Show

Komentari 79

Pobjednik je bio i u zatvoru, a Brankica postala manekenka

Pobjednik je bio i u zatvoru, a Brankica postala manekenka

Druga sezona ovog realityja bila je poprilično izmijenjena od prve. Broj kandidata je povećan, a natjecatelji su gledatelje šokirali tračanjem i svojom neobrazovanošću

U specijalu 'Život nakon realityja' prisjetili smo se najupečatljivijih sudionika hrvatskih reality showova. Saznajte kako im je život izgledao nakon što je prošlo njihovih 'pet minuta slave' i s čime se danas bave.

Popularnost Big Brothera te 2005. godine bila je velika u cijelom svijetu, a tada se proširila i na Hrvatsku. 

Nakon uspješne prve sezone ovog reality showa, RTL je od 4. rujna 2005. godine započeo s prikazivanjem druge sezone. Od prve se razlikovala po dva stanara više koji su ušli u kuću odmah na početku, a puno njih je u kuću ušlo tijekom samog natjecanja. 

Simpatije javnosti već u početku je pobrao Hamdija Seferović.  

Gledatelje je osvojio inteligencijom, opuštenim karakterom i jednostavnim pristupom svemu. Nakon 118 dana provedenih u kući, on je i odnio pobjedu. Tada je rekao da je bio uvjeren da kao Rom iz kuće neće izići 'milijun kuna teži'. 

Smiješila mu se karijera u Bollywoodu

Hamdija je pobudio veliko zanimanje javnosti nakon svog izlaska iz kuće. Novac koji je dobio potrošio je na otvorenje kafića i izgradnju kuće. Zbog boravka u Big Brother kući dobio je i sporednu ulogu u sapunici 'Zabranjena ljubav'.  Kad je indijski glumac i redatelj Dev Anand 2007. posjetio Hrvatsku, obavljao je i casting za svoj novi film u Bollywoodu. Hamdiji se tada smješila i glumačka karijera. 

Nedavno je završio iza rešetaka istražnog zatvora jer ga je 39-godišnjakinja prijavila policiji zbog prijetnji. Pobjednik Big Brothera 2010. je sudjelovao u masovnoj tučnjavi ispred noćnog kluba. 

Kroz kuću je prošao sveukupno 21 stanar, no njihova slava bila je puno kraća od one stanara iz prve sezone. Osim Hamdije, kroz medije se tijekom godina uglavnom provlačilo još i ime Brankice Čonde koja se nakon izlaska iz kuće prozvala jet setericom. Postala je manekenka te živi i radi u Dubaiju. 

Kaže da u životu ne žali ni za čim. Kako za dobrim tako ni za lošim stvarima. 

- Big Brother nikako ne bih okarakterizirala kao lošu odluku ili kao loše iskustvo. U trenutku pojavljivanja bila sam mlada i nepromišljena, a takvo je bilo i cjelokupno iskustvo. Vjerujem kako bih u nekim situacijama danas postupila drugačije, ali sve u svemu zadovoljna sam ishodom - rekla je Brankica. 

Najbitnije joj je što je bila i ostala iskrena i dosljedna sebi. 

- Svoje iskustvo sam uvelike iskoristila za dostizanje već postojećeg cilja, a to je bilo ostvarivanje uspješne modeling karijere - ispričala nam je Brankica. 

Kroz iskustvo u Big Brotheru stekla je brojna poznanstva koja su je odvela u snimanje prvih modnih fotografija, a s modnim koracima stekla je i samopouzdanje koje joj je bilo potrebno da ode u inozemstvo. 

- S istim fotografijama iz Hrvatske otišla sam u Dubai gdje sam odradila mnoge modne revije, snimanja i kampanje za renomirane tvrtke te od tog posla i dan danas živim. S godinama sam stekla iskustvo u organizaciji evenata i promociji tako da danas u Dubaiju radim na mnogim bitnim projektima kao sto su World Cup, F1 i mnogi drugi. Uz posao aktivno se bavim jogom za koju sam i osobni trener - rekla nam je Brankica.

Kao jedan od najvećih favorita za pobjedu u ovoj sezoni slovio je Matko Okmažić, Omišanin koji tijekom svog boravka u kući nikad nije bio nominiran. No završio je na trećem mjestu. Istaknuo je da mu sudjelovanju showu nije puno pomoglo. Nakon izlaska iz kuće vratio se u Omiš gdje je nastavio raditi u obiteljskom restoranu, a planirao je otvoriti i lounge bar u Zagrebu. 

Finalisti su bili osobe različitog socijalnog statusa, političkih uvjerenja i imidža. Mnoge je iznenadila Hamdijina pobjeda u ovoj sezoni jer je Matko dobivao puno glasova iz Dalmacije. Finalist je bio i Ivan Grgec iz Ludbrega za koga su pozivi stizali iz središnje Hrvatske, a veliko iznenađenje bila je finalistica Daca Bosančić.

Ostali stanari u medijima se nisu spominjali uopće ili se njihovo ime moglo čuti jako rijetko. Bili su to Tatjana Čehić, Matea Matić, Željka Lukić, Maroje Sabljić, Kristian Stojić, Sanja Močibob, Dominik Rožić, Lana Škurić, Duje Katalenić, Hana Šoljan, Kristina Abolić, Igor Knežević, Monika Maleš, Nataša Gajić, Biserka Dolenec i Rene Nemarnik. 

Kristijan Stojić, Ante Seljak Jakovčev iz Labina i Goran Matošović poslije završetka showa osnovali su rock bend kojem su planirali dati ime Big Brother bend. 

Najčitaniji članci