Show

Komentari 7

Mislav Čavajda i Doris Pinčić u akciji: Za djecu ličili učionice

Mislav Čavajda i Doris Pinčić u akciji: Za djecu ličili učionice

Dvije učionice, u kojoj nastavu pohađaju djeca udruge sindrom Down Zagreb, trebalo je osvježiti novim bojama. Umjetnica A. Genc oslikala je zidove šarenim motivima

Članovi hrvatske podružnice Međunarodne komore mladih (Junior International Chamber - JCI Zagreb) u subotu 26. travnja organizirali su akciju ličenja učionica u OŠ Grigor Vitez na zagrebačkim Krugama.

Dvije učionice, u kojoj nastavu pohađaju djeca udruge sindrom Down Zagreb, trebalo je osvježiti novim bojama. Mlada umjetnica i soboslikarica Anita Genc oslikala je zidove šarenim motivima poput ružičastih sova koje se smatraju simbolom znanja i mudrosti.

Važnost akcije prepoznale su i poznate osobe koje su se rado odazvale radnim akcijama i druženju.

Glumac Mislav Čavajda (34) prvi je zasukao rukave i krenuo u ličenje stropa. Nije mu to predstavljao nikakav problem jer je, kako kaže, i sam nedavno imao iste radove u svojem životnom prostoru.

- Bilo mi je zadovoljstvo osvježiti novom bojom prostorije u kojima djeca svakodnevno borave - ­rekao je.

Komentator i stilist Neven Ciganović (44) djecu je zabavljao šalama, a voditelji Goran Fistanić (28) i Tea Blažević (29) su od članova udruge sindrom Down Zagreb Leona, Ane i Ante doznali kojim se sve hobijima bave i koji su im najdraži školski predmeti.

Veliko veselje među djecom izazvala je glumica Doris Pinčić (26) iz hit ­serije 'Larin izbor'. Doris se rado odazvala akciji JCI Zagreb jer pridonosi dobrobiti djece, a društvo su joj pravili suprug Boris (26) te sin Donat.

Najčitaniji članci