Obavijesti

Show

Komentari 13

Mate o starom prijatelju: 'Zbog Ćire sam napustio nogomet...'

Mate o starom prijatelju: 'Zbog Ćire sam napustio nogomet...'
1

Ćiro je veliki obožavatelj Mate Bulića, a kralj dijaspore je 1998. navijao na terenima Francuske. Trener svih trenera htio je da kralj dijaspore postane svjetski golman

VIDEO

Mate je bio jako nadaren golman. Nekoliko puta sam ga trenirao. Smatrao sam da mora postati veliki golman i zato sam bio nepopustljiv, prisjeća se Ćiro Blažević (81).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

Trener svih trenera došao je na promociju albuma Mate Bulića (59) 'Live in Lisinski'. Prisjetio se dana kad je tjerao Matu da svlada finese kojima ga je učio. Kralj dijaspore u mladosti je bio vratar kluba Boksit u Posušju, a Ćiro ga je kratko trenirao.

- Znao je zagalamiti, ali uvijek s pravom. Bio je veliki motivator, ali ipak nam se činilo da puno traži. Ipak, brzo smo se sprijateljili i ostali prijatelji do danas. Trenirao me i kad smo igrali turnire kao humanitarne zvijezde - kaže Bulić. 

Dodaje da je kao klinac maštao da upozna Ćiru Blaževića. To mu se ostvarilo kad je Ćiro kao trener Dinama došao u Mostar, a razdragani Mate kaže da ga je dodirivao da se uvjeri da je to doista on. Kad se Bulić 1981. odselio u Frankfurt, počeo je pjevati i ubrzo su ga prozvali kraljem dijaspore. Ćiro je, kad god bi mogao, dolazio u Frankfurt samo da bude na njegovu koncertu.

- Volim svratiti u Bulićev dom u Njemačkoj. Matina supruga Zdravka divno me ugosti. Bio sam ponosan kad je postao kralj dijaspore. Tko u inozemstvu uspije postati kralj, taj je i nacionalni kralj. Obožavatelj sam Bulićeve glazbe jer volim emociju njegovih pjesama - iskren je Ćiro. I pjevač gaji simpatije prema Blaževiću, iako ga je tjerao da trenira od jutra do mraka.

- Ćiro se uvuče pod kožu, veliki je prijatelj koji nikad nikome nije okrenuo leđa - kaže Bulić.

'Maltretirao sam Bulića'

Ćiro je igrao za reprezentaciju Jugoslavije, no kaže da je bio prosječan nogometaš. Potom je otišao u trenere. Matu Bulića učio je kako se treba bacati na loptu i koliko treba izaći ispred gola. Trener ne taji da ga je maltretirao.

Prijateljstvo traje 50 godina

Ćiro tvrdi da se patriotski naboj na Matinim koncertima može najbolje doživjeti u inozemstvu. Zahvalan mu je na emocijama koje tada osjeti. Mate ne propušta pogledati nijednu utakmicu kluba koji Ćiro trenira, a 1998. odlazio je u Francusku navijati za Hrvatsku. Veliki su prijatelji gotovo 50 godina.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao