Obavijesti

Show

Komentari 8

Mario Kovač: Navikli smo na terasu, bez nje to nije Jabuka

Mario Kovač: Navikli smo na terasu, bez nje to nije Jabuka
1

Kovač je u studiju 24sata pričao o tome kako politika i vlast 'nagrizaju' tkivo starog Zagreba i njegovih kultnih prostora pa na tim mjestima grade bezlične zgrade i parkirališta

VIDEO

Redatelj Mario Kovač DJ-irao je večer prije nego što su 'podmukle snage građevinskog lobija pod okriljem noći' prisvojile terasu Jabuke.

POGLEDAJTE RAZGOVOR IZ STUDIJA 24SATA:

Redatelj Mario Kovač: Spasimo Jabuku, ujedinimo se i obranimo kultni klub! Voditeljica: Ana Lukiček

Posted by 24sata on 4. siječnja 2017

Smatra kako ova sprega politike i vlasti malo po malo nagriza tkivo starog Zagreba i njegovih kultnih prostora. Na njihovim mjestima grade bezlične korporativne zgrade, kioske ili fontane.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Sve je to muljaža i borba za prostore na dobrim lokacijama, a Jabuka to očito je - rekao je Kovač. Priča da je u Jabuci uvijek bila dobra atmosfera.

- Svi su navikli na tu terasu, uz nju me vežu sjećanja. Ona je sastavni dio kluba, bez nje to nije Jabuka - kaže redatelj.

Priča kako mu je jako neobična činjenica da u Gradu kažu kako će se na tom mjestu graditi dječje igralište, dok radnici pričaju drugu priču. Oni pak tvrde kako se gradi novo parkiralište.

Kovač Jabuku opisuje kao klutni klub u kojem je stalo vrijeme. Uvijek zna koga tamo može pronaći, a i 'plejlistu' već zna napamet iako on nikad nije bio 'Jabučar'. Najčešće je zalazio u Močvaru u kojoj još uvijek DJ-ira. Otkrio je kako mu prijatelji često kažu da pripazi na njihovu djecu koja također tamo odlaze.

Kaže kako je Jabuka Zagrebu neophodna jer kulturu u gradu razvijaju klubovi, a svi domaći bendovi počinjali su na takvim mjestima.

- Nama nedostaje taj profil klubova. Svake godine novi studenti dolaze na 'hodočašće' u Jabuku. Zalaze u klub o kojem su slušali - kaže.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'
VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...