Obavijesti

Show

Komentari 39

'Nadam se da ću i ja biti dobra majka kao što je meni moja...'

'Nadam se da ću i ja biti dobra majka kao što je meni moja...'
15

Roditelji su presretni i svi su presretni, to je normalno. To je lijepa vijest. Sin će se zvati Oskar, a nije važno hoće li se baviti skijanjem ili politikom, rekla je jutros dobro raspoložena Janica...

VIDEO

Državna tajnica Središnjeg ureda za šport i bivša skijašica Janica Kostelić (36) je trudna, potvrdio nam je njen otac Ante Kostelić (80).

-  Roditelji su presretni i svi su presretni, to je normalno. To je lijepa vijest. Sin će se zvati Oskar, a nije važno hoće li se baviti skijanjem ili politikom - rekla je jutros dobro raspoložena Janica.

Bivša skijašica ima i dobru potporu obitelji te su njena majka Marica i otac Ante presretni što će po treći put postati baka i djed.

Povijesni rezultati

Janica je rođena u siječnju 1982. godine u sportskoj obitelji. S tri godine starosti, Janica Kostelić stala je prvi puta na skije, a s devet godina je počela trenirati. Osvojila je brojna dječja natjecanja i pokazivala veliki talent. Baš kao i njen stariji brat Ivica Kostelić (38).

Šesnaestogodišnja Janica je nastupila na Olimpijskim igrama u Naganu 1998.  i bila najmlađa natjecateljica, a četiri godine poslije, u Salt Lake Cityju, napravila je povijesni rezultat i osvojila tri zlata i srebro. Toj kolekciji dodala je još jedno zlato i srebro iz Torina 2006. 

Slika koja će ostati za sva vremena, neizbrisivi trag naše sportske povijesti je ona kad je Janica na Snježnoj kraljici cijeli drugi lauf 2006. odskijala je bez rukavice i štapa. Svakim udarcem gole ruke u kolac trpjela je snažnu bol. I danas svih prođu trnci kad pogledaju snimku te vožnje...

Janica je 2007. godine na konferenciji za novinare u Tomislavovu domu na Sljemenu objavila, da se definitivno povlači iz skijanja, a kao glavni razlog navela je brojne probleme s ozljedama koje je imala u skijaškoj karijeri.

O njenom životu napravljen je i film. Za ime filma autor je izabrao izreku 'Gnothi Seauton' koja je upisana na zidu Apolonova hrama u Delfima, a u prijevodu znači – upoznati samoga sebe. 

Najtrofejnija sportašica postala državna tajnica

Janica Kostelić, četverostruka olimpijska pobjednica i najuspješnija alpska skijašica u povijesti Zimskih olimpijskih igara, postala je prije dvije godine državna tajnica Središnjeg ureda za šport. Prema podacima iz imovinske kartice, Janica ima srednju stručnu spremu, zvanje komercijalist. 

Janica iščekuje sina, a Ivica reda pobjede i u novom sportu
Janica iščekuje sina, a Ivica reda pobjede i u novom sportu

- Naravno, ostajem na svojoj funkciji, a poslove ću obavljati onoliko koliko mi nove okolnosti budu dozvoljavale - rekla je Kostelić za Story nakon objave da je očekuje prinovu početkom iduće godine.

Zagreb: Vlada o jamstvima Uljaniku i provedbi zakona o Agrokoru

Vlasnica šest stanova

Pokrenula je i posao sa salonom za njehu, ali joj nije najbolje išlo. Zato je kroz svoju sportsku karijeri 'skupila' šest stanova. U imovinskoj kartici prijavila je stanove i garažu ukupno vrijedne 8,4 milijuna kuna. Svi su u Opatiji i Rijeci. Najvredniji je stan u Opatiji od 97 četvornih metara vrijedan dva milijuna kuna, a uz njega ide i garaža vrijedna 200.000 kuna.

Sljedeći su po vrijednosti dva stana u Rijeci, jedan od 99 četvornih metara vrijedan 1,9 milijuna kuna, a drugi od 102 kvadrata vrijedan 1,8 milijuna kuna. Ostala tri stana su svaki vrijedan između 800.000 i 900.000 kuna. Prijavila je u imovinskoj kartici i štednju od 150 tisuća eura.

Krije ljubavni život

Kao i sve ove godine, Janica privatnost želi sačuvati, kako kaže, daleko od očiju javnosti. Janica je svoje dosadašnje dečke čuvala od pogleda. Svakog Janičinog bivšeg dečka je zadesila ista sudbina i skrivanje od kamera. 

Prvi njezin navodni dečko za kojeg je javnost saznala 2003. bio je godinu dana mlađi nogometaš Raul Palomares. Janica nikad nije potvrdila tu vezu. 

Janica je bila u vezi s roniocem i diplomiranim kroatistom i germanistom Borisom Ivančićem (33). Zbog njega se i preselila u Rijeku, gdje je pokrenula vlastiti posao, odnosno otvorila salon za uljepšavanje. Na poštanskom sandučiću njihovog stana pisalo je: 'Kostelić+Ivančić'.  Njihovu ljubav 'otkrio' je Janičin tajanstveni lančić s privjeskom ronioca koji drži skiju. Nakon prekida su navodno ostali u prijateljskim odnosima.

Potom je 2010. bila u vezi s Nijemcem Danielom Haimlerom (41) s kojim je došla i na Snježnu kraljicu.

Posljednje su je povezivali sa Zvonimirom Barišićem (35) s kojim su je upoznali njeni dobri prijatelji Antonija Blaće i Hrvoje Brlečić kojima je bila i vjenčana kuma.

Povijest Kraljice: Janica bez štapa, razbijena kruna, tulumi
Povijest Kraljice: Janica bez štapa, razbijena kruna, tulumi

Veseli se prinovi i sprema vjenčanje

Janica je jutros bila prilično misteriozna i nije htjela pričati o svom partneru i ljubavnom životu, samo je kratko prokomentirala kako planira vjenčanje, ali nije otkrila kada je sretan dan. Na njegoj ruci zabljesnuo je i prsten...

Naša najbolja skijašica otkrila je da očekuje dječaka koji će se roditi, kako kaže, početkom iduće godine. Bivša sportašica trudna je sedam mjeseci, a malenome će dati ime Oskar.

- Nadam se da ću i ja biti dobra mama i kada bih bila samo pola onoga što je meni bila moja majka, bila bih presretna. Majka je najvažnija u cijeloj priči svakog djeteta - rekla je najtrofejnija hrvatska skijašica prije par godina kad je sudjelovala na projektu 'Hvala ti, mama' koji se zalaže za poboljšanje života milijuna majki diljem svijeta. 

Ante Kostelić: Veselimo se, Janica će uskoro roditi bebu
Ante Kostelić: Veselimo se, Janica će uskoro roditi bebu

-Jako se radujem što će u obitelj Kostelić doći još jedan dečko pa će nećaci imati novog partnera za igru. Iako je s trudnoćom sve u najboljem redu, ipak ću morati raditi malo lakšim tempom - rekla je Janica za Story.

Njena najveća životna radost su do sada bili njeni nećaci Leon i Ivan, sinovi njenog brata Ivice i njegove supruge Elin.

- Nema tog lošeg dana ili raspoloženja koje oni ne mogu popraviti. Meni je dovoljan samo jedan pogled na Ivana da se satima smijem i uživam. Ivanovo rođenje uvelike je promijenilo cijelu obitelj. Isto tako, predivno je gledati Ivicu kako uživa u svom djetetu, koliko je ljubavi u njemu. Prije smo slušali, poput mnogih, koliko dijete može promijeniti osobu i pružiti ljubavi, a sada i sami to osjećamo - ispričala je Janica za Story.

ŠTO ŽIVCIRA HOROSKOPSKE ZNAKOVE: Blizanci ne podnose kad nisu u centru pažnje, a Vage ne mogu ni čuti kritiku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama