Obavijesti

Show

Komentari 52

Miranu Kurspahiću stiže prva beba, ali u planu nije i svadba

Miranu Kurspahiću stiže prva beba, ali u planu nije i svadba
4

Glumac i redatelj i njegova dugogodišnja djevojka Maja postat će roditelji. Zajedno su već devet godina, a od svadbene zabave ipak više vole rođendanske tulume

VIDEO

On je hrvatski dendi, najzanimljivije odjeven muškarac na domaćoj sceni, redatelj pretencioznog modnog stila i stiliziranih brkova, teatralnog stila kojim se legitimira kao neka inačica našeg Johna Galliana... samo su neki od opisa koji se vežu za zagrebačkoga kazališnog redatelja i glumca Mirana Kurspahića. Nema važnije modne revije ili kulturnog događaja u metropoli na kojoj, među pripadnicima društvene kreme, nema ovog 33-godišnjaka. No i to bi se moglo uskoro promijeniti jer će za šest mjeseci Kurspahiću dan i noć imati novi fokus - dijete! S tri godine starijom životnom partnericom Majom Cvitanović, zaposlenicom u administraciji u Hrvatskoj pošti, čeka bebu.

- Istina je da ćemo postati roditelji, ali Maja inzistira na tome da taj dio intime ne dijelimo ni s kim, a ja to poštujem - govori Miran, koji se smije na gradske glasine da su se on i Maja u tajnosti vjenčali.

Papir nam ne treba, iz njega mogu proizaći problemi

- Ma kakvo vjenčanje?! To su dezinformacije koje kolaju među neupućenim ljudima. Maja i ja smo zajedno već punih devet godina i još se podnosimo, ali brak ne želimo - dodaje uz smijeh Kurspahić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Uspjeh veze leži u razumijevanju i komunikaciji. Ljubav nikad među nama nije bila upitna. Papir nam ne treba, a iz njega mogu proizaći samo problemi. Dobre tulume organiziramo za rođendane i ne treba nam red sjedenja i 'vajn gulaš' poslije ponoći - govori o zajedničkom životu sa svojom odabranicom. Ipak, baš u prvim mjesecima njezine trudnoće nisu se mogli puno viđati jer je Kurspahić pripremao dva projekta - jedan u Varaždinu, a drugi u zagrebačkom Teatru &TD, u kojem je upravo prošlog tjedna premijerno izvedena predstava “Rasprodaja” u njegovoj režiji.

Voli modu, ali ne želi biti ni dizajner ni modni kritičar

Apsolvent kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu često se nađe u ulozi glumca, pa su zapažene njegove manje uloge u dramskim serijama “Počivali u miru”, “Larin izbor”, “Zakon ljubavi” i “Ponos Ratkajevih”.

- Volim glumu, dobro se osjećam na sceni, ali me režija puno više veseli - kaže Miran koji koketira i s modom - kao model. No dizajnerskim poslom ne bi se bavio.

- Nisam izučio taj zanat i ne bih se želio gurati tamo gdje mi nije mjesto. Moj pristup odjeći je više kostimografski. Pratim modu u onoj mjeri koliko me to veseli, no čini mi se da se kod nas u posljednje vrijeme previše pažnje posvećuje njoj. Možda zbog neimaštine...

Brkovi su njegov zaštitni znak, baš kao i leptir-mašne, kravate i marame oko vrata. Buvljaci poput zagrebačkog Hrelića te second hand shopovi omiljena su mu mjesta za odabir odjeće.

- Nude veliki asortiman starih stvari, odlične stare krojeve, odjeću s karakterom, a prije svega jeftini su - otkriva vlasnik više tetovaža na svom tijelu.

Cijelo tijelo ukrasio je tetovažama

- Imaju prvenstveno estetsku funkciju. Prva tetovaža bila je ona na leđima. Dao sam iscrtati stih ‘Street walking cheetah’ iz pjesme mog omiljenog benda The Stooges. Onda sam stavio Eschera, pa Picassa, pa Banksyja... Ti autori imaju veliko značenje, ali gledao sam da budu zanimljive teksture. Bit ću mala galerija i naplaćivat ću 10 kuna tko hoće gledati - izjavio je Miran, a jedna od idućih tetovaža na njegovu tijelu mogla bi otkriti i ime njegova prvog nasljednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju