Obavijesti

Show

Komentari 145

Naše bitke za sinove: Najteži trenuci Nine Kuluz i Severine

Naše bitke za sinove: Najteži trenuci Nine Kuluz i Severine
1

Pjevačica želi pomoći sugrađanki kojoj prijeti ovrha nad sinom, stajat će u živom zidu da zaštiti njenu obitelj. Ninin sin je završio prvi razred i odličan je učenik, a prema rješenju mora ići ocu

VIDEO

Budući da su institucije zakazale i motivirana slučajem Nine Kuluz, odlučila sam ispričati svoju borbu za Aleksandra. Do njegove treće godine otac ga nije vidio 18 mjeseci, što je i priznao pred djelatnicima Centra za socijalnu skrb. Milan Popović je propustio Aleksandrov prvi korak, prvi zub, propustio je pola života.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:12

Ispričala je to preksinoć Severina (45) u RTL 'Direktu'. S njom je gostovala i njezina sugrađanka Nina Kuluz (44), kojoj 27. lipnja ovršuju sina. Maleni Cesare Avenati (7) u Splitu je završio prvi razred osnovne škole kao odlikaš sa svim peticama.

Ministrira u župnoj crkvi u Splitu, tamo je trenirao košarku, plivanje i džudo. U Splitu mu živi majka Nina, baka, djed, teta, prijatelji... Ipak, prema ovršnom rješenju Općinskog suda u Splitu, dječak bi trebao 27. lipnja napustiti sredinu u kojoj živi od 2010. i otići u Italiju ocu Alessandru Avenatiju (50), kojega površno poznaje, u potpuno novu sredinu, čiji jezik ne govori. Iako, prema mišljenju djelatnika Centra za socijalnu skrb u Splitu, otac u proteklih 90 dana nije ispunio očekivanja suda, sud smatra da to nije razlog za odgodu ovrhe.

Otac, navode u rješenju o ovrsi, nije naučio razgovarati s djetetom, ne zna što jede ni tko su mu prijatelji te, smatraju, u ovom trenutku, još nema roditeljski kapacitet da preuzme sina. Nije naučio ni osnovnu komunikaciju na hrvatskom da dijete upita je li gladan ili kako se osjeća, pa je upitno kako će razgovarati kad budu živjeli zajedno u Italiji. Alessandrov odvjetnik Srđan Granić odbio je komentirati slučaj.

- Kad govorimo o tom slučaju, riječ je o sudskom postupku s izuzećem javnosti zbog zaštite malodobnog djeteta. Svatko tko javno komentira ovaj postupak izlaže se kaznenom progonu - kratko je rekao Granić.

Kalvarija Splićanke Nine Kuluz počela je 2009. nakon što se ljubavna veza s talijanskim poduzetnikom pretvorila u noćnu moru.

- I prije je znao biti nasilan, zlostavljao me je psihički i verbalno, a od trudnoće, odnosno rođenja djeteta, i fizički te materijalno. Kako sam u to vrijeme ostala bez posla, uskraćivao mi je novac za hranu i osnovne stvari, gađao me predmetima, zavrtao ruke i gurao o zid, i to dok sam bila s djetetom u naručju - prisjetila se Nina.

Kaže da ga zbog straha nije prijavljivala, tek je jednom zvala karabinjere koji su došli, napravili zapisnik i na tome je sve ostalo. Nakon što je 2010. pobjegla sa sinom u Hrvatsku, otac na talijanskom sudu pokreće postupak o skrbništvu. Sud roditeljima daje zajedničko skrbništvo uz uvjet da dječak, koji ima dvojno talijansko i hrvatsko državljanstvo, živi u Italiji kod oca, dok ga majka može posjećivati, te dječak može boraviti kod nje svaki drugi vikend. Kako Nina u Italiji nije imala posao ni smještaj, u očaju bježi sa sinom u domovinu. Odlukom istražnog suca u Torinu u lipnju 2012. za njom je raspisana tjeralica i europski uhidbeni nalog, a Ninu traže zbog otmice djeteta. Iste godine Županijski sud u Splitu potvrđuje pravomoćnu odluku talijanskog suda o skrbništvu. Nina se s djetetom četiri godine skrivala u BiH, nakon čega se lani u rujnu sama predala policiji te, po rješenju Županijskog suda u Splitu, završila u pritvoru na tjedan dana. Nakon izlaska iz pritvora na Općinskom sudu u Splitu pokreće novi postupak za izmjenu odluke o skrbništvu. U tom postupku nije bilo ni jednog ročišta, no temeljem presude Županijskog suda određena je ovrha.

- Centar za socijalnu skrb Split nije učinio ništa da zaštiti moje dijete. Iako smo to tražili, nisu mu postavili posebnog skrbnika koji bi dijete zastupao pred sudom, nisu zatražili da se dječaka vještači niti su stručnjaci obavili s njim razgovor kako bi vidjeli što on želi. On danas ima sedam godina i ima svoje mišljenje, zna što voli i zbog čega - tvrdi Nina. Riječ je o djetetu, govori ona, koje ima brojne interese. Omiljeni predmet mu je matematika.

- Omiljena pjevačica mu je Severina. Voli njezinu pjesmu ‘Raste trava zelena’ - priča Nina. U školi uči talijanski i dobro mu ide, ali slabije govori. Iako je u školu krenuo s deset dana zakašnjenja, brzo je osvojio srca i povjerenje učenika, koji su ga izabrali za potpredsjednika razreda. Sve njih trebao bi Cesare napustiti 27. lipnja.

Severina je Zoranu Šprajcu u emisiji ispričala kako ima informacije o tome da Milan Popović živi u Zagrebu te da je u vezi sa ženom koja ima dvoje djece, jedno od pet i drugo od sedam godina. Njeno ime nije otkrila.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:46

- Aleksandar se s njima druži i spominjao mi ih je - rekla je pjevačica i objasnila kako se brak te žene raspao prije tri mjeseca upravo zbog Popovića. Milanovu navodnu partnericu u brakorazvodnom postupku brani i Popovićeva odvjetnica, Eleonora Katić.

Milan mi nije oteo ženu, ali su zajedno

- Njena djeca imaju sreću da otac koji je hrvatski državljanin, svaki drugi vikend posjećuje djecu. Njena djeca su ostala zaštićena, a moj Aleksandar ne - rekla je Severina i dodala da je riječ o katoličkoj obitelji.

Kako doznajemo, Popović je u vezi sa bivšom suprugom hrvatskog kantautora religijske tematike. U razgovoru s njim, molio nas je da zaštitimo njegov identitet zbog njegove malodobne djece.

- Gospođa Kojić ne raspolaže ispravnim informacijama pa želim istaknuti kako smo se supruga i ja razveli u prosincu prošle godine. Do naše rastave došlo je zbog okolnosti koje ni na kakav način nisu povezane s gospodinom Popovićem. Gospodina Popovića nikada nisam vidio niti ga upoznao, a s bivšom suprugom i svojim kćerima ne razgovaram o toj temi. Bivša supruga i ja ostali smo u korektnim i civiliziranim odnosima prije svega zbog dobrobiti naših kćeri.Bivša supruga se ne miješa u moj privatan život, pa tako niti ja u njezin - rekao nam je glazbenik.

Kako doznajemo Popović, koji je srušio kuću na zagrebačkom Horvatovcu da bi sagradio veću i luksuzniju za njegovu sve brojniju obitelj, trenutačno unajmljuje luksuzan stan u središtu Zagreba. Tamo ga posjećuje njegova zagrebačka partnerica s dvoje djece, a prije nekoliko dana Popović je avionom iz Beograda doveo i mladu studenticu Bojanu (23) i njihovim sinom Milanom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:55

Popović još bez komentara

Nakon preksinoćnje dramatične Severinine ispovijesti, Milan Popović još nije komentirao njezine navode da od siječnja do svibnja 2015. godine nije vidio ni čuo sina.

Moderna obitelj

Popović se u Zagrebu viđa s majkom dvoje djece, bivšom suprugom kantautora religijske glazbe, a u njegov stan stigla je i studentica Bojana te njihov sin Milan.

Milan Popović i dalje tvrdi da želi samo ravnopravno roditeljstvo

'Vrijeme s djetetom se dijeli napola, s tim da majka može nazvati i posjetiti dijete kad želi'

Severina kaže da joj je Popović prijetio da će je uništiti

'Milan se počeo zanimati za Aleksandra kad je saznao za moju vezu s Igorom'

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 145
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao