Obavijesti

Show

Komentari 66

Nedostaju li vam? Ove zvijezde su žarile i palile dance scenom

Nedostaju li vam? Ove zvijezde su žarile i palile dance scenom
15

Senna M, pravog imena Senad Galijašević, napustio je scenu kako bi se posvetio svojoj tvrtki koja se bavi filmskom i televizijskom opremom. Ivana Banfić uređuje farmu na koju se seli i ne planira snimati pjesme

VIDEO

Iako neki smatraju da je glazba devedesetih bila parada kiča, popularnih hitova zvijezda dance glazbe mnogi se sjete s nostalgijom. 

Ilan Kabiljo

Sinu poznatog skladatelja Alfija Kabilja smiješila se uspješna karijera te su mu čak nudili i posao u Hollywoodu, ali on je odbio ponude. Sada živi sa suprugom Anom u Beču i sklada filmsku glazbu, a prije nešto više od godinu dana izdao je album 'Expressions'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ivana Banfić

Dok se Kabiljo povukao, Ivana Banfić (48) koja je devedesetih nastupala pod umjetničkim imenom I Bee još je prisutna na sceni. Nakon 'Šumice' i dance ere napravila je zaokret u karijeri i odabrala drugačiji zvuk.

Nakon trogodišnje pauze, pretprošlog ljeta je snimila singl za pjesmu 'Ranjene grudi'. Čini se kako je Ivani Banfić u tom periodu sve išlo za rukom jer je tada otvorila i svoju glazbenu školu za djecu, a izjavila je kako bi voljela otvoriti još dvije.

Osim toga, nekoliko godina pohađala je školu za osobni razvoj kako bi dobila diplomu integrativnog terapeuta. Objasnila je kako je to tjelesno orijentirana psihoterapija koja se radi kroz razne tjelovježbe, vježbe disanja i kroz pokret.

Prije nekoliko tjedana otkrila je da uređuje farmu na koju se uskoro seli. Sama kreči zidove i lakira namještaj te ne planira snimati nove pjesme. 

Senna M

Autor najvećih domaćih dance hitova devedesetih godina poput 'Tuc-Tuc', 'Beba' te 'Indijanac', Senad Galijašević napustio je estradu kako bi se posvetio svoj tvrtki 'Senna Innovation Factory' koja proizvodi filmsku i TV opremu te robotiku za kamere.

Njegova oprema koristila se za snimanje Papinog posjeta Hrvatskoj, brojne glazbene festivale, a tražila se i za filmske setove. Sennini proizvodi koriste se i u 'Voiceu', a radio je i na dodjeli nagrade Porin. Proizvodi bivšeg pjevača koriste se u cijelom svijetu. Nedavno je, kaže Senna, poslao pošiljku za Grenland, a prije toga na adresu NASA-e.

Velina

Screenshot

Prošlo je više od dvadeset godina otkad je Velina Oršolić (38) pjevala 'Sherry, sherry, tijelo mi treperi'. Pjesma je postala veliki dance hit, a pjevuši je se i dan danas.

U glazbi je završila sasvim slučajno kad ju je tadašnji menadžer otkrio na kiosku dok je kupovala časopis. Showbiz je napustila jer je, kako tvrdi, trebala biti nešto što nije.

- I danas se sa svojim prijateljima od srca isplačem od smijeha kada vidim spot na YouTubeu. To su bila interesantna vremena i puno sam naučila o sebi u toj fazi odrastanja - rekla je Velina te priznala da je zbog frizure i plave boje tjedan dana plakala jer to nije bio njen izbor.

Osim što danas vodi cvjećarnicu Hegel što je obiteljski posao, posvećena je i kozmetičkom brendu koju je nazvala po svojoj kćeri Evi Mariji koju je rodila dok je bila na Karibima. Sa idiličnog otočja vratila se u Hrvatsku jer je, kaže, doma najljepše.

Josipa Pavičić Yo

Josipa Pavičić Berardini (38) bila je radijska i televizijska voditeljica, novinarka i spisateljica, a devedesetih se okušala u glazbi.

Prije četiri godine liječnici su joj dijagnosticirali zloćudni tumor dojke. U svojoj knjizi 'Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi' podijelila je detalje svoje borbe.

Nakon što je pobijedila opaku bolest, u Italiji je otišla na genetski test čiji su rezultati upozoravali da bi joj se bolest mogla vratiti. Stoga je odlučila odstraniti obje dojke. Nakon oporavka optimistična voditeljica i spisateljica smogla je snage te otvorila talijanski restoran u Zagrebu, a u slobodno vrijeme je pisala svoju ispovijest o boli i pobjedi.

Kasandra

Davorka Ručević (50), poznatija kao Kasandra, zadnji put se u javnosti pojavila prije deset godina. Bilo je to na proslavi rođendana njezina bivšeg menadžera Vladimira Mihaljeka Mihe u zagrebačkom hotelu.

Devedesetih je svojim dubokim glasom i dugačkim i vitkim nogama osvojila dance scenu pjesmama 'Sladoled', 'I've Got A Feeling' i mnogim drugima. S estrade je odjednom nestala zbog zdravstvenih problema otkrio je estradni menadžer Zoran Škugor.

- Navodno živi na Bukovcu, iako mi ljudi govore da prolaze onuda i da je ne vide. Nije se udavala, teško je naći frajera koji bi joj parirao - kaže Mihaljek.

Bio je uvjeren da će se dosad vratiti na scenu, a gdje je zapelo, ne zna. Prije šest godina otišli smo do kuće, dvokatnice bez fasade, na zagrebačkom Bukovcu u kojoj živi njezina majka koja je demantirala glasine da je njezina kći slijepa.

Ella

Marinella Jantoš Ella (46) bila je jedna od najtraženiji dance zvijezda, a scenu je 'zapalila' hitom 'Iza ponoći'. Nakon toga, pjevala je na domjencima i svadbama, a prije nekoliko godina ušla je u reality 'Farmu'.

- Nakon devedesetih imala sam jedan pad i ego je to teško podnosio. Ja sam te neke stvari već izvježbala prije, ali sam se ispljuskala i vratila se svojim korijenima jer ja sam u duši zabavljač - rekla je svojedobno Ella.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 66
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje