Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
14 komentara

Neispričana priča o Diani: Bila sam djevica pa su me prihvatili

Ja sam OK jer nemam nikakvu pozadinu iza sebe. Nisam skakala iz jednog kreveta u drugi. Nisam ni imala priliku za tako nešto, tek mi je 19 godina, rekla je Diana u prvom intervjuu iako to nije tad bilo objavljeno

Foto: Privatna arhiva
14 komentara

Princeza Diana preminula je u prometnoj nesreći 1997. godine, a da je živa danas bi proslavila 58. rođendan. Povodom toga, britanska novinarka Danae Brook, koja je živjela blizu nje dok se nije preselila na kraljevsko imanje, odlučila je objaviti dosad neispričanu priču o princezi, objavila je stranica Bioreports

POGLEDAJTE VIDEO:

Budući da su živjele u istoj zgradi, Diana je pristala dati Danae intervju, koji je zapravo bio prvi intervju za tiskani medij koji je dala. Novinarka je Lady Di prvi put vidjela kad joj je bilo 19 godina. Privlačila je pažnju plavo-zelenim očima i nije bila nametljiva. 

- Najviše pamtim njezine oči. Plavo zelene oči. Kada bi vas pogledala ravno u vaše, imali biste osjećaj kao da je netko uperio automobilska svjetla u vas. No u ono vrijeme, kada je radila u dječjem vrtiću u Pimlicu, nije bila svjesna njihove moći - opisala je Danae princezu. 

Princess Diana Channel 4 documentary | Autor: John Stillwell/Press Association/PIXSELL Foto: John Stillwell/Press Association/PIXSELL

Kad su postale susjede, Diana je tek počela izlaziti s princom Charlesom (70). To je bilo tjednima prije zaruka, a godinu dana prije kraljevskog vjenčanja. Tada je rijetko tko znao da je princ zainteresiran za Dianu.

- On je imao već visok ugled u društvu, a ona ga uopće nije imala. No šaputanja su se brzo proširila i uskoro je dobila titulu nove Charlesove djevojke - kaže Danae. 

Princess Diana death anniversary | Autor: John Giles/Press Association/PIXSELL Foto: John Giles/Press Association/PIXSELL

Diana je tad živjela s tri cimerice, a novinarka je shvatila da se nešto događa kad je sve češće s kata, gdje je Lady Di živjela, čula pjesme tad omiljene Charlesove grupe 'The Three Degrees'. Ispred stana Dianu je sve češće dočekivalo cvijeće. 

Nije se činilo, kaže novinarka, kao da želi biti zamijećena. Nosila je vrlo malo šminke, a kad se vraćala s posla često bi nosila voće, čokolade ili novine u rukama. 

Diana se sprijateljila sa sinovima novinarke te im je često kupovala slastice, a kad je njezina fotografija osvanula na svim britanskim naslovnicama, dječaci su bili uzbuđeni. 

- Mi nju poznajemo. Ona živi ovdje, voli naranče i vidjeli smo je u trgovini - rekli su sinovi Danae tog dana za doručkom. 

Diana, Princess of Wales retrospective | Autor: Anwar Hussein Foto: Anwar Hussein

I Danae je bila iznenađena. Kako sama kaže, nije mogla vjerovati da je sramežljiva Diana u vezi s Charlesom. Tog dana sve se promijenilo. Zgrada je bila okružena paparazzima i ljudima. Svi su željeli upoznati novu djevojku princa Charlesa. 

- Promatrala sam kako joj sve to postaje previše stresno. Svakog jutra pokušavala je ući u svoj crveni Mini Cooper, fotografi su jurili za njom, nadajući se da će je zaustaviti i uspjeti što više snimiti. Mogli su čak uzrokovati nesreću, što bi samo povećalo dramu. Ponekad smo se zajedno vozile dizalom ili šetale ulicom s djecom, pritom bi mi pričala o svom poslu i raspitivala se o tome gdje ću ih školovati. Nismo bile previše intimne, samo susjede koje se poznaju. No stvari su tada postale dramatičnije, a zvuk užurbanih motocikala i automobila koji su je proganjali postajao je sve više prijeteći - prisjeća se Danae. 

FILE PHOTO: Britain's Princess Diana is shown wearing a Victor Edelstein gown as she dances at a November 9, 1985 White House dinner with actor John Travolta, in Washington | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL

Diana je samostalno odlučila dati prvi intervju, prvu izjavu, budući da joj odabranik nije pomagao s paparazzima. 

- Znala je da pišem za novine i da pišem knjige. Stoga smo se dogovorile da će ispričati svoju priču, vlastitim riječima. Ponudila sam joj da se raščisti, da joj podarim glas. Dogovorile smo vrijeme sastanka i pozvala me u svoj stan. Bilo je to doba popodnevnog čaja, u sivilu i kiši mjeseca studenog - ispričala je novinarka. 

Potom je Diana progovorila... 

- Potpuna je ludost vidjeti stvari napisane o meni i njemu, a nitko ih nije izgovorio. Ne znam što budućnost donosi. Nitko me nije savjetovao što raditi u ovoj situaciji, mislim da kraljevska obitelj nije svjesna što se ovdje događa. Barem nismo o tome razgovarali kad smo bili u Norfolku - započela je izjavu.

FILE PHOTO: Princess Diana relaxes on the sand during a visit to the beach on the Caribbean Island of Nevis | Autor: MARK CARDWELL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: MARK CARDWELL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Pritisak je bio golem, a Diana kad je trebala ići na proslavu Charlesova rođendana, morala se po noći iskradati kako ju nitko ne bi 'ulovio'. 

- Imala sam vrlo brzo i spretnog vozača tada. Svoj novi auto ostavila sam parkiran na jednom mjestu i onda smo drugim otišli za Norfolk. Nažalost, netko je otkrio da imam novi auto i čak kad bi se miljama daleko parkirala, pronašli bi ga - rekla je tad Diana. 

Foto: Instagram/orijent

Diana je bila oprezna što govori, a ipak neke ekskluzivne detalje je otkrila novinarki. 

- Znala sam da želi da sve zapišem što mi je govorila, iako se bojala da će mi reći previše toga. Pogotovo kako misli da je odabrana kao prikladna djevojka za princa jer nije spavala s drugim muškarcima. Pritom mi je bilo jasno kako aludira na svoju stariju sestru, koja je bila Charlesova djevojka gotovo godinu dana, nakon čega je bila prekrižena s popisa prihvatljivih djevojaka - rekla je Danae. 

Diana Princess of Wales and Prince Charles with new born Prince Harry | Autor: David Levenson Foto: David Levenson

Diana je bila uvjerena da ju kraljevska obitelj prihvaća samo zbog toga što nikad nije spavala s muškarcem prije Charlesa. Međutim, Danae to tad nije objavila u intervjuu, već je naglasila da Lady Di ne zna zbog čega ju vole. 

- Vidite, moja sestra Sarah izlazila je s Charlesom prošle godine i puno je o tome pričala novinarima i previše, pa je sada prošlost. Ja sam OK jer nemam nikakvu pozadinu iza sebe. Nisam skakala iz jednog kreveta u drugi. Nisam ni imala priliku za tako nešto, tek mi je 19 godina - rekla je Diana u prvom intervjuu. 

Naši partneri pišu
Message