Obavijesti

Show

Komentari 10

Nastupaju jezivi bend, curica, prodavač intimnih pomagala...

Nastupaju jezivi bend, curica, prodavač intimnih pomagala...
7

Šuška se i da će islandski bend Hatari biti diskvalificiran jer su prošle godine nakon pobjede Izraela na Eurosongu javno podržali bojkot ove države. Moguće je da im neće ni izdati vizu...

VIDEO

Poznati su svi izvođači i pjesme s nadolazećeg Eurosonga. Ove godine će u Tel Avivu od 14. do 18. svibnja sudjelovati 41 zemlja, od kojih će se 17 natjecati u prvom polufinalu koje je na rasporedu 14. svibnja, dok će se dva dana kasnije 16. svibnja još 18 zemalja imati prilike pronaći svoj put k velikom finalu.

Bjelorusija - Zena - 'Like it'

Zena, Zinaida Alexandrovna Kupriyanovich ima samo 16 godina. Nakon što je završila glazbenu školu prošle godine, bila je jedna od voditeljica Dječjeg Eurosonga 2018. u Minsku.

Prema pravilima Eurosonga, najniža dob natjecatelja je upravo šesnaest godina.

Cipar - Tamta - Replay

Tamta, punog imena Tamta Goduadze (38), proslavila se 2004. kad je došla do finala grčkog showa Super Idol. Nakon toga snimila je tri uspješna albuma, a Cipar ju je odlučio poslati na Eurosong s pjesmom Replay.

Crna Gora - D Mol - Heaven

Predstavnik Crne Gore na ovogodišnjem Eurosongu u Tel Avivu je grupa 'D mol' s pjesmom 'Heaven'. Njima je to prvi veliki nastup, a na Eurosongu su završili pobjedom na Monteviziji.

Češka - Lake Malawi - Friend of a Friend

Lake Malawi (Jezero Malawi)  je indie bend iz Češke koji će nastupiti pjesmom 'Friend of a Friend'. Bend djeluje od 2013. i sastoji se od tri člana.

Finska - Darude feat. Sebastian Rejman - Look Away

Darude je finski trance DJ i glazbeni producent koji je debitirao 1999. udarnim singlom 'Sandstorm' koji je 'poharao' finske top ljestvice i njega učinio zvijezdom.

Mađarska - Joci Papai - Az en apam

Joci Papai, koji je predstavljao Mađarsku 2017. na Eurosongu, vratio se s pjesmom 'Az én apám'.

Poljska - Tulia - Fire of Love- Pali sie

Četvoročlana vokalna grupa 'Tulia' predstavljati će Poljsku na Eurosongu u Izraelu. 'Tulia' je mlada ženska grupa oformljena početkom 2018., ali je za kratko vrijeme okupirala pažnju javnosti i glazbenih kritičara. Grupu čine Patricija Novicka, Dominika Sjepka, Joana Sinkjevič i Tulija Bičak, a njihova glazba odiše tradicionalnim, karakterističnim narodnim stilom pjevanja koje kombiniraju s modernom glazbom.
 

Slovenija - Zala Kralj & Gašper Šantl - Sebi

Glazbeni duo Zala Kralj i Gašper Šantl će predstavljati Sloveniju s pjesmom 'Sebi'.  Zala je svoj glazbeni put započela snimanjem obrada, a Gašper je u djetinjstvu počeo svirati gitaru kojom se nastavio baviti sve dok ga nije počela zanimati glazbena produkcija. Njihova suradnja počela je 2017.  godine kada su snimili svoju prvu zajedničku pjesmu 'Valovi'.

Srbija - Nevena Božović - Kruna

Nevena Božović (24) je sama napisala glazbu i tekst za svoju pjesmu 'Kruna'. Nevena je već dva puta bila na Eurosongu. Na dječjem izboru 2007. s pjesmom 'Piši mi' osvojila je treće mjesto, a 2013. je pobijedila na natjecanju 'Prvi glas Srbije'.

 

Australija - Kate Miller-Heidke - Zero Gravity

Kate Miller-Heidke je popularna glumica i pop pjevačica koja je s pjesmom 'Zero Gravity' oduševila i publiku i žiri australskog izbora. 

Belgija - Eliot - Wake up

Eliot je 18-godišnjak iz Belgije koji se proslavio sudjelovanjem na showu The Voice. Ispao je u završnici showa, ali je impresionirao publiku.

Estonija - Victor Crone - Storm

Victor Fritz-Crone, poznatiji kao Vic Heart, je švedski pjevač i gitarist koji predstavlja Estoniju na predstojećem Eurosongu. Victor je s 18 godina otputovao u Ameriku kako bi uspio u showbiznisu. U Los Angelesu je pisao pjesme poznatim glazbenicima i sudjelovao na nekoliko festivala. 2015. je izdao svoj prvi album, a početkom 2019. je pobijedio na estonskom izboru s pjesmom 'Storm'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

'bout a Yamaha

Objavu dijeli Victor Crone (@victorcrone)

Gruzija - Oto Nemsadze - Sul tsin iare

Gruzija je ove godine promijenila način odabira predstavnika i odlučila da će pobjednik showa Idol 2019. automatski biti proglašen i gruzijskim uzdanikom u Izraelu. Pobjedu je odnio talentirani Oto Nemsadze, koji će s pjesmom Sul Tsin Iare (Go Ahead) predstavljati zemlju.

Grčka - Katerine Duska - Better Love

Katerina Duska (29) je podrijetlom iz Kanade, ali živi u Ateni. Karijeru je započela 2015., a pjesmom 'Better Love' dobila je priliku nastupiti na Eurosongu.

Island - Hatari - Hatiq Mun Sigra

Band 'Hatari' je u svojoj zemlji poznat po provokativnim nastupima. Nakon što je objavljeno da će ovaj punk band prestavljati Island, pojavili su se brojni komentari na društvenim mrežama, a mnogi od njih odnose se na veoma eksplicitan i vulgaran nastup benda.

Šuška se i da će biti diskvalificirani jer su prošle godine nakon pobjede Izraela na Eurosongu javno podržali bojkot ove države, a nakon svoje pobjede na Söngvakeppnin 2019. su najavili da će na velikoj eurovizijskoj pozornici javno protestirati protiv Izraela što se direktno kosi s pravilima Eurosonga. Također, postoji mogućnost da se članovima benda neće moći izdati vize za ulazak u Izrael, upravo zbog ranije spomenutih javnih istupanja protiv izraelske države, kako stoji u 'Zakonu o ulasku u Izrael'.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HATARI

Objavu dijeli HATARI (@hatridmunsigra)

Portugal - Conan Osiris - Telemoveis

Pjesma koju će Portugalci pjevušiti ove godine zove se 'Telemóveis' (mobiteli). Publika nije ostala ravnodušna na kombinaciju tradicionalnog zvuka uz moderni brazilski ritam pa je ova neobična kompozicija pronašla svoj put do Eurosonga.  I dok mu neki blogeri prognoziraju čak pobjedu, kritičari kažu kako njegova pjesma nije kvalitetna. Conan Osiris sam piše svoje pjesme, a kao najsmješniji detalj iz svog života navodi činjenicu da je dugo radio kao prodavač u 'sex shopu'.

San Marino - Serhat - Say Na Na Na

San Marino slavi svoje deset sudjelovanje na Eurosongu. Poslali su izvođača Serhata koji je napisao sam stihove i glazbu za pjesmu 'Say Na Na Na'. 

SNIMALA SE KAKO LEŽI I PJEVA U OSKUDNOM KOSTIMU: 'Sanjao sam te noćas i sram te bilo', poručio joj fan

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće
PROMO

Najveća imena nove techno scene dolaze na Zrće

Nizozemski Verknipt na svoje premijerno izdanje Verknipt Croatia Holiday Festivala ovog ljeta dovodi zvijezde hard techno scene te najavljuje svoj najveći line-up dosad

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car
PROMO

Debitantski album grupe Donkey Hot zove se ''MAMA'' zato što je mama car

Tokom slušanja albuma jasno je o kakvom se bendu radi - pjesme su duhovite, upečatljive i neke od njih uvijek će vam izmamiti osmijeh na lice, ali daleko je to od površne duhovitosti, svirka je čvrsta i rifovi osvajaju.
Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare
PROMO

Vili Gobac i Donkey Hot u financijskoj krizi „Mama Care“ daj pare

'Mama care' nova je rock dizalica grupe Donkey Hot kojom ova fantastična petorka najavljuje svoj album prvijenac