Obavijesti

Show

Komentari 27

Najstariji zanat na svijetu: Iz perspektive Hrvata Tomislava

Najstariji zanat na svijetu: Iz perspektive Hrvata Tomislava
3

Fenomen žigola ili pak Marlboro mana je prema ispovijesti Tomislava K. zaludio bogate i moćne Hrvatice željne vatrene zabave. Naplaćuju im seks i obećanja ljubavi

VIDEO

Iako su muškarci ti koji uglavnom kupuju razne oblike seksualnih užitaka, u ovaj se sport sve češće uključuju i žene. To najzornije potvrđuje podatak da je proteklih 25 godina seksualni turizam uzeo maha među zapadnjakinjama. No na njihovoj meti nisu samo raspoloživi i uglavnom siromašni mladići s Kariba i Afrike koji im se nude po cesti te u barovima i klubovima. Rent-boy, hustler, žigolo ili pak Marlboro man samo su neki od eufemizama koji opisuju profesionalca koji prodaje romansu bogatašicama u Europi i Americi.

Seksom plaćaju aute i dizajnersku odjeću

U popularnoj kulturi to je najbolje dočarao filmski klasik “Američki žigolo” iz 1980. u kojem Julian Kaye (Richard Gere) zadovoljava starije buržujke Los Angelesa. To, naravno, ne radi iz altruizma niti siromaštva, nego zbog dizajnerske odjeće i sportskih automobila. S druge strane, roman “Hrvatski žigolo” kroz ispovijest zagonetnog Tomislava K. pokazuje ima li potražnje za tom vrstom zanata u Hrvatskoj.

Iako ne postoje mjesta, kafići ili klubovi za koja se zna da tamo žene mogu unajmiti Marlboro mana, to, međutim, ne znači da heteroseksualna muška prostitucija u Hrvatskoj i regiji ne postoji. Dovoljno ih je zamisliti kao profesionalnu varijantu nekoć slavnih galebova. Koji zbog financijske krize Engleskinjama u trećoj životnoj dobi za 900 eura od pohotnog sna postaju stvarnost. Tu već priča o domaćim seks-igračkama postaje manje fantastična s obzirom na to koliko zarade za jednu noć u odnosu na neki drugi posao. Ispovijest Tomislava K. nije jedini dokaz o toj unosnoj profesiji na regionalnom tržištu rada. Maneken S. N. iz Podgorice opisao je Pobjedi kako funkcionira muška prostitucija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

‘Muške prostitutke kupuju i domaći političari’

- Crnu Goru su posljednjih godina preplavile muške prostitutke koje zbog slabije konkurencije zarađuju mnogo više od svojih kolegica. Klijentela je između 40 i 60 godina. Čine je udovice, bogate nasljednice ili žene s uspješnom karijerom, ali nezadovoljne svojim muževima. One jednostavno imaju potrebu da se na taj način oslobode stresa ili probaju nešto novo. Mnoge od njih imaju djecu koja su vršnjaci njihovih ljubavnika, ali što je mlađi momak, veća je i cijena te je više tražen jer se smatra da je zbog toga i potentniji – rekao je maneken i dodao kako mladići na noć, zavisno od zahtjeva, zarade između 400 i 1000 eura.

Što se tiče gay prostitucije, ona je jače izražena nego heteroseksualna. Tako je Večernji list prije nekoliko godina opisao zagrebački Zapadni kolodvor kao gay štajgu koja je poslije 22 sata puna napaljenih muškaraca svih dobi. A aktivisti i borac za prava gay osoba Dorino Manzin svojedobno je izjavio kako su među korisnicima usluga muških prostitutki i ugledni domaći političari i gospodarstvenici. No, nasreću, unatoč porastu ponude i potražnje za muškim prostitutkama, kod nas je to još profesija u začetku. Npr. nezamislivo je da postoji bordel samo s muškarcima kao što je to recimo normalna stvar u Tajlandu. U cijeloj je Europi prostitucija i dalje prevladavajuće ženska branša, a takve vrste kuća ljubavi nisu zaživjele ni u Americi. Od 25 legalnih američkih bordela samo dva su se okušala s muškim heteroseksualnim prostitutkama i to bez uspjeha.

‘Bordeli s pastusima’ pokazali su se neisplativima u Americi

- Jedno je zavoditi muškarce u bordelu, a drugo žene. Umjesto minuta, potrebni su sati, a to stoji - rekla je Madam Bobbi Davis, vlasnica Shady Lady, bordela u Nevadi. Davis je naplaćivala 200 dolara za 40 minuta i 500 za dva sata, ali mušterija nije bilo. Bivša hollywoodska madam Heidi Fleiss planirala je otvoriti “Haidinu farmu pastuha” kraj Pahrumpa. Ali odustala je kad se pročulo da za takve “farme” nema interesa. I dalje to zapravo ostaje zabava privilegiranih koji ljubav kupuju iz gušta.

Bogate starije žene koje unajmljuju mušku pratnju za društvena događanja, a društvo mlađeg muškarca mogu produljiti i na neodređeno, stvarajući prividnu vezu. Iako sve djeluje kao slučajna privlačnost između starije žene i mlađeg muškarca, obje strane su svjesne što se događa. Muškarac prima naknadu u novcu, stvarima i putovanjima, a većina promatrača zna o čemu se radi, i prihvaća ovu formu kupovanja seksa.

Jeannette Belliveau, autorica knjige “Kako se Stella vratila u formu”, po kojoj je snimljen istoimeni film, opisala je kako to funkcionira u stvarnosti, to jest na Jamajci.

- Obično vas samo nakon seksa pristojno pitaju biste li im htjeli pomoći s malo novca - kaže. Novinari Bilda istražili su slične slučajeve kod njemačkih umirovljenica.

Tako su pisali o 71-godišnjoj Anni koja dolazi iz njemačke pokrajine Nordrhein-Westfalen i njezine “ljubavi” s 34-godišnjim Kenijcem. Za početak mu je platila pivo i od tada je sve krenulo.

Roman koji plijeni pažnju čitatelja sirovom strašću, ali i humorom

Ovo je moja priča. Istinita, smiješna i bolna. Bio sam muška prostitutka – žigolo, prodavao sam nešto malo ljubavi i puno seksa bogatim i dokonim ženama. Nisam nevinašce, ali ušao sam to iz ljubavi, iz želje da pomognem, da spasim obitelj. Neću lagati, uživao sam u svojim ljubavnim uspjesima i još više u lovi koja je curila. Pričam vam istinu, a istina je, vidjet ćete, najveći žigolov neprijatelj. Jedino gore što mu se može desiti od istine je da se zaljubi, riječi su to koje uvode u knjigu Tomislava K.

U romanu otkriva što rade bogate hrvatske supruge, pa i političarke kad misle da ih nitko ne gleda.

Užitak čitanja!

Na svim kioscima i mondo.hr za samo 19,90 kuna

Balkan Noir donosi najbolje krimiće iz Hrvatske i regije

Hrvatska kriminalistička književnost vraća se na velika vrata zahvaljujući najboljim domaćim piscima poput Hrvoja Šalkovića, Gorana Tribusona, Merite Arslani, ali i književnicima iz regije poput Emira Imamovića Pirkea koji su za novu biblioteku Balkan Noir pripremili trilere koji ostavljaju bez daha. Nakon Šalkovićeve uspješnice “Valcer protiv Eintrachta”, koji je već u prodaji, uslijedio je Emir Imamović Pirke s trilerom “Vršenje dužnosti”. Roman je u prodaji od 6. kolovoza na kioscima, u Algoritam Profil Mozaik knjižarama i na mondo.hr. Treći naslov iz biblioteke, “Pouzdan izvor” Merite Arslani”, bit će u prodaji od 13. kolovoza.

“Valcer protiv Eintrachta” Hrvoja Šalkovića možete kupiti na svim kioscima, boljim knjižarama i mondo.hr za samo 39,90 kuna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje