Show

Komentari 54

Mikulić bijesna zbog zatvaranja granica: 'Djeca su mi u Širokom'

Mikulić bijesna zbog zatvaranja granica: 'Djeca su mi u Širokom'

Šest puta je veći rizik za širenje zaraze od jednog gosta iz Švedske nego od Bosanca, Hercegovca, Bošnjaka, Srbina, Srbijanca ili kako se tko već deklarira, rekla je uzrujana glumica

Glumica Marijana Mikulić (38) se, poput kolegice Ornele Vištice (30), osvrnula na odluku Stožera civilne zaštite da svatko tko dođe u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije mora u samoizolaciju na 14 dana. Objavila je video puste plaže u Makarskoj te izrazila negodovanje zbog novih mjera. 

POGLEDAJTE VIDEO O ORNELI VIŠTICI:

- Zatvorene su, dakle, granice prema BiH, tj. kada se uđe u RH to znači 14 dana samoizolacije. Isto vrijedi za Srbiju. S obzirom na to da su mi klinci (starije dvoje) kod bake u Širokom, a i mi smo planirali dolje kada se domognemo godišnjeg odmora, u blagom sam šoku - napisala je u opis snimke plaže u Makarskoj.

Potom se osvrnula na statističke podatke o korona virusu u svijetu te je usporedila Bosnu i Hercegovinu i Švedsku. 

- Naime, BiH bilježi porast (+120) te ima ukupno 3676 registriranih slučajeva. To je otprilike 1114 zaraženih na milijun stanovnika. S druge strane, dobrodošli su nam turisti iz Švedske u kojoj virus slobodno cirkulira od početka pandemije. Imaju cca 64.000 registriranih slučajeva (+1610), a na cca trostruko veću populaciju (oko 10,2 mil) dolaze na 6275 zaraženih na milijun stanovnika. Dakle, cca šest puta je veći rizik od jednog gosta iz Švedske nego od Bosanca, Hercegovca, Bošnjaka, Srbina, Srbijanca ili kako se tko već deklarira. To mi ima logike ako je EU varijanta virusa manje opasna od one iz istočnog susjedstva - napisala je Marijana. 

Po njenom mišljenju, izjava da iz tih država dolazi najveći broj zaraženih je skandalozna. 

- I to očito nikoga nije puno brinulo prije teniskog vikenda. Dakle, totalni gubitak kompasa - kaže glumica. 

Najčitaniji članci