Obavijesti

Show

Komentari 54

Ministar Vlaho Orepić pomagao je udruzi koja bodri Popovića

UPORAN Unatoč privremenoj mjeri prema kojoj Severina Kojić ne smije vidjeti niti čuti sina 200 dana, Milan Popović tvrdi kako se i dalje zalaže za ravnopravno roditeljstvo

VIDEO

Srpski milijarder nije želio komentirati napise o donesenoj privremenoj mjeri prema kojoj Aleksandar (5) boravi s njim 200 dana u godini.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:15

- Ne želim komentirati ni jedan sudski proces koji vodim dok se ne donese konačna presuda - rekao je Popović koji se u dosadašnjim medijskim istupima snažno zalagao za ravnopravnu roditeljsku skrb kao jedino jamstvo zdravog i sigurnog odrastanja djeteta. Govorio je da svako dijete treba i oca i majku jer se, tvrdio je, osjećao zakinutim. Naročito ga je smetalo što se s Aleksandrom, tvrdio je na sudu, nije mogao čuti telefonski kad bi to poželio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Severina smije zvati sina u 20 sati. Ako zakasni minutu, krši mjeru

- Istina je da se i dalje zalažem za ravnopravno podijeljeno roditeljstvo. I dalje stojim kod toga da kad je jedan roditelj spriječen da bude s djetetom, prvo treba ponuditi drugom roditelju da to vrijeme dijete bude s njim - objasnio nam je Popović. No privremenom mjerom to za što se Milan, kako nam tvrdi, zalaže nije omogućeno. Srpski milijarder već dvije godine podržava rad Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo koja je za pomoć u ostvarivanju svojih prava tražila intervenciju bivšeg ministra unutarnjih poslova Vlahu Orepića.

- S gospodinom Popovićem nisam se dulje čuo, ali pouzdano znam kako je u čestom kontaktu s njim tajnik naše udruge Kristijan Nikolić - rekao nam je predsjednik udruge Oliver Čanić. 

Komentirao je medijske natpise o privremenoj mjeri prema kojoj Aleksandar (5) tjedan dana živi s ocem, a tjedan s majkom. Tvrdi kako je to u skladu s mišljenjem svjetskih znanstvenika koji se bave tim područjem. Na naše pitanje što ako je procjena sudskih vještaka suprotna tomu rekao je: 'Preporučio bih tim vještacima da pročitaju detaljnije radove na tu temu napisane u posljednjih dvadesetak godina'.

Novinari na ispitivanju

Čanić se pohvalio uspješnom suradnjom s bivšim ministrom Orepićem koji je, kako Čanić tvrdi, osigurao da policija izađe na teren po svakom pozivu roditelja koji se žali na nepridržavanje sudske odluke ili privremene mjere drugog roditelja.

Radi li se o povezanosti bivšeg ministra Orepića i udruge čiji rad podržava Popović ili pak o koincidenciji, nije nam poznato, no činjenica je da su novinari 24sata, koji od početka prate suđenja gospođe Kojić i Milana Popovića, bez objašnjenja pozvani na razgovor u sjedište kriminalističke policije u lipnju prošle godine. 

Inspektorica je postavljala pitanja o tomu kako je naša redakcija doznala da se Popović pravdao na Centru za socijalnu skrb zbog toga jer nekoliko tjedana nije viđao sina jer je imao upalu. Popović je tad tvrdio da je upalu zaradio tako da je ljetujući na svojoj jahti nosio mokre gaće. Popović je još 2013. u intervjuu za Gloriju objašnjavao zašto dijete nije vidio tri mjeseca.

‘Htio sam živjeti s tatom’

- Žao mi je samo što sam propustio tri mjeseca odrastanja svog sina. Severina je inzistirala da se ubuduće oko viđanja djeteta dogovaramo s odvjetnicima. U dogovoru sa svojim odvjetničkim timom odlučio sam podnijeti zahtjev za zajedničko skrbništvo jer želim ravnopravno sudjelovati u Aleksandrovu odgoju i obrazovanju. Dijete nam se dogodilo i nije mi žao. Uostalom, što znači planirati dijete? Odavno vjerujem da je najveći grijeh današnjice korištenje kontracepcijskih sredstava - govorio je Milan. Bitka za skrbništvo, tvrdio je milijarder, podsjeća ga na traume iz djetinjstva.

- Kroz sličnu sam situaciju prolazio kad sam bio mali. Moj tata se borio za mene s mojom majkom. Išao sam na sud svjedočiti da želim živjeti s ocem. Prolazio sam kroz sve to i pitam se zašto se sad meni događa isto - rekao je Popović prije četiri godine. Vještaci u praksi smatraju da odluka o tomu da dijete naglo promijeni životne navike i okolinu te se odvaja od majke s kojom je živjelo od rođenja izaziva veliki šok.

Severina se žalila

Tim više što prema privremenoj mjeri majka sina može čuti na telefon svakog dana samo jednom, točno u 20 sati. Nazove li ga tri minute kasnije, Severina krši privremenu mjeru. Gospođa Kojić žalila se Županijskom sudu na donesenu privremenu mjeru.

 Popović je u međuvremenu postao otac drugog djeteta, kojeg je njegova samozatajna partnerica, studentica Bojana (23), u dogovoru s njim nazvala po ocu - Milan.

Čuje se s udrugom

Članovi Hrvatske udruge za ravnopravno roditeljstvo pridružili su se radnoj skupini koju je u ožujku 2016. okupila Bernardica Juretić. Bivša ministrica socijalne politike i mladih željela je izmijeniti Obiteljski zakon, a tajnica radne skupine bila je odvjetnica Ljubica Matijević Vrsaljko. Zastupala je Popovića u sporu sa Severinom, a prethodno je pravno savjetovala gospođu Kojić koja je, međutim, nije angažirala.

Popović je u djetinjstvu proživio sličnu situaciju kao i njegov sin Aleksandar

'Kad sam bio mali moj tata se borio za mene s majkom pa sam išao na sud svjedočiti da želim živjeti s ocem'

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica