Obavijesti

Show

Komentari 13

Nakon dva mjeseca: DJ Avicii pokopan uz suze, ruže i stihove

Nakon dva mjeseca: DJ Avicii pokopan uz suze, ruže i stihove
8

Uzrok smrti ni nakon sprovoda nije službeno poznat, no još je prošli mjesec Berglingova obitelj dala naslutiti da si je DJ najvjerojatnije oduzeo život jer je bio tjeskoban, depresivan i neshvaćen

VIDEO

DJ Avicii pravog imena Tim Bergling pokopan je u nedjelju na privatnoj ceremoniji za ožalošćenu obitelj i bliske prijatelje u rodnom Stockholmu na groblju Skogskyrkogården, poznatom i kao Šumovito groblje. Aviciija su pronašli mrtvog 20. travnja u hotelskoj sobi u odmaralištu u Omanu gdje si je, kako piše The Sun, navodno oduzeo život. Glazbenik je imao samo 28 godina. 

 

Studiomode

Objavu dijeli Avicii (@avicii)

Aviciijev posljednji ispraćaj za najbliže bio je u katedrali pod zaštitom UNESCO-a. Američki glazbenik i vlasnik noćnog kluba Jesse Waits fotografirao je papire sa stihovima i notama uz latice crvenih ruža te stavio na društvenu mrežu. Shrvani DJ-ev šogor Joakim Sterner objavio je fotografiju na kojoj stoji pokraj križa. 

Službeni uzrok smrti ni nakon sprovoda nije javno objavljen, no još je prošli mjesec Berglingova obitelj dala naslutiti kako si je DJ najvjerojatnije oduzeo život. Tada su u pismu za javnost rekli da se Avicii 'borio sa svojim mračnim mislima, ali da više očito nije mogao'. 

U pismu, potpisanom s 'Obitelj', piše kako je Tim bio nježna umjetnička duša i osjetljiv dečko koji nije bio dovoljno snažan za 'mašineriju' u koju je prerano upao, odnosno javni posao kojim se bavio. Piše i da su ga mučile filozofske misli o značenju života, životu uopće i pojmu sreće, ali da više nije mogao i da je zapravo žudio za mirom. 

Američki portal TMZ pisao je kako je glazbenik preminuo zbog velikog gubitka krvi nakon što se izrezao razbijenim staklom od boce vina. To im je potvrdilo nekoliko izvora bliskih Šveđaninu. 

 

❤️

Objavu dijeli Jesse Waits (@jessecwaits)

U danima nakon Aviciijeve smrti otkrilo se da je DJ bio u ozbiljnoj vezi s češko-američkim modelom Terezom Kačerovom i da je do smrti njezinom malom sinu Lucasu bio, kako mediji tvrde, predani očuh. 

Tereza je nakon njegove smrti na profilu društvene mreže objavila njihove brojne zajedničke fotografije i pismo u kojem je napisala i da su planirali ubrzo zajedno imati djecu.   

Aviciijeva zaručnica: Posljednje što mi je rekao bilo je volim te
Aviciijeva zaručnica: Posljednje što mi je rekao bilo je volim te

Iako je njegov single Le7els 2011. postigao svjetski uspjeh, DJ je 2016. na vrhuncu karijere objavio da više neće nastupati uživo zbog zdravstvenih problema izazvanih stresom i alkoholom. 

Dokumentarac o njegovom životu, koji je pod nazivom 'Avicii: Istinite priče' izašao baš uoči Timove smrti, pokazuje pod kolikim je pritiskom bio glazbenik koji je godišnje imao i do 320 nastupa. U njemu i sam Avicii iskreno progovara o zloupotrebi alkohola, kojim je sam 'liječio' simptome depresije i tjeskobe, a bez kojeg uopće nije mogao nastupati.

 

Hey brother ✌️

Objavu dijeli Avicii (@avicii)

Zato je Bergling, unatoč akutnoj upali gušterače, svakodnevno pio da bi, kako je rekao, uopće mogao funkcionirati. 

Za vrijeme kratke glazbene karijere Avicii je postigao mnogo - samo 2014. je zaradio oko 28 milijuna dolara (175 mijluna kuna), budući da je svaki njegov nastup bio rasprodan, a glazbenik je po večeri zarađivao i do 250 tisuća dolara (preko 1,5 milijuna kuna).

VIDI OVO: Na internetu osvanule Beyoncine gole fotke!

On se osobno nije pretjerano uzbuđivao oko novca, a još je 2013. izjavio da je 'čim je počeo zarađivati velike cifre shvatio da zarađuje puno više nego mu treba'. Zato je 2012. humanitarnoj udruzi za borbu protiv gladi 'Feeding America' donirao novac od cijele turneje po SAD-u, oko milijun dolara (6 milijuna kuna), a 2013. je isti iznos donirao sličnoj švedskoj organizaciji. 

VIDI OVO: 7 bizarnih stvari koje ti se događaju tijekom seksa

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju