je Tarzan kao kralj džungle apsolutno u suživotu sa svim bićima oko sebe, a pritom je ekološki osviješten i promovira zdrave vrijednosti.

- U našem scenariju je ljubav prema životinjama imperativ. To je ono na čemu ćemo temeljiti naše iskustvo Tarzana i tako ga pokušati prenijeti djeci koja će gledati našu predstavu - ispričala je Radin dodajući kako premijeru kralja džungle planiraju početkom listopada u Histrionskom domu u Zagrebu.

- Jako smo uzbuđeni zbog svega jer je ovo prvi put da netko u Hrvatskoj na kazališnim daskama prikazuje Tarzana. Veseli nas što možemo udahnuti novi život liku koji nas je toliko fascinirao kroz cijelo naše djetinjstvo - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama
Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere',  Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...
MILJENICI PUBLIKE

Tužne sudbine reality lica: Vice umro nakon 'Večere', Saša iz 'Farme' nije dočekao sina...

Nakon snimanja 'Večere za 5' ribar Vice je preminuo, a njegova obitelj je htjela da se epizode ipak emitiraju. Tužna sudbina zatekla je i neke druge kandidate domaćih realityja