Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
13 komentara

Mate o starom prijatelju: 'Zbog Ćire sam napustio nogomet...'

Ćiro je veliki obožavatelj Mate Bulića, a kralj dijaspore je 1998. navijao na terenima Francuske. Trener svih trenera htio je da kralj dijaspore postane svjetski golman

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
13 komentara

Mate je bio jako nadaren golman. Nekoliko puta sam ga trenirao. Smatrao sam da mora postati veliki golman i zato sam bio nepopustljiv, prisjeća se Ćiro Blažević (81).

POGLEDAJTE VIDEO:

[video: 1191741 / ]

Trener svih trenera došao je na promociju albuma Mate Bulića (59) 'Live in Lisinski'. Prisjetio se dana kad je tjerao Matu da svlada finese kojima ga je učio. Kralj dijaspore u mladosti je bio vratar kluba Boksit u Posušju, a Ćiro ga je kratko trenirao.

- Znao je zagalamiti, ali uvijek s pravom. Bio je veliki motivator, ali ipak nam se činilo da puno traži. Ipak, brzo smo se sprijateljili i ostali prijatelji do danas. Trenirao me i kad smo igrali turnire kao humanitarne zvijezde - kaže Bulić. 

Foto: 24 sata

Dodaje da je kao klinac maštao da upozna Ćiru Blaževića. To mu se ostvarilo kad je Ćiro kao trener Dinama došao u Mostar, a razdragani Mate kaže da ga je dodirivao da se uvjeri da je to doista on. Kad se Bulić 1981. odselio u Frankfurt, počeo je pjevati i ubrzo su ga prozvali kraljem dijaspore. Ćiro je, kad god bi mogao, dolazio u Frankfurt samo da bude na njegovu koncertu.

- Volim svratiti u Bulićev dom u Njemačkoj. Matina supruga Zdravka divno me ugosti. Bio sam ponosan kad je postao kralj dijaspore. Tko u inozemstvu uspije postati kralj, taj je i nacionalni kralj. Obožavatelj sam Bulićeve glazbe jer volim emociju njegovih pjesama - iskren je Ćiro. I pjevač gaji simpatije prema Blaževiću, iako ga je tjerao da trenira od jutra do mraka.

- Ćiro se uvuče pod kožu, veliki je prijatelj koji nikad nikome nije okrenuo leđa - kaže Bulić.

'Maltretirao sam Bulića'

  | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Ćiro je igrao za reprezentaciju Jugoslavije, no kaže da je bio prosječan nogometaš. Potom je otišao u trenere. Matu Bulića učio je kako se treba bacati na loptu i koliko treba izaći ispred gola. Trener ne taji da ga je maltretirao.

Prijateljstvo traje 50 godina

Ćiro tvrdi da se patriotski naboj na Matinim koncertima može najbolje doživjeti u inozemstvu. Zahvalan mu je na emocijama koje tada osjeti. Mate ne propušta pogledati nijednu utakmicu kluba koji Ćiro trenira, a 1998. odlazio je u Francusku navijati za Hrvatsku. Veliki su prijatelji gotovo 50 godina.

 

Naši partneri pišu
Message