Obavijesti

Show

Komentari 46

Na prvom susretu joj je rekao: 'Želim biti otac tvoje djece'

Na prvom susretu joj je rekao: 'Želim biti otac tvoje djece'
8

Otkako su se 18. studenog 2000. zarekli na doživotnu vjernost, pregrmjeli su mnoga iskušenja. Michael je prije sedam godina obolio od zloćudnog tumora grla, a ona je oboljela od bipolarnog poremećaja

VIDEO

Sedamnaesta godina braka, po svemu sudeći, neće biti pogubna za bračnu sreću glumačkog para Michael Douglas i Catherine Zeta-Jones. Glumački par rođen je na isti datum - 25. rujna, 'jedina' je razlika što Douglas danas navršava 73, a Zeta-Jones 48 godina.

Otkako su se 18. studenog 2000. zarekli na doživotnu vjernost, pregrmjeli su mnoga iskušenja. On je prije sedam godina obolio od zloćudnog tumora grla, a ona je oboljela od bipolarnog poremećaja, njegov sin iz prvog braka osuđen je na pet godina zatvora zbog kokaina, dok je nju proganjala agresivna psihički poremećena Michaelova obožavateljica.

A onda su se početkom ljeta američki magazini raspisali o sve većim nesporazumima između supružnika, zbog kojih razmišljaju o razvodu. Glasine su krenule nakon što je u lipnju Douglas dao intervju novinaru The Guardiana u kojem je je na pitanje je li rak grla dobio zbog pretjerivanja s drogom i alkoholom, glumac objasnio:

- Rak grla dobio sam jer sam oralno zadovoljavao djevojku koja je imala HPV.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bio je veliki ženskaroš

Ova izjava obišla je svijet za nekoliko sati, a Douglas je žustro sam sebe demantirao i najavio tužbu protiv britanske dnevne novine. 

Svejedno, bio je to okidač koji je ponovno medije zainteresirao za Douglasa i njegov bračni život. Njegova biografija otkriva da je sve do braka s Catherine Zeta Jones, Douglas bio veliki ženskar, a da je isto tako prebrodio 90-ih vodio prilično razvratan život i bio ovisan o alkoholu, drogama i seksu, a ovo posljednje naslijedio je od oca, također poznatog holivudskog glumca Kirka Douglasa. No, krenimo redom. 

Reuters/Pixsell

U djetinjstvu Michael baš i nije proveo puno vremena s ocem. Imao je samo sedam godina kad se Kirk razveo od njegove majke koja se kasnije preudala, pa je bio vrlo privržen očuhu Williamu Darridu koji je imao mnogo blažu narav od njegovog biološkog oca. Ipak, Michael je od Kirka osim izrazite fizičke sličnosti, naslijedio i mnogo drugih zajedničkih osobina kao što su glumački talent, ali i prgavost i smisao za humor. Vjerojatno je baš zbog toga njihov odnos uvijek bio vrlo turbulentan i natjecateljski.

Otac nije bio zadovoljan njegovim izborom

Nakon djetinjstva provedenog na Bermudima odakle mu je bila majka, Michael je krenuo očevim stopama kad je 1964. godine upisao studij drame na University of California. Kazalište i nije bilo njegov prvi izbor, pa se povezao s ocem koji ga je zaposlio na mjestu asistenta redatelja na dva filma. Ali slavni Douglas stariji nije nimalo bio oduševljen Michaelovom glumom. Michael je prvu televizijsku ulogu dobio u TV seriji 'Experiment' 1969. godine u produkciji CBS-a, ali se proslavio detektivskom ulogom u TV seriji 'Ulice San Francisca' u kojoj je glumio sa starijim i iskusnijim kolegom Karlom Maldenom.

Gotovo sve što je naučio o glumi i filmu naučio je upravo od Maldena, snimajući s njim ovu seriju od 1972. do 1976. godine, a njega će cijeniti kao svog najdražeg mentora, suradnika i profesionalnog idola. Njihovo prijateljstvo prekinula je Maldenova smrt 2009. godine.

Michael Douglas

U to vrijeme hodao je s Brendom Vaccaro, šest godina starijom kolegicom koju je upoznao 1971. godine na setu filma 'Summertree'. Producirao ga je Michaelov otac  Kirk, a kritičari su napisali da je gotovo nevjerojatno kako mu je pošlo za rukom od antiratnog filma napraviti sapunicu.

No prava drama odigravala se u glumačkoj prikolici na setu koju su dijelili Brenda i pet godina mlađi Michael. Nakon filma odmah su uselili u zajednički stan i kako je jednom ona ispričala – svađali su se kao pas i mačka, a vezu su spasili povremenim razdvajanjem zbog posla. 

Kad je Michael 1975. od oca dobio prava za filmsku adaptaciju novele Kena Keseyja 'Let iznad kukavičjeg gnijezda', Michael je odlučio napustiti detektivsku seriju i okušati se u producentskom poslu. Budući da je Kirk na Broadwayu igrao u istoimenoj kazališnoj predstavi glavnog junaka Randlea Patrica McMurphyja, bilo je za očekivati da će ga sin angažirati i u filmu. Međutim, prva veća svađa između oca i sina izbila je kad je Kirk saznao da će umjesto njega glavnu ulogu štićenika psihijatrijskog odjela Mc Murphyja igrati tada 37-godišnji Jack Nicholson.

Michael i Kirk često su se svađali

Film koj je režirao Miloš Forman zaradio je devet nominacija za Oscara, a osvojio ga je u pet kategorija – za najbolju fotografiju, režiju, i adaptaciju scenarija, dok su Jack Nicholson i Louise Fletcher nagrađeni za najboljeg glumca i glumicu. Kirk mu to nikad nije oprostio, pa se čak i u dokumentarcu 'A Father... A Son... Once Upon A Time In Hollywood', koji je o njima snimljen 2005. godine, u jednom trenutku dotaknula ova tema.

- Što sam mogao učiniti? Forman je bio redatelj i birao je glumce - pravdao se Michael, a Kirk je ljutito odgovorio: 'Bio si koproducent i morao si inzistirati'.

- Ne, ne dolazi u obzir, tu ulogu će igrati moj otac!

Uvreda je bila tim veća jer je sin prvi put nadmašio oca. Naime, Michael se zajedno s koproducentom Saulom Zaentzom popeo na pozornicu i primio Oscara za fotografiju već u svojoj 31. godini života, a Kirk će na to čekati sve do 1996. kad mu je uručen počasni kipić za 50 godina karijere.

Uglavnom, nakon velikog profesionalnog uspjeha, slijedio je krah na privatnom planu. Michael i Brenda razišli su se 1976. godine, a vezi je presudio razdvojeni život. Brenda nije željela postati kućanica ni Michaelova pratnja, nego je i ona gradila karijeru pod motom slavne Simone de Beauvoir da ženska sloboda uvijek počinje s  vlastitim novcem.

Michael ni privatno ni poslovno nije gubio vrijeme. Već u  ožujku iduće godine oženio se Diandrom Luker, kćerkom austrijskog diplomate. Sin Cameron rodio im se 1978. godine, a onda je nakon uspješnog trilera 'Kineski sindrom' Douglas otišao na skijanje i doživio nezgodu zbog koje je pauzirao tri godine. Iako je do tad bio uspješniji kao producent nego li kao glumac, svom se pozivu vratio sredinom 80-ih i to u filmu 'Romancing the Stone'.

Ulogom antijunaka Jacka Coltona, uz Kathleen Turner i newyorškog cimera iz mladih dana Dennyja De Vita, postigao je veliki uspjeh pa su iduće godine snimili nastavak avanturističke komedije 'Dragulj s Nila'.

Žene su ga obožavale

Već dvije godine kasnije ponovno se na dodjeli nagrada Američke filmske Akademije našao na bini kad mu je Oscar uručen za ulogu posrnulog biznismena Gordona Gekka u filmu 'Wall Street'. Iste godine snimio je 'Fatalnu privlačnost',  još jedan odličan triler u kojem mu je partnerica bila Glenn Close. 

Nakon što je osnovao vlastitu producentsku kuću Stonebridge Entertainment Inc, prihvatio je 1992. godine ulogu u trileru 'Sirove strasti' koji u zvijezdu promovira i Sharon Stone u ulozi zavodljive biseksualne gutačice muškaraca.

Reuters/Pixsell

 

Uspjesi koji su ga pratili sa svakim novim filmom, a ruku pod ruku išla je i njegova popularnost kod nježnijeg spola.  

Između 1982. i 1992. godine sakupio je pravu kolekciju manje i više poznatih ljepotica s kojima je povremeno varao Diandru. Tako su se na listi njegovih ljubavnica našle Jenny Strachan, Kathleen Turner, Loredana Romito, Sabrina Guinness, pa čak navodno i Sharon Stone. 

A onda je film 'Pad' iz 1993. godine zloguko najavio iskušenja koja su ga čekala u privatnom životu. Njegov brak s Diandrom bio je u velikoj krizi, pa je nakon snimanja, suprugu i sina Camerona odlučio odvesti na odmor na Mallorcu. Dio odmora proveli su s Jackom Nicholsonom i njegovom tadašnjoj djevojkom Rebeccom Broussard. Godišnji odmor pretvorio se u danonoćna opijanja i uživanja u opijatima, a Diandri je prekipjelo kad je noć uoči povratka u Ameriku  zatekla Michaela u krevetu s drugom ženom. Zaključila je da je Michael u teškom psihičkom stanju i postavila mu uvjet – ili će se liječiti ili im nema zajedničkog života.

Otišao na odvikavanje

Pod lažnim imenom Mike Morrel prijavio se 17. rujna u Sierra Tucson kliniku u Arizoni na 30-dnevni program odvikavanja od droge, alkohola i ovisnosti o seksu, što je priznao pred grupom od osam ovisnika s kojima je bio u tretmanu. Kad je saznao za sinov problem Kirk senior je umro od smijeha:"U čemu je problem s ovisnošću o seksu? Od toga patim cijeli svoj život!" Diandri to nije bilo toliko smiješno, pa je 1995. godine podnijela zahtjev za razvod braka i dobila apanažu od 45 milijuna dolara, ali je parnica trajala sve do 2000. godine. 

U međuvremenu, Douglas se tješio dvije godine u naručju Elizabeth Vargas, a 1998. godine ljubovao s Maureen Dowd i Martine McCuthceon. A onda je iste godine u Francuskoj upoznao Catherine Zeta-Jones. Spojio ih je Michaelov prijatelj iz mladosti Denny De Vito tijekom filmskog festivala u Deauvilleu, a prva rečenica koju je Douglas izgovorio kad ju je vidio bila je: 'Želim biti otac tvojoj djeci!'

Očito, tretman u klinici u Arizoni nije baš bio djelotvoran, a znajući za njegovu reputaciju ženskaroša, Zeta Jones je bila prilično oprezna. Držala ga je na ledu idućih pola godine, pa su vezu počeli tek u ožujku 1999. a zaručili su se na Staru godinu. Na pitanje kako se usudio izgovoriti tu rečenicu pri upoznavanju, Douglas je objasnio:

- Pa znao sam otprije da Catherina voli starije muškarce, a čim smo se upoznali ja sam doista to i osjetio. Znao sam odmah da je ona žena za mene.

No, svjesna s kim ima posla, Zeta-Jones natjerala je 25 godina starijeg dečka da potpišu predbračni ugovor. Budući da je odrasla u striktnoj katoličkoj obitelji u ribarskom selu na obalama Walesa, Catherini je brak bio svetinja. Stoga je bez imalo krzmanja pred Michaela stavila papir na kojem je pisalo da će joj u slučaju razvoda isplatiti po milijun dolara za svaku godinu braka, a po tri milijuna za svaku ženu s kojom će ju eventualno prevariti. Bio je to jedini način da smiri starog zavodnika.

Problemi su se samo nizali

Već i prije vjenčanja Catherina, rodila je njihovo prvo dijete. Sinčić Dylan Michael Douglas kojeg su kasnije prekrstili u Dylan Thomas, rođen je 8. kolovoza 2000., a kćerku Carys rodila je tri godine kasnije, al već godinu dana kasnije idiličan bračni život počeo se komplicirati.

PA/Pixsell

Naime 2004. godine Catherine je dobila slom živaca zbog psihopatkinje koja joj je slala prijeteća pisma  u kojima je crtala kako će ubiti Zetu-Jones jer je tvrdila da je Douglas jedini muškarac na svijetu kojeg ludo voli i da će se za njega boriti. Bračni par podnio je sudsku tužbu, a 'stalkerica' je dobila tri godine zatvora. 

Zatvorsku kaznu u travnju 2010. godine dobio je i Douglasov sin Cameron. Osuđen je na pet godina zatvora zbog dilanja i konzumiranja kokaina, a ta godina nije bila najsretnija ni za Michaela. Kao što je već poznato, u rujnu, nakon brojnih i temeljitih pretraga u Americi, tek su liječnici u Kanadi ispravno dijagnosticirali Douglasovu bolest.

Izraslina veličine oraha na korijenu jezika bila je zapravo rak grla koji je Douglas uspješno operirao, a zatim izgubio 20-ak kilograma tijekom kemoterapija. Samo godinu dana kasnije zbog silnih stresova Zeta Jones potražila je psihijatrijsku pomoć zbog naglih promjena raspoloženja.

Zrelost je ključ uspješnog braka

Ustanovilo se da pati od bipolarnog poremećaja. Upravo je ova bolest, s kojom se Michael navodno više nije mogao nositi, trebala biti povod da podnese zahtjev za razvod braka, no i to se pokazalo netočnim. Prije nekoliko dana rezimirao je svoj dosadašnji život. 

- Obožavam djecu i zahvalan sam svojoj supruzi što mi je dala šansu da još jednom imam obitelj. Jedino žalim što Diandra i ja nismo ranije okončali naš brak. Kad krenete bračnom savjetniku rješavati probleme, on će se svim silama truditi da održi taj brak jer će inače ostati bez posla. Ponosan sam na svoju prvu suprugu, ali mislim da smo se trebali razvesti 10 godina ranije, a s tim bi se sigurno i ona danas složila.

Po Douglasu, razlozi za uspješan brak s Catherine je i njegova zrelost:

- Sad kad sam stariji, shvatio sam da je ljubav poseban osjećaj koji dolazi iz dubine duše, ali se mora njegovati. Ne smijemo ljubav uzimati zdravo za gotovo. Sreća je nažalost trenutna i brzo prolazi. Zato moramo nad njom bdjeti i graditi je sakupljajući što više uspomena na lijepe trenutke. Tako se obnavlja ljubav i zajedništvo.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?
13. PITANJE

Ivana je u 'Milijunašu' osvojila 18.000 €. Odustala na pitanju o stadionu: Znate li vi odgovor?

Ivana Dakić se prije desetak godina natjecala u 'Potjeri', a sad se okušala i u kvizu 'Tko želi biti Milijunaš'