Obavijesti

Show

Komentari 23

Maska koju je nosio psihotični ubojica nalazi se u Zagrebu

Maska koju je nosio psihotični ubojica nalazi se u Zagrebu
4

Prije osam godina na horor konvenciji u Las Vegasu upoznao je Dicka Warlocka koji je utjelovio manijakalnog ubojicu Michaela Myersa u filmu ‘Noć vještica’, a od njega je kupio Jasonovu masku

VIDEO

Zagrepčanin Dario Latinović (37) oduvijek je volio horore, a jedan od dražih mu je 'Petak 13'. Prvi put ga je pogledao krajem 80-ih te se, kaže, odmah zaljubio u lik i djelo fiktivnog lika Jasona Voorheesa.

Prije osam godina na horor konvenciji u Las Vegasu upoznao je glumca Dicka Warlocka (78) koji je utjelovio manijakalnog ubojicu Michaela Myersa u filmu ‘Noć vještica’. On je ujedno bio i prvi vlasnik čuvene Jasonove maske.

- Dobio ju je kao uspomenu jer je bio vođa kaskadera u petom nastavku. Od njega sam je kupio - ispričao nam je Dario koji je zbog maske potegnuo čak do Indianapolisa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zagriženi ljubitelj hororaca uspio je nabaviti originalnu hokejašku masku koju je u filmu nosio psihotični ubojica dok je tamanio svoje žrtve, razuzdane tinejdžere. Prvi nastavak filma izašao je 1980., a uslijedilo je još 11 nastavaka. Prvotno se film trebao zvati 'Duga noć u krvavom kampu', ali je redatelj smatrao da će asocijacija s 'nesretnim' danom donijeti više novca. Pokazalo se da je bio u pravu jer je ukupna zarada bila gotovo 420 milijuna kuna.

- Svaki 'nesretni' petak 13. najradije provodim uz istoimeni film, a čuvena maska gleda me iz prikrajka. Nikad nisam mislio da će krasiti moj dom - kazao je Zagrepčanin. Kaže da je ona dospjela u njegove ruke spletom okolnosti i umijeća trgovanja. 

- Prilično je teško doći do takvih predmeta, s obzirom na to da su vrlo skupi i traženi, a moju masku zovu ‘Svetim Gralom horor memorabilija’ - nastavlja Latinović, koji nije htio reći koliko ju je platio.

O prodaji ne razmišlja, ali postoji mogućnost da je za nekoliko godina odnese na aukciju u Los Angeles.

- Čak imam nekih konkretnih ponuda iz Amerike, ali još ‘mirujem’ - kaže Dario kojemu je i kolekcionarstvo umjetnina velika strast.

Legendarnu masku koju je Jason stavio tek u trećem nastavku filma čuva u sefu, daleko od znatiželjnih pogleda. Vadi je samo u posebnim prilikama, ali s njom još nije zastrašivao prijatelje.

- Nije mi bilo ni na kraj pameti da će hokejaška maska najpoznatijeg filmskog ubojice jednog dana završiti u Zagrebu, a kamoli kod mene - rekao je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima
NOVA SURADNJA

Lord of the Ringos? Jackson će režirati film o Beatlesima

Taj će oskarovac oživjeti napeto snimanje posljednjeg albuma slavnog britanskog banda 'Let It Be', koristeći se sa 55 sati dosad nepoznatih videosnimki kultnog benda iz 1969. godine

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'
FANOVI ODUŠEVLJENI

Hathaway otkrila: Snima se 3. dio filma 'Princezini dnevnici'

Brojni obožavatelji godinama su se pitali zbog čega su snimljena samo dva nastavka, a američka glumica ovih je dana otkrila vijest koja je oduševila brojne fanove filma
Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu
NAKON 30 GODINA

Kultni 'Simpsoni' se ukidaju? Ne donose nikakav prihod Foxu

Zbog spajanja TV mreže Fox s Disneyjem, ugovori o licenciranju bit će drugačiji. Fox ne zna hoće im se isplatiti održati Simpsone na životu, budući da godinama ne ostvaruju prihode