Obavijesti

Show

Komentari 28

Mirna Berend pokrenula je još jedan biznis: Sve je rasprodano

Mirna Berend pokrenula je još jedan biznis: Sve je rasprodano
13

S Martinom sam sjedila u klupi u prvom razredu. Nakon 45 godina ponovno smo za istim stolom, ali ovaj put radnim. Spojili smo nakit, cvijeće i talent, rekla je Mirna

VIDEO

Bilo je razdoblja u mojemu životu kad sam imala gomilu novca, a bilo je i kad nisam imala ništa. Ja sam skromna i ne žalim se, kaže nam onim znanim, dubokim, ali veselim i nasmijanim glasom bivša voditeljica Mirna Berend (53). Već dugo izrađuje nakit, njezini anđeli postali su brend, izrađuje i kreme, a u ovo doba korona iznenadila je objavom kako je počela izrađivati šešire. Mirna i Martina Štefanić, prijateljica iz Petrinje, sve su nazvale “Naša priča”.

- Prvi dan škole u 1.a razredu sjele smo zajedno u klupu. Nije to predugo potrajalo, ubrzo su nas razdvojili u školi, a potom i život, satrao nas te ostavio pečate tuge i suza - govori Berend.

Godinama nije dolazila u rodni kraj. Iako su se mnogi vratili, za nju je to bilo preteško. Sve do jednog Lovrenčeva, gradske manifestacije, kad je nakon mnogo poziva došla u Petrinju. Nije vidjela ni grad ni prijateljicu više od 20 godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- I odlučila sam opet ovdje stvoriti dom, prebacila sam i posao tamo, a grad me primio raširenih ruku. I tako smo jednog dana Martina i ja, nakon 45 godina, opet sjele za isti stol, ali ovaj put radni - prepričava nam Mirna.

Martina Štefanić se isto bavi kreativnim poslom, između ostalog, izrađuje i ukrase za grad. Mirni su se svidjeli, kao i detalji koje, kako kaže, talentirana prijateljica ima po kući. Brzo su se dogovorile za posao, a odluka je pala na izradu šešira.

- Zatrpale smo ormare i ladice s materijalom koji sam skupljala dvadesetak godina, koliko se bavim izradom nakita, a Martina je izvadila svoje cvijeće. Spojile smo moj nakit i njezin talent te sad izrađujemo kolekcije unikatnih šešira - govori nam Berend.

Iako su krenule sa šeširima tek prije nekoliko mjeseci, zadovoljna je kako se sve kreće. Interesa ima, rasprodale su gotovo cijelu “prvu kolekciju”.

- Ljeto je, sunce, a šeširi su lijepi - dodala je Mirna.

Igor Kralj/24sata

Izrađuje nakit, privjeske, šešire...

- A tko zna, sutra ćemo možda raditi i torbe ili nešto drugo ako nam padne na pamet - rekla je Berend. Zbog korone i nastale situacije, i ona je osjetila pad poslova.

- Pa logično, kriza je, neki su ostali bez posla, neki imaju manja primanja... Jasno da će se onda ljudi odreći nekih proizvoda, a to nisu kruh i mlijeko. No ne žalim se, kao što sam već rekla, ja sam skromna - rekla je Mirna Berend.     

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'
EKSKLUZIVNO IZ DVORCA EBENFURTH

VIDEO Pogledajte kako izgleda dvorac Dragane Mirković: 'Našli smo papin medaljon i oružje'

U dvorcu od 12.000 m2 za stalno radi četvero ljudi, koji uglavnom tamo i žive, no trenutačno ih je više zaposleno zbog radova oko biblioteke. Kapelica je pjevačici najdraža prostorija

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'
BIO NA SUDU

Haris Džinović: 'I službeno sam razveden! Melina je nikakva žena, zanimaju je samo pare...'

Haris je u istoj košulji koju je odabrao za brakorazvodno ročište, nastupio u zagrebačkom Mintu ranije ovaj mjesec. Nakon što je izašao sa suda, medijima je rekao kako je službeno razveden
Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...
ATRAKTIVNA CRNKA

Sjećate se nje? Vodila je emisiju na Novoj TV prije 15 godina, sad se vratila. I izgleda - drukčije...

Žana Štrbac Kukolj bila je omiljeno lice emisije 'Nova lova', a sudjelovala je i u reality showu 'Farma'