Obavijesti

Show

Komentari 39

Nakon 18 godina prijateljstva grubijan Sean zaveo ljepoticu

Nakon 18 godina prijateljstva grubijan Sean zaveo ljepoticu
3

Penn, kojeg prati glas agresivca koji udara čim mu nešto nije po volji, čini se sve više razmišlja o trećem braku. Charlize je umalo izgubila život od napasnog oca

VIDEO

Tragedija je ipak istinita. Charlize i Sean su par - bio je to naslov članka koji je u veljači ove godine potvrdio nagađanja da su 38-godišnja ljepotica i 53-godišnji Sean Penn ipak nešto više od prijatelja. “Ajme, grozno, kud baš s njim”, komentirali su zgroženi poznavatelji holivudske scene nadajući se da je tek riječ o prolaznom hiru ili trenutku glumičine slabosti. Iako su službeno zajedno tek četiri mjeseca, Charlize ne skriva koliko je sretna i ispunjena, što je i rekla za lipanjsko izdanje američkog Voguea. No većina Amerikanaca nije oduševljena njihovom vezom. Smatraju da slavni par nikako nije jedno za drugo jer je Sean Penn do danas više puta bio osuđen zbog nasilničkog ponašanja, a Charlize je u djetinjstvu, zajedno s majkom, bila žrtva agresivnog oca alkoholičara. “Strašno je da je danas u vezi s osuđenim nasilnikom. Zar ništa nije naučila”, najčešći su komentari, za koje glumica nimalo ne mari.

Charlizeina majka upucala je njezina oca da je spasi

Charlize Theron rođena je 7. kolovoza 1975. godine u Benoniju nedaleko od Johannesburga u Južnoafričkoj Republici. Majka Gerda podrijetlom je Njemica, a otac Charles, po kojem je glumica dobila ime, bio je suvlasnik građevinske tvrtke. Iako je odrastala na farmi na selu, već je zarana pokazala interes za ples i glazbu pa su je roditelji upisali na satove baleta, a s 12 je krenula i u plesnu školu. Otac Charles se dugo borio s ovisnošću o alkoholu. U pijanstvu je bio vrlo agresivan i fizički bi nasrtao na nju i majku. Jednog dana 1991. godine, po tko zna koji put je nasrnuo.

Sa 16 godina prijavila se na lokalno natjecanje ljepote

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Te noći je došao jako pijan sa svojim bratom. Već s vrata je počeo pucati i vikati da će nas ubiti. Provalio je u kuću i zapucao u vrata moje sobe, u kojoj sam se skrivala. Majka se tada počela boriti s njime, otela mu pušku - rekla je Charlize. Boreći se, Gerda tada pred 15-godišnjom kćeri ubila Charlesa i ranila njegova brata.

- Znam što je učinila i sad kad razmišljam o tome, sigurna sam da bih isto napravila kao i ona da se moja kći našla u takvoj situaciji - zaključila je Charlize, koja je prvotno pokušavala zatajiti obiteljsku tragediju pa je u prvim razgovorima za novine tvrdila da je otac stradao u automobilskoj nesreći. Majka Gerda oslobođena je zatvora jer je sud presudio da je bila riječ o samoobrani. Nakon očeve smrti majka je naslijedila dionice tvrtke, a 16-godišnja Charlize prijavila se na lokalno natjecanje ljepote i pobijedila.

Put ju je dalje odveo na međunarodno natjecanje International New Model Today u Italiji. Slijedili su angažmani u Milanu i ubrzo u New Yorku. Tu se vratila satovima plesa i baleta, ali zbog nekoliko ozljeda nije uspjela upisati baletnu akademiju. Stoga je produžila za Los Angeles u nadi da će jednog dana postati glumica. Tri je godine vježbala američki naglasak i živjela skromno radeći razne poslove. I baš kad je ostala bez novca, krenula je u banku unovčiti ček koji joj je poslala majka, no službenik joj je odbio isplatiti novac jer, kako je rekao, ne priznaju strane čekove. Iznervirana Charlize dobrano se izvikala na službenika, a svojim performansom zadivila je filmskog menadžera Johna Crosbyja, koji se igrom slučaja zatekao u poslovnici. Odmah joj je dao svoju posjetnicu i rekao: “Ne znam čime se bavite, ali ako želite postati glumica, molim vas da mi se svakako javite!”

Željela je zaustaviti objavu fotografija na kojima se skinula

Prvu ulogu dobila je godinu dana poslije u hororu “Djeca kukuruza”, a već 1997. zaigrala je u “Đavoljem odvjetniku” uz Ala Pacina i Keanua Reevesa, kojem je glumila suicidalnu suprugu. Briljantno odigrana uloga donijela joj je suradnju s Woodyjem Allenom u filmu “Superstar” iz 1998. godine i glavnu ulogu u Disneyevu remakeu filma “Moćni Joe Young”. Kako se uspinjala prema zvijezdama, tako je porastao i interes za njezin privatni život pa se 1999. saznalo da je u mladosti prihvatila ponudu Playboya. Charlize je željela zaustaviti objavu fotografija.

Iako je svim silama htjela spriječiti objavljivanje, magazin ih je objavio. Ali kao i mnogim holivudskim zvijezdama, to joj nimalo nije narušilo imidž. Dapače, slijedili su novi angažmani. S Johnnyjem Deppom snimila je nekoliko hitova poput “Astronautova žena”, “Dobar posao u Italiji”, no prvi Oscar donijet će joj uloga Aileen Wuornos u filmu “Čudovište” iz 2003. Charlize je maestralno odigrala ženu serijskog ubojicu - prostitutku koja ubija svoje klijente. Zbog uloge se Charlize i udebljala deset kilograma.

Zbog Madonne se potukao s kolegom Wolinskim

- Svi me pitaju jesam li ulogom željela dokazati da sam puno više od zgodnog lica. Vjerojatno i jesam. Ljudi vole izazove, pa ni ja nisam drukčija - rekla je Charlize.

Upravo s dodjele Oscara svijet su obišle njezine fotografije sa Seanom Pennom. Tad još samo prijatelji, fotografirali su se zagrljeni, svatko držeći u rukama svoj zlatni kipić. Iste godine Penn je osvojio Oscar za ulogu u filmu “Mistična rijeka”. U to vrijeme bio je u stabilnom braku s Robin Wright. Šest godina mlađu Robin Penn je osvojio 1990. odmah nakon rastave od prve supruge, kraljice popa Madonne. Za ultimativnu zvijezdu popa oženio se u vrhuncu njezine karijere 1985. Madonna je bila potpuno očarana nesuđenim automehaničarom, posebno nakon što je Penn odigrao upečatljivu ulogu dilera droge i bivšeg špijuna u filmu “The Falcon and the Snowman” snimljenom prema istinitoj priči. No već u braku s Madonnom pokazao je svoj pravi karakter. Penn je ubrzo postao meta paparazza, a to nije mogao podnijeti. Na parkiralištu hotela u Nashvilleu u lipnju 1985. presreo ih je reporter što je Penna toliko razbjesnilo da ga je najprije pogodio kamenom, a zatim je fotografu zgrabio kameru i njome ga izudarao, pa još i šakom mlatnuo reportera. Par je morao platiti odštetu od milijun dolara, a Penn je prvi put dobio epitet agresivnog nasilnika.

Sean je fotografa držao iznad ograde i umalo ga ubio

Nije prošlo ni pola godine kad je u siječnju 1986. u Makau snimao film “Šangajsko iznenađenje” i fotograf mu je ušao u hotelsku sobu. Penn je pozvao svog tjelohranitelja. Zgrabili su fotografa i držali ga preko ograde balkona na devetom katu. Završili su u zatvoru zbog pokušaja ubojstva, ali su uspjeli pobjeći na avion i napustiti teritorij koji je još bio pod portugalskom upravom. Samo tri mjeseca poslije potpuno je izgubio kontrolu kad je Madonna u jednom noćnom klubu u L.A.-u poljubila kolegu Davida Wolinskog. Podigao ga je sa stolice i nekoliko puta udario šakom. Zaradio je tad 250 sati društveno korisnog rada i uvjetnu kaznu od godinu dana. Već 1987. snimajući film “Colors” opet je napao fotografa i završio 60 dana u zatvoru, ali se nije nimalo opametio. Za Novu godinu 1988. Madonna ga je prijavila za obiteljsko nasilje. Mjesec dana poslije ipak je povukla prijavu. No njihov brak je ubrzo došao kraju. Veza s Robin Wright ga je donekle smirila. Upoznali su se na snimanju filma “Odabrani” 1990. Iako je i veza s njom bila puna uspona i padova dobili su dvoje djece - kći Dylan Frances rođena je 13. travnja 1991., a dvije godine poslije i sin Hopper Jack. Par se oženio tek 1996., ali što su dulje bili zajedno, to je veza češće pucala. Pa čak i prije braka Penn je 1995. prevario Robin s glumicom Emily Lloyd. Da brak neće izdržati, saznalo se 2007. kad su prvi put podnijeli zahtjev za rastavu. Četiri mjeseca poslije odustali su, a onda su se zajedno pojavili u veljači 2009. na dodjeli Oscara kad je Penn dobio ovu kipić za ulogu u filmu “Milk”. No u travnju je Penn ponovno zatražio razvod, i predomislio se već u svibnju. Te godine flertao je s 20 godina mlađom manekenkom Petrom Nemcovom, a onda i s Jessicom White, pa je Robin Wright konačno u kolovozu zatražila razvod i rekla da se više ne kani miriti. Odmah je odbacila i prezime Penn i razvod je okončan u ljeto 2010. Robin je nakon Penna 2012. godine prohodala s 14 godina mlađim glumcem Benom Fosterom, a u siječnju ove godine su se zaručili.

I Sean i ja bojali smo se veze da ne uništimo prijateljstvo. Odjednom sam shvatila da u meni ipak ima još strasti

Pucanje braka s kolegicom Penna je opet nagnalo na agresiju. U listopadu 2009. još jednom je osuđen jer je udario fotografa i slomio mu kameru. Ovaj put dobio je tri godine uvjetne kazne i 300 sati dobrotvornog rada, kao i obavezne tečajeve svladavanja ljutnje. Izdržao je tri godine, a onda je u baru hotela St. Regis u San Franciscu sjedio s društvom kad je primijetio da ga jedan gost fotografira mobitelom. Skočio je na njega urlajući: “Je l’ ti mi izgledamo kao j... životinje u zoološkom vrtu?” Oteo mu je mobitel iz ruke, bacio ga na tlo, zdrobio i nastavio urlati na čovjeka: “Natjerat ću te da ga poždereš! Marš van odavde!” Nakon veze s Jessicom White opet je iskušavao sreću s nekoliko mlađih glumica, među kojima i Valeria Golino, zatim Scarlett Johannson pa PR menadžericom Shanon Costello. Gotovo istodobno Charlize se raspadala veza sa Stuartom Townsendom. Bila je to njezina druga ozbiljnija veza u životu. Prvi put zaljubila se davne 1997. kad je za božićnih praznika na Havajima upoznala pjevača grupe Third Eye Blind Stephana Jenkinsa. S njim je bila u vezi četiri godine i uz njega naučila svirati bubnjeve. Kad je 2001. snimala film “U zamci”, zaljubila se u partnera, irskog glumca Stuarta Townsenda. Par je živio u Los Angelesu i ljubav je trajala devet godina. A onda je jednog dana Charlize izjavila da je veza sa Stuartom na prekretnici jer bi ona željela postati majka. Ubrzo nakon toga priznala je da nema partnera i da su svi muškarci koje su joj tad pripisivali, a bili su to i Keanu Reeves, i Ryan Reynolds, i Alexander Skarsgård, samo dobri prijatelji.

- Znate, teško je biti slavna i sama. Odmah vam pripišu svakog s kim izađete na večeru. No trenutačno nemam nikoga i pokušavam naći nekoga - tvrdila je. Nekoliko mjeseci poslije Charlize je posvojila četveromjesečnog Jacksona. S njim se prvi put pojavila u medijima u ožujku 2012., i od tada je uživala u majčinstvu. A onda se u veljači ove godine saznalo da je u vezi s Pennom. Uhvatili su ih na aerodromu nakon povratka s odmora na Karibima, a zatim su se pojavili i na ovogodišnjoj dodjeli Oscara. Konačno, prije nekoliko dana Charlize je, promovirajući svoj posljednji film “Tko preživi, pričat će”, potvrdila da je ludo zaljubljena.

“Da, skupa smo i mislim da ništa nikad o tome nismo tajili. Slikali su nas, pisalo se o tome puno. Stvarno sam dugo bila sama i uživala u majčinstvu, a Sean je bio moj prijatelj s kojim sam se povremeno družila. A onda su naši susreti postali više od prijateljstva i pomislila sam: ‘Opa, stani malo! Pa u meni ima još strasti’. Sad točno znam što želim od života. Odgovor je jednostavan - mislim da on može moj život učiniti boljim, iako je i ovako moj život j... dobar”. Na pitanje kako je prijateljstvo preraslo u ljubav, Charlize kaže: “Nije mi se uopće činilo da će iz toga nešto biti. Sean i ja se znamo 18 godina. Sve je išlo polagano jer smo se oboje bojali da ćemo zaribati to što imamo i izgubiti prijateljstvo. Dogodilo se spontano i, prije nego što sam shvatila o čemu se radi, bila sam u vezi koja je uljepšala život, a ljudi koji me poznaju i vole vide na meni te pozitivne promjene”. Charlize i Sean ne razmišljaju o vjenčanju.

“Uljepšao mi je život iako je i ovako j... dobar”

- Nikad nisam sanjala sebe u vjenčanici. Zašto? Zato što pretpostavljam da bi to trebala biti noć slavlja i noć za pamćenje onima koji se žene, ali se to obično pretvori u noć kad je par najmanje zajedno. Njezini prijatelji ipak se brinu za nju. Boje se da su traume iz djetinjstva ostavile na njoj traga i da se ponaša kao tipična žrtva obiteljskog nasilja svog oca koja je za životnog partnera odabrala istog takvog agresivca.

“Ne, to nije istina. Nakon obiteljske tragedije prošla sam psihološki tretman i to što se dogodilo mojim roditeljima je stvarno daleko iza mene”, tvrdi Charlize, a neki smatraju da bi možda baš to njezino iskustvo moglo promijeniti Seana Penna. U prilog tome govori i to što je Charlize nedavno uvjetovala Seanu da se riješi privatnog arsenala oružja. Možda je Charlize ona koja će zauvijek smiriti Penna. Vrijeme će najbolje pokazati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju