Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Milan Popović: Hrvatski sud me diskriminira jer sam Srbin

Nakon što je Županijski sud u Zagrebu presudio da Severina bez konzultacija s njim može upisati malenog Aleksandra u vrtić, Milan je počeo vjerovati da ga diskriminiraju

Marko Lukunić/Pixsell
Foto: Marko Lukunić/Pixsell
76 komentara

Županijski sud poništio je odluku Općinskog pa se Aleksandar (3) nakon pet mjeseci sudske bitke roditelja vratio među vršnjake u privatni zagrebački vrtić koji stoji 3000 kuna na mjesec.

U presudi je stajalo kako je u interesu djeteta da nastavi ići u vrtić u koji ga je majka upisala jer se dobro uklopio te je tamo sretan i zadovoljan. Ipak, s tim presudom i Severininom (43) pobjedom na sudu, Milan Popović (50) nije bio ni sretan ni zadovoljan. Za srpski Blic rekao je da ga diskriminiraju.

Instagram | Autor: schreenshot 433 Instagram Foto: schreenshot 433 Instagram

- Treći put zaredom, Županijski sud poništava mene kao zakonskog skrbnika i oca i uskraćuje moje zakonsko pravo da brinem i skrbim o svom djetetu ravnopravno s njegovom majkom. I dok se hrvatski sustav diči najvišim standardima zaštite djece, po svemu sudeći samo deklarativno, odluka, poput ove, potvrđuje upravo suprotno, poraz tog sustava, jer se osnovno načelo zajedničkog roditeljskog skrbništva u praksi redovito krši. Nikada nisam pravio bilo kakvu razliku između ljudi različitih vjeroispovijesti, nacionalnosti i boje kože, ali počinjem vjerovati da odluke Županijskog suda možda imaju veze s mojim porijeklom i zato što sam Srbin. Po diskriminatorskim presudama Županijskog suda stječe se dojam da otac treba biti samo povremeni posjetilac djeteta i dobar platiša alimentacije. Sigurno je da ću pravdu potražiti pred najvišim sudskim instancama Hrvatske, ali samo kao uvod u problematizaciju ovog pitanja pred Europskim sudom u Strasbourgu i drugim najvišim institucijama Vijeća Europe i Europske Unije. Vjerujem da mnogi očevi na području bivše države ili cijele regije imaju ovakve i slične probleme i siguran sam da mnogi dobri, ali diskriminirani očevi imaju što reći na ovu temu - rekao je Milan za srpski Blic.

Naši partneri pišu
Message