Show

Komentari 8

Michael Jackson zabavljao je javnost glazbom, Moonwalkom, ali i privatnim kontroverzama

Michael Jackson zabavljao je javnost glazbom, Moonwalkom, ali i privatnim kontroverzama

Jackson je preminuo nakon slučajnog predoziranja opasnim anestetikom 2009. Tijekom života i nakon smrti nizale su se optužbe o Jacksonovom seksualnom zlostavljanju i pedofiliji, ali i dalje ima hordu obožavatelja

Prošlo je dvanaest godina od smrti legendarnog kralj popa, Michaela Jacksona. Kontroverzni glazbenik danas bi proslavio 63. rođendan.

POGLEDAJTE VIDEO:

Michael se rodio 1958. u Indiani, SAD, a karijeru je započeo u grupi 'Jackson 5' s četvero svoje braće. Ambiciozan kakav je bio još od malena, tražio je korak više u zanatu u kojeg se zaljubio, stoga je odlučio napustiti bend i sam krenuti dalje.

FILE PHOTO: American pop star Michael Jackson performs on stage during his concert at Moscow

Njegovih pet solo studijskih albuma, među najprodavanijima su na svijetu:  Off the wall (1979.), Thriller (1982.), Bad (1987.), Dangerous (1991.) i HIStory (1995.).

FILE PHOTO: U.S. pop star Michael Jackson gestures during a news conference at the O2 Arena in London

Jacksonovi hitovi 'Beat it', 'Billie Jean' i 'Thriller' smatraju se prekretnicom u načinu snimanja video spotova, koji postaju polako postaju umjetnička forma. Spomenuti hitovi ruše i rasne barijere svojom popularnošću. Svojom glazbom utjecao je na brojne glazbenike različitih žanrova, a popularizirao je ples 'moonwalk' kao i 'robot'.

FILE PHOTO: Michael Jackson jokes with the photographer during a break in his testimony in Santa Maria

Pjevač je osim iznimnog glazbenog umijeća imao i jako buran privatni život. Prvo je šokirao javnost kada je transformirao svoj izgled, a zatim i brojnim operacijama i korekcijama, ponajviše nosa.

Jacksonov svaki pokret pratio je ogroman broj obožavatelja koji su mu ostali vjerni i nakon smrti i brojnih optužbi. Prva optužba za seksualno zlostavljanje bila je 1993., kad je Michael optužen za zlostavljanje dječaka koji je bio obiteljski prijatelj. Nagodili su se izvan suda, a nakon toga optužbe su postale sve češće. Tijekom života, sve je optužbe negirao.

Jackson se srušio 2009. u svom domu u Los Angelesu. Nakon neuspješnih pokušaja oživljavanja, reanimacije, završio je u komi, a naposljetku je preminuo u bolnici. 

Brojni kolege i prijatelji oprostili su se od pjevača na pogrebu u Los Angelesu, a pokopan je u pozlaćenom lijesu vrijednom 25 tisuća dolara. 

FILE PHOTO: Flowers are placed on the star of Michael Jackson on the Hollywood Walk of Fame in Hollywood

Njegovo zloglasno imanje Neverland prodano je prošle godine za 'samo' 130 milijuna kuna milijarderu Ron Burkleu. Imanje je godinama na lošem glasu zbog optužbi da je pjevač tamo zlostavljao djecu, a zbog toga nije bilo ni zainteresiranih kupaca.

POGLEDAJTE MARATON REAKCIJA NA POZNATE SERIJE I HITOVE:

Najčitaniji članci