Obavijesti

Show

Komentari 2

Nakon pedofilske afere nema mjesta na dvoru za kraljičina sina: Princ Andrew se ne vraća?

Nakon pedofilske afere nema mjesta na dvoru za kraljičina sina: Princ Andrew se ne vraća?
9

Princ se nadao da će ta promjena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska obitelj se ne namjerava baviti njegovim položajem, ispričala je osoba bliska kraljevskom dvoru, pišu britanski mediji

VIDEO

Sin britanske kraljice Elizabete II. (94), princ Andrew (60) odstupio je od kraljevskih dužnosti u studenom prošle godine zbog skandala vezanog uz njegovog pokojnog prijatelja Jeffreyja Epsteina, koji je bio optužen kao seksualni predator. Mediji su počeli povezivati princa sa cijelim skandalom zbog čega je vojvoda od Yorka zamolio kraljicu da odstupi od obaveza koje izvršava u ime kraljevske obitelji, a kraljica je, razumna kao i uvijek, tu njegovu želju ispunila.

Commonwealth Day 2017

Ipak, sad izgleda da se princ neće vratiti obnašanju svojih kraljevskih dužnosti, piše The Sunday Times

- Princ se nadao da će ta promjena biti kratkotrajna, ali to se nije obistinilo. Kraljevska obitelj se ne namjerava baviti njegovim položajem - ispričala je osoba bliska kraljevskom dvoru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Diamond Jubilee celebrations

Kraljičin sin već je osjetio kako je to kad ti uskrate nešto na što si naviknuo. Tako je primjerice britanska vlada promijenila praksu podizanja zastava za kraljevske rođendane pa se one više neće vijoriti za rođendane skandalom pogođenog princa Andrewa, što su primijenili odmah. Stoga se 19. veljače, ujedno i prinčev 60. rođendan, Britancima činio kao sasvim običan dan. 

Promjena je uvedena kako bi obuhvatila pripadnike kraljevske obitelji koji su se povukli iz javnosti i ne obavljaju više kraljevske dužnosti.

remembrance Sunday

Podsjetimo, princ se povukao iz javnosti nakon ekskluzivnog televizijskog intervjua za BBC u Buckinghamskoj palači, koji se emitirao u Velikoj Britaniji 16. studenog 2019. godine. U njemu je odgovarao na niz neugodnih pitanja, a branio je i svoje prijateljstvo s preminulim Amerikancem Jeffreyem Epsteinom, koji je bio optužen kao seksualni predator. Jedna od Epsteinovih žrtava, Virginia Giuffre, tvrdi da je princ Andrew imao s njom seksualne odnose kad je njoj bilo tek 17 godina. 

Jeffrey Epstein at Harvard

Sve je opisala detaljno pred saveznim sudom na Floridi, uključujući i interijer londonske kuće Epsteinove bivše djevojke i dugogodišnje prijateljice, milijarderke Ghislaine Maxwell. Također, svjedokinja je detaljno opisala i Epsteinov dvorac u New Yorku, u kojem je bila 2001. godine, kad je imala 17.

Andrew niječe tvrdnje da je imao spolni odnos sa 17-godišnjom djevojkom, koju mu je namjestio milijunaš Epstein, a koji je pronađen mrtav u zatvoru u kolovozu prošle godine. No, ovo nije prvi put da se princa povezuje s kontroverzama. Nekoliko je puta bio pod istragom i to zbog susreta sa Saifom, sinom libijskog diktatora Moamera Gadafija. Također imao je bliske veze s Timurom Kulibajevim, zetom tadašnjeg predsjednika Kazahstana, koji je kupio jedno od prinčevih imanja za tri milijuna funti više nego je princ za imanje tražio. 

FILE PHOTO: Royal Ascot

Zbog brojnih putovanja i iznimno visokih putnih troškova koje je nabio obavljajući dužnost "specijalnog predstavnika" za trgovinu i investicije žestoko su ga kritizirali. Andrew je dobar dio troškova spiskao na putovanja u Ameriku gdje se često družio s Epsteinom. Zbog potrošenog novca zaradio je i nadimak 'Air Miles Andy'. Ovako je glasilo priopćenje kojim se princ povukao iz javnog života: 

- Posljednjih nekoliko dana postalo mi je jasno kako me moj odnos s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom onemogućava u obavljanju kraljevskih dužnosti i radu u brojnim humanitarnim organizacijama na koje sam jako ponosan. Zbog toga sam zamolio Njezino Visočanstvo da odstupim s obavljanja kraljevskih dužnosti, a ona je to odobrila. Epsteinovo samoubojstvo ostavilo je mnogo neodgovorenih pitanja, posebno za njegove žrtve i duboko se suosjećam sa svima onima koji su pogođeni. Nadam se da će s vremenom uspjeti obnoviti svoj život. Voljen sam pomoći sa istragom - izjavio je princ. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje