Obavijesti

Show

Komentari 34

Mia Dimšić briljira na Porinu: Osvojila je devet nominacija

Mia Dimšić briljira na Porinu: Osvojila je devet nominacija
11

Njezin album 'Život nije siv' konkurira za Album godine i Najbolji album pop glazbe, a dobio je nominacije za najbolju produkciju i najbolju snimku dok njegova naslovnica se natječe za najbolje likovno oblikovanje

VIDEO

Glasačko tijelo je biralo među 1645 ovogodišnjih prijava koje su bile raspoređene u 35 kategorija, a u nominacijama uvjerljivo dominira mlada pjevačica Mia Dimšić (26). Prema glasovima struke osvojila je devet nominacija na jubilarnom 25. Porinu. 

Njezin album 'Život nije siv' konkurira u kategoriji Albuma godine i za Najbolji album pop glazbe, a dobio je nominacije za najbolju produkciju i najbolju snimku dok njegova naslovnica se natječe za najbolje likovno oblikovanje. Također pjesma 'Bezimeni' s tog albuma je osvojila nominaciju za Pjesmu godine. Mia sa svojom pjesmom 'Sunce, oblak, vjetar' je nominirana i za najbolju žensku vokalnu izvedbu te najbolji aranžman. 

Osim Mije Dimšić, u atraktivnoj kategoriji za najbolju žensku vokalnu izvedbu nominirane su i Josipa Lisac i Antonela Doko. U kategoriji najbolje muške vokalne izvedbe se nalaze Jacques Houdek, Kedžo i Oliver Dragojević. Za Pjesmu godine u konkurenciji su pjesma 'Ako voliš ovu ženu' koju izvode Željko Bebek i Oliver Dragojević, 'Biram' od Detoura, 'Neka ti plove brodovi' koju izvodi Massimo te 'Reno 4' koju izvodi Mile Kekin.

Parni Valjak te Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije također se ističu s velikim brojem nominacija. Parni Valjak kao grupa nominirani su za najbolju izvedbu grupe s vokalom, a njihov kompilacijski album 'Antologija' za tematsko povijesni album. Album 'Live in Pula' nominiran je za najbolju produkciju i snimku te za najbolji koncertni album u čijoj kategoriji su još u konkurenciji Massimo i Zagrebački solisti s albumom 'Isti osjećaj' te album 'Live Unpljugd 2 Gavella' Psihomodo popa. Album 'Chui ovu glazbu' nominiran je za najbolji jazz album, a Chui i Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije nominirani su za najbolju izvedbu i najbolju skladbu jazz glazbe, autora Tonija Starešinića. Album je nominiran i u prestižnoj kategoriji za Album godine gdje su mu konkurencija Natali Dizdar s albumom 'Iluzije', Jinxi i njihov album 'Pogrebi & pomiriši', Mayales za album 'Simbol za sunce'.

U kategoriji Novi izvođač godine nominirani su Boris Štok, Carla Belovari i Fluentes. U kategoriji Najbolji album jazz glazbe, Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije ove godine ima čak dvije nominacije, jednu uz grupu Chui s albumom 'Chui ovu glazbu' i jednu s Markom Toljom za album 'Stavi pravu stvar'. Nominaciju za najbolji jazz album osvojio je i Zvjezdan Ružić Sextet s albumom 'Elfin Farewell'.

U kategoriji za najbolji album klasične glazbe nominacije su osvojili Radovan Cavallin za album '11 Per 1 In 1', Aljoša Jurinić za album 'Chopin Alive' te Pavao Mašić s albumom 'Johann Sebastian Bach: Umijeće fuge'.

Finaliste glazbene nagrade na ceremoniji proglašenja nominacija predstavili su kolege glazbenici, poznati radijski i televizijski voditelji te predstavnici medija, a dobitnici u svakoj od 35 kategorija bit će poznati na svečanoj dodjeli koja će se održati 23. ožujka u splitskoj Spaladium Areni.

 

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...