Obavijesti

Show

Komentari 0

Močvara je tijekom pandemije imala više od 100 koncerata i brojne filmske i književne večeri

Močvara je tijekom pandemije imala više od 100 koncerata i brojne filmske i književne večeri

Otkako se klub ponovno otvorio u svibnju prošle godine do danas, u Močvari je koncerte održalo 106 izvođača, a organizirali su i sedam filmskih večeri, sedam književnih večeri, dvije izložbe i 11 slušaona

VIDEO

Prije točno godinu dana u zagrebačkoj Močvari se pripremao još jedan koncert, trebali su nastupati grupa Marinada, ŠećeЯ i Ivan Judaš, no sve je otkazano zbog vijesti o početku lockdowna. Koncert se naposljetku održao virtualno. 

Nakon tog, kako ističu, "probijanja leda", Močvara je nastavila s tom praksom i online program imali su svakog tjedna. U prva tri mjeseca organizirali su čak 67 koncerata, dvije kazališne predstave, tri tribine, tri filmska programa i pet slušaona tijekom kojih su DJ-evi puštali glazbu od doma. 

Kako poručuju iz tog zagrebačkog kluba, bilo je bitno dati izvođačima priliku da nastupaju, ali i da publika i sama Močvara nastavi sa svojim programom. 

Zagreb: Koncert na krovu kućice za prodaju karata u klubu Močvara

Krajem svibnja, kada su epidemiološke mjere relaksirane, Močvara je ponovno otvorila svoja vrata, ali za samo određen broj ljudi. Ističu kako se radi o uvjetima u kojima je nemoguće komercijalno opstati. 

-  Nimalo nas ne čudi kako su mnogi naši dragi kolege, voditelji srodnih alternativnih klubova, bili primorani zaključati svoja vrata, a mnogi se, na žalost, nisu ni do danas otvorili ili oporavili od ovog šoka - poručuju. Močvara je nastavila neumorno raditi i kada su mjere ponovno postrožene krajem studenog. Ipak, kulturna događanja nisu bila obustavljena, već samo smanjena na sedam ljudi po kvadratu. 

Nastavili su raditi koncerte, predstave, tribine, a neki od programa su i streamani online kako bi ih približili što većoj publici. Šank su, zbog mjera, ipak morali zatvoriti. 

Zagreb: Koncert na krovu kućice za prodaju karata u klubu Močvara

Otkako se klub ponovno otvorio u svibnju prošle godine do danas, u Močvari je koncerte održalo 106 izvođača, a organizirali su i sedam filmskih večeri, sedam književnih večeri, dvije izložbe i 11 slušaona. Tijekom dana su prostor koristili umjetnici kao svoje rezidencije, ali su se organizirali i različiti kvizovi, sajmovi ploča i stripova, kao i brojne radionice. 

- Izgleda da je ova protekla godina izrazito defetistički djelovala na mnoge ljude te ih odviknula od živih svirki, druženja i socijalizacije pa nastavak svog rada i u drugoj pandemijskoj godini doživljavamo kao svojevrsnu mentalnu higijenu – nastavak borbe za dostojanstveni (sub)kulturni život unutar kojeg u potpunosti poštujemo sve nametnute epidemiološke mjere ali, isto tako, odbijamo biti pretvoreni u online stvorenja zarobljena u virtualnom okruženju - poručuju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac