Show

Komentari 7

Mario Kovač kao profesor Baltazar putuje u hladni Sibir

Mario Kovač kao profesor Baltazar putuje u hladni Sibir

Organizatorima dječjeg festivala svidjelo se što u predstavi Marija Kovača izgubljena ptica Toni zabunom dolazi u Sibir. Pozvan je na gostovanje u hladni grad Ulan Ude

Svi su nam rekli da su ondje bunde i šubare jeftine, pa ne nosimo ništa sa sobom. Sve ćemo ondje kupiti. Bit ćemo veće face kad se vratimo u Zagreb s bundama iz Sibira.

Tako je redatelj Mario Kovač (36) opisao pripreme za sibirske temperature od minus 10 Celzijevih stupnjeva.

Za desetak dana Kovač će na dječjem festivalu u gradiću Ulan Udeu gostovati s predstavom “Baltazar, put oko svijeta”. U njoj glumi slavnog profesora, a partneri su mu glumci Petra Rodin i Filip Detelić.

U Sibir su ih pozvali zahvaljujući liku ptice Tonija iz predstave, objašnjava Mario. Toni je znatiželjna ptica koja uvijek svugdje kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovoga svijeta. Znatiželja će je udaljiti od njezina jata te će se izgubiti i tužna zalutati u Sibir.

- Baltazar je bio idol mojeg djetinjstva. Obožavao sam ga. Poruka predstave je da klinci kroz život ne trebaju juriti nego istraživati - kaže Mario.

Dodaje kako je profesor Baltazar i hrvatski brend jer je kao animirani lik poznat u cijelom svijetu.

- Nadam se da će se njegova slava nastaviti na kazališnim pozornicama te da ćemo, osim Sibira, obići i druge svjetske destinacije - zaključuje Mario Kovač.     

Najčitaniji članci