Obavijesti

Show

Komentari 1

'Nakon svih tragedija i dalje ne odustaju od borbe i budućnosti'

'Nakon svih tragedija i dalje ne odustaju od borbe i budućnosti'
5

CaféTV je prvi u Hrvatskoj prije svjetske premijere pogledao prvu epizodu drugog dijela osme sezone ‘Živih mrtvaca’. Borba protiv manijakalnog Negana se nastavlja...

VIDEO

Zajedno ćemo im biti najveća noćna mora, izgovara Daryl (Norman Reedus), skrivajući se s ostatkom ekipe šerifa Ricka Grimesa u podzemnom tunelu ispod Aleksandrije koju je Negan (Jeffrey Dean Morgan) preuzeo sa svojim Spasiteljima.

Iz scena prve epizode drugog dijela osme sezone 'Živih mrtvaca”, naziva “Čast”, koja se premijerno prikazuje na kanalu FOX 26. veljače u 22 sata, a koju je CafeTV prvi u Hrvatskoj pogledao prije svjetske premijere, jasno je da šerifova grupa ne odustaje od krvave bitke.

Zombiji zauvijek: Serija će se nastaviti i u devetoj sezoni...
Zombiji zauvijek: Serija će se nastaviti i u devetoj sezoni...

Iako ozlijeđeni, umorni, potučeni i razdvojeni, Daryl, Rick, Michonne, Carol, Morgan i Ezekiel, svatko na svoj način, odlučio je jedanput zauvijek pobijediti manijakalnog Negana.

U emotivnoj, ali i na trenutke iznimno brutalnoj epizodi, između ostalog, vidimo posljedice Benjaminove smrti na Morgana (Lennie James). Benjamin je bio član Kraljevstva kojim je vladao Ezekiel (Khary Payton), a Morgan ga je prihvatio pod svoje okrilje i učio ga vještini borbe. Benjamina je ubio jedan od Spasitelja, a iza njega ostao je samo njegov mlađi brat Henry. Morgan, koji se davno zavjetovao da neprijateljima neće oduzimati život, duboko je potresen, ali i bijesan. Odluči s Carol spasiti Ezekiela, kojeg su u vlastitu “kraljevstvu” zatočili Saviorsi.

'Carlov' tata: Izbacili su ga iz 'Živih mrtvaca' bez upozorenja
'Carlov' tata: Izbacili su ga iz 'Živih mrtvaca' bez upozorenja

Kao što smo vidjeli u posljednjim trenucima osme epizode, Rick (Andrew Lincoln) suočava se s tragedijom. Njegova sina Carla (Chandler Riggs) ugrizao je zombi, a spasa nema. Rickova vizija o sretnom, obiteljskom životu koji ga čeka nakon što pobijedi Negana naglo blijedi.

No Carl ne odustaje od vlastite vizije o kojoj je ocu nekoliko puta pričao. Jedini šerifov sin smatra da budućnost ne postoji nastave li se ubijanje i rat te savjetuje Ricku da pronađe drukčije rješenje za sve njihove nedaće. 

Poanta Carlove ideologije o mirnom suživotu i empatiji utjelovila se u Siddiqu, usamljenome mladiću kojeg je upoznao na početku osme sezone, na napuštenoj benzinskoj pumpi. Carl mu je poželio pomoći, dok je njegov otac bio sumnjičav te neznanca otjerao hicem iz pištolja.

Poslije otkrivamo da je upravo Siddiq pomogao Carlu u planu koji je spasio žitelje Aleksandrije, uključujući Ricka i njegovu djevojku Michonne.

Ipak nije kraj za heroje: Nada im je stigla u posljednji tren
Ipak nije kraj za heroje: Nada im je stigla u posljednji tren

Autor i scenarist Robert Kirkman pobrinuo se da gledatelje ne zavede “crno-bijela” slika o situaciji u kojoj su se našli junaci serije. Antagonisti su dobili priliku prikazati svoju “ljudsku” stranu. Nakon dijaloga između Ezekiela i člana Saviorsa koji ga je zatočio, Gavina, jasno je da i oni, baš kao i Rickova družina, rade sve kako bi preživjeli te da je razlika među njima gotovo samo stvar kuta gledanja.

Za to vrijeme otuđeni izdajica Spasitelja, Dwight, savjetuje “izbjeglice” iz Aleksandrije kako da pobjegnu.

Već po običaju, uvodna epizoda u nastavak sezone ne daje konkretne naznake o razvoju događaja koji je publiku najviše zanimao. U završnici prve polovice sezone planovi Rickove ekipe obili su im se o glavu. Uz Eugenovu pomoć Negan napokon uspijeva izaći iz svog sjedišta koji su preplavili zombiji.

Krvoločan vođa Spasitelja odlučio se osvetiti Aleksandriji, Hilltopu i Kingdomu, poslavši vojsku u svako od utočišta. Ostaje vidjeti kako će se razvijati okršaj između Rickove grupe i Negana, kojem je ego povrijeđen zbog kratkoročne pobjede njegovih neprijatelja.

Također će gledatelje zanimati što se dogodilo s Eugenom, bivšim članom šerifove grupe koji se priklonio Neganu. Nakon što smo ga dugo gledali kao izdajicu, 

Eugene je u osmoj epizodi ipak odlučio pomoći bivšem prijatelju, svećeniku Gabrielu, koji je završio bolestan u Neganovu sjedištu. Time je, barem naizgled i nakratko, prevagnula “dobra” strana u njegovoj dugotrajnoj unutarnjoj borbi koju vodi sam sa sobom zbog svoje plašljivosti i kukavičluka.

Gdje će se i kako Rickova skupina ponovno ujediniti, tek trebamo vidjeti. Iako serija “Živi mrtvaci” često koristi slične fabularne trikove već osam sezona, povezanost koju su gledatelji izgradili s likovima, od kojih neke pratimo od samog početka, neraskidiva je. 

Novonastale situacije često znače i izmjenu dinamike među likovima te njihovo, katkad neočekivano, razvijanje koje seriju i dalje čini uzbudljivom za gledanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!
U MAKARSKOJ

FOTOGALERIJA Prve zajedničke fotke Vlatke Pokos i njezinog devet godina mlađeg dečka!

Vlatka se za ovu prigodu odlučila za bijelo odijelo, a ispod je nosila zelenu košulju. Većeslav je nosio sako, plavu košulju i traperice

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...
NAŠALILA SE

Ella nakon ročišta otkrila koliko je spor s Charlesom 'težak'...

Ella Dvornik i Charles Pearce bili su u utorak na sudu u Puli, a oboje su se na svojim društvenim mrežama osvrnuli na ročište
Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda
POTPUNO LEŽERNO

Jennifer Lopez opet je šokirala: Prošetala ulicom bez šminke i frizure, pogledajte kako izgleda

Inače, i nedavno su ju fotografi uhvatili na ulicama grada, gdje je otkrila da ne izgleda savršeno kako često prikazuje na društvenim mrežama