Obavijesti

Show

Komentari 94

Mia Dimšić divi se kolegicama: Od Seve se može puno naučiti

Mia Dimšić divi se kolegicama: Od Seve se može puno naučiti
3

PUT DO USPJEHA Osječka kantautorica Mia Dimšić pjevati je počela kao sedmogodišnjakinja u KUD-u, a na prvu turneju otišla je u Ameriku i Kanadu s tamburaškim sastavom 'Džentlmeni'

VIDEO

Divim se kolegicama. Vrlo rado pratim pjesme kolega na sceni jer mislim da se od svačijeg rada može puno naučiti, kaže Mia Dimšić (25) o svojim kolegicama Severini (45), Jeleni Rozgi (40) i Lidiji Bačić (32).

Na tronu: Hrvatska diskografska udruga proglasila ju Miju Ženskim izvođačem godine

Najnagrađivanija izvođačica prošle godine već je kao sedmogodišnjakinja plesala i pjevala u kulturno-umjetničkom društvu. Prvu pjesmu napisala je u osnovnoj školi i poslala je na Dječju Euroviziju, no nije prošla u natjecanje.

- Godinama sam svirala gitaru, bila u tamburaškom orkestru i pjevala na dječjim priredbama. Kasnije sam džeparac zarađivala gažama u akustičnom duu, ali tek 2014. stigao je ozbiljan poziv koji mi je promijenio život - govori Dimšić. Mia je na mjesec dana s tamburaškim sastavom Džentlmeni otputovala na turneju po Americi i Kanadi te s njima pjevala hrvatskoj dijaspori.

- Mislila sam je to jednokratan projekt te da ću ga pamtiti kao nevjerojatno iskustvo, ali tog ljeta sam upoznala većinu svojeg današnjega glazbenog tima - dodaje Mia.

Pjesma “Život nije siv”, koju su Mijini fanovi proglasili himnom optimizma, mjesecima nije silazila s vrha glazbenih top ljestvica.

- Pjesma je nastala kad još nisam bila sigurna hoće li glazba biti nešto od čega ću živjeti. Inspiraciju sam dobila nakon nedjeljne svađe s mamom, kad me pitala mislim li da ću biti sretna na životnom putu kojim sam tek krenula - kaže Mia. Objasnila je kako joj se život od tada potpuno promijenio.

57 Splitski Festival

- Počela sam praktički živjeti na cesti te svaki dan upoznavati gomilu novih ljudi, slušati komentare i priče o sebi, nastupati u neobičnim uvjetima... Sve to zna biti stresno ako nisi prilagodljiva osoba, ali ujedno je i prekrasno – govori Osječanka. Glazbu voli čitav život, no priznaje kako nikad nije mislila da će se profesionalno baviti njome. Laska joj, kaže, što je vole i slušaju djeca.

- Dogodilo se spontano te mi je drago da inspiriram najmlađe i imam privilegiju pratiti ih kroz odrastanje. Ujedno je to i velika odgovornost - kaže Mia.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 94
VIDEO

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu
Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...