Obavijesti

Show

Komentari 83

Napeto uoči finala: Nina Kraljić opravdala je ime ‘The Voice’

Napeto uoči finala: Nina Kraljić opravdala je ime ‘The Voice’
1

Iako se Nina u Stockholmu razboljela, a iz Hrvatske su stizale kritike na račun pjesme i haljine, naša predstavnica vratila nas je u finale Eurosonga nakon dugih sedam godina

VIDEO

Gotovo bih radije da Nina pobijedi nego naša predstavnica, tako mi je dobar ‘Lighthouse’, na forumima su pisali navijači iz susjednih Srbije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Nina se proteklih dana borila s teškom prehladom koju je “zaradila” vozeći se Stockholmom u otvorenom autobusu i brodu. Ipak, prehlada se na Nininoj izvedbi gotovo uopće nije čula i pobjednica 'The Voicea' nakon sedam godina odvela je Hrvatsku u veliko finale. Nakon proglašenja odmah se vratila u hotel i legla u krevet. Nastavila se liječiti propustivši raskošni eurovizijski party. 

Kao svoju favoritkinju na natjecanju Nina je navodila predstavnicu Njemačke, 18-godišnju Jamie-Lee. Od favoriziranog predstavnika Rusije Sergeja Lazareva više joj se sviđala Ukrajinka Jamala jer je njezina pjesma politički angažirana. Bavi se pokoljem na Krimu u kojem je stradala Jamalina obitelj. Iako je Društvo hrvatskih skladatelja kritiziralo to što je hrvatsku pjesmu napisao stranac, za Ninin nastup imali su pohvale. Odmah su izjavili da bi rado surađivali s njom.

- Mudri su mi ljudi rekli da se ne treba uzrujavati, ali to je nemoguće. Što se kritičara tiče, nitko nikad nije imao hrabrosti nešto mi prigovoriti u lice. Nitko mi ne može reći da ne znam pjevati, a oko svega ostalog se samo prave pametni - kaže Nina. 

I oni kojima je njezina haljina bila užasna odjedanput su nahvalili Zigmanov 'skulpturalni' dizajn. Hrvatska je i ove godine nastavila tradiciju 'svlačenja' na pozornici pa se Nina nakon prve trećine pjesme riješi ljušture i ostane u bijeloj haljini prepunoj stakalaca. S haljine je prije nastupa u polufinalu krojačkim škarama odrezala svo bijelo perje. Riječki dizajner Juraj Zigman na to se nije ni najmanje naljutio.

- Kakva pera, to je sad nebitno. Ona je ujedinila Hrvatsku, nikad u životu nisam radio s nekim tko je toliko inpirativan - rekao je kreator koji je Ninin izgled osmislio na temelju velike tetovaže cedra koju pjevačica ima preko cijelih leđa.

- Priroda, univerzum, šuma i iskonske stvari su ono što naglašavam u svojoj glazbi pa je logično da se to vidi i na svemu ostalome -­ objasnila je pjevačica kojoj tetovaža ima posebno značenje. Podsjeća je na preminulog prijatelja. 

Ninu su proglasili za Miss Eurosonga, no za razliku od klasičnog izbora ljepote, za tu titulu je presudna “unutrašnja i vanjska” ljepota. Na presicama u Stockholmu sprijateljila se i s novinarima kojima je uvijek na malenom, jeftinom instrumentu kazoo svirala melodiju “Lighthousea”. Iako je dugo bila na 22. od 26 mjesta na ljestvici favorita, kako se bližilo finale, tako je i “Lighthouse” sve bolje kotirao.

- Vjerujem da ti svi i sve dođe iz nekog razloga. Stvari se jednostavno poklope -­ kaže Nina. 

Od početka je tvrdila i da je ovo jedna od najjačih godina Eurosonga ikad ako se gleda kvaliteta pjesama. Kritičari kažu da je Eurosongu sve manje važna kvaliteta pjesama, a sve bitniji nastup, te da su sve skladbe skandinavski dance. Podsjećaju ih jedna na drugu te ih je, kažu, teško razlikovati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje