Obavijesti

Show

Komentari 0

Mladi glumci gradu Rijeci: Žele obogatiti kulturnu ponudu...

Mladi glumci gradu Rijeci: Žele obogatiti kulturnu ponudu...
1

Cilj jest upoznavanje javnosti sa djelatnošću studija, osvještavanje nadležnih institucija po pitanju potrebe za prostornim rješenjima u svrhu rada i funkcioniranja studija Gluma i mediji

VIDEO

Mladi glumci gradu Rijeci je manifestacija koja će trajati od 25. listopada do 31. listopada 2017. godine u gradu Rijeci. 

Riječ je o festivalu kojeg su uz financijsku potporu Grada Rijeke i Studentskog kulturnog centra (SKC) pokrenuli studenti diplomskog i preddiplomskog studija Gluma i mediji Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, a uz suradnju s drugim odjelima Akademije.

Cilj manifestacije jest upoznavanje javnosti s kreativnom djelatnošću studija, osvještavanje nadležnih institucija po pitanju potrebe za adekvatnim prostornim rješenjima u svrhu rada i funkcioniranja studija Gluma i mediji, a sve kao dio šire studentske inicijative za pokretanjem Akademskog teatra kao nove multidisciplinarne platforme za izvedbenu i primijenjenu umjetnost u našem gradu.

Uzimajući u obzir riječku titulu 'Europske prijestolnice kulture' za 2020. godinu, danom manifestacijom želimo doprinijeti i obogatiti kulturni izričaj grada Rijeke te pozvati širu javnost na preispitivanje položaja tek diplomiranih mladih umjetnika i uopće izvedbenih umjetnosti u Rijeci.

Na primjeru gotovo gerilskog pokretanja scene Exportdrva želimo revitalizirati ovaj napušteni industrijski prostor i pozvati javnost da zajedno s nama izmašta jedan mogući teatar.

Osim Exportdrva, festival 'MGGR' će se odvijati u prostorima Filodrammatice, HKD-a na Sušaku, Dnevnog boravka i Antikvarijata Ex Libris. Kroz sve ove lokacije grad će oživjeti razne predstave diplomskog i preddiplomskog studija glume, izložbe radova studenata primijenjenih umjetnosti, projekcije kratkih filmova studenata glume te koncert iznenađenja.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Bahra uputila savjet Dragani Mirković:  'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'
PODRŽALA PJEVAČICU

Bahra uputila savjet Dragani Mirković: 'Nije baš zgodno što nema nešto ušteđenog novca'

Ja bih se isto razvela od Tonija na Draganinom mjestu, rekla je Bahra Zahirović iz emisije 'Ljubav je na selu'

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'
SVLADALE JE EMOCIJE

VIDEO Evo kako je Dragana Mirković prokomentirala svoj razvod: 'Ovo mi je jako teško'

U trenutku kada je jedna od najvećih folk zvijezda Dragana Mirković (56) objavila da se rastaje nakon 24 godine braka sa suprugom Tonijem Bijelićem, sjedili smo s njom na kauču u njezinom dvorcu nadomak Beča. Poručila je da prolazi kroz jako teško razdoblje...
Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...
U SLAVONSKOM BRODU

Dolores Lambaša danas bi imala 43 godine: Izgubila život nakon kobne prometne nesreće...

U listopadu 2013. javnost je šokirala vijest o teškoj prometnoj nesreći u kojoj je Dolores Lambaša izgubila život