Show

Komentari 0

Najbolje izvedbe suvremenog ruskog teatra stižu u HNK...

Najbolje izvedbe suvremenog ruskog teatra stižu u HNK...

Riječ je o predstavama različitih žanrova, estetika i senzibiliteta koje na različite načine svjedoče o trendovima u suvremenom ruskom teatru, govori intendantica Dubravka Vrgoč

Suvremenu umjetnost Sankt Peterburga, i to najbolje od najboljih predstava, kroz četiri izvedbe vodećih ruskih kazališnih redatelja upoznat će gledatelji od 13. do 17. rujna na 13. Međunarodnom festivalu Sanktpeterburške sezone u Hrvatskome narodnom kazalištu u Zagrebu.

- Iznimna je rijetkost da se kod nas u samo nekoliko dana mogu vidjeti neke od najboljih izvedbi sanktpetersburških kazališta. Riječ je o predstavama različitih žanrova, estetika i senzibiliteta koje na različite načine svjedoče o trendovima u suvremenom ruskom teatru te će tako zadovoljiti i različita očekivanja gledatelja - rekla je intendantica Dubravka Vrgoč.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Festival će 13.rujna otvoriti predstava 'Taras' festivalskog kazališta Baltički dom u režiji mlade ruske redateljske zvijezde Sergeja Potapova, 14. rujna na programu je baletna predstava 'Solaris' Državnog dramskog kazališta Prijut komedianta u koreografiji Juri Smekalova, komedija u dva čina 'Ludi novac' Sanktpeterburškog državnog akademskog kazališta komedije N. P. Akimov u režiji Tatiane Kazakove, u programu je 15.rujna, a kao posljednja predstava, 17. rujna bit će izvedena Moliereova komedija 'Tartuffe' Sanktpeterburškog državnog kazališta Masterskaja u režiji Grigorij Kozlova.

Najčitaniji članci