Show

Komentari 22

Morgan Freeman posjetio Baščaršiju i ušao u džamiju

Morgan Freeman posjetio Baščaršiju i ušao u džamiju

Nakon boravka u Sarajevu glumac će 2. kolovoza doći u Hrvatsku gdje će biti gost Dubrovnik Film Meetingsa. Morgan predstavlja svoj film 'Invictus'

Morgan Freeman (77), najveća zvijezda 16. Sarajevo Film Festivala, jučer je stigao u glavni grad Bosne i Hercegovine i nakon odlaska iz zračne luke nije izbjegavao novinare poput drugih filmskih zvijezda.
- Nikad nisam bio u Sarajevu iako su me zvali već dva ili tri puta. Sada je bilo vrijeme da dođem. Očekujem dobar provod u gradu - izjavio je glumac. U sobi hotela Europa sve je moralo biti besprijekorno sređeno uoči njegova dolaska. Organizatori su najviše problema imali s posebnim zastorima. Morali su biti usklađeni s ostalom dekoracijom apartmana prema ukusu Morgana Freemana. Tijekom večeri spustio se u hotelski bar popiti kavu. Zatim je otišao u centar grada na večeru. Iz restorana je, kako kaže, 'uživao u lijepom pogledu na grad'. Glumac će u Sarajevu predstaviti svoj film 'Invictus'. Freeman tumači ulogu bivšeg južnoafričkog predsjednika i borca protiv apartheida Nelsona Mandelu. Film je režirao Morganov dobar prijatelj Clint Eastwood. Surađivali su i na filmu 'Djevojka od milijun dolara', za koji je Freeman dobio Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu. U Sarajevu će se susresti i s mladim filmskim profesionalcima iz regije, sudionicima Sarajevo Talent Campusa. Na poziv organizatora odlučio je podijeliti svoje bogato iskustvo s mladim filmašima.
- Samo slušajte, slušajte i budite uporni svaki dan - savjetovao je glumac mladim kolegama. Projekcijom njegova filma 'Invictus' zatvorit će festival 31. srpnja. Nakon boravka u Sarajevu glumac će 2. kolovoza doći u Hrvatsku. Freeman će biti poseban gost Dubrovnik Film Meetingsa.

SVI SU SE HTJELI S NJIM FOTOGRAFIRATI
Morgan Freeman došao je na sarajevski aerodrom poput svih ostalih putnika. Nije tražio VIP tretman niti je izbjegavao obožavatelje. Dobro raspoložen, rado im je dijelio autograme, a nije odbijao nI fotografirati se s ljudima koji su ga dočekali. Novinarima je strpljivo odgovarao na pitanja.

GLUMAC POSJETIO BAŠČARŠIJU I UŠAO U DŽAMIJU
Glumac je u četvrtak u podne posjetio staru jezgru Sarajeva Baščaršiju, a ušao je i u Begovu Džamiju. Ženski dio Freemanove pratnje zbog strogih običaja morao je maramom pokriti glavu. Nakon obilaska Baščaršije otišao je pogledati film te se iza 17 sati uputio prema nedavno otvorenom hotelu 'Michele' kojeg okružuje metalna ograda. Navodno je za njegove potrebe iznajmljen veći dio hotela.  Navečer bi trebao posjetiti restoran 'Kod Kibeta' na periferiji Sarajeva gdje se služe pečena janjetina s ražnja i bosanski specijaliteti a u kojem je prošle godine s bikerima do zore bio Mickey Rourke.

Najčitaniji članci