Obavijesti

Show

Komentari 3

'Nema govora o prekidu koji bi nam naškodio, opstat ćemo'

'Nema govora o prekidu koji bi nam naškodio, opstat ćemo'
1

Istupom kao glavni vokal benda Pavel Antonija Matković oduševila je kritiku i publiku, a pjesma “Čuvaj me” tjednima je na prvome mjestu glazbenih top-ljestvica

VIDEO

Najnoviji singl grupe Pavel “Čuvaj me” popeo se na prvo mjesto glazbenih ljestvica gotovo odmah. Bendu to nije prvi put da osvaja glazbene vrhove, no prvi je put da je glavnu ulogu preuzela mlada Antonija Matković (24), koja u grupi već dvije godine pjeva back vokale. 

Takva promjena iznenadila je fanove i radijske DJ-eve koji su zvali Pavelovu izdavačku kuću uvjereni da su dobili pogrešan CD. Frontmen grupe Aljoša Šerić (37), autor svih Pavelovih pjesama, još dok je pisao “Čuvaj me”, znao je da je treba povjeriti Antoniji te joj je ustupio svoje mjesto glavnog vokala.

On je odvjetnik, a ona restauratorica. Kad završe s poslom - pjevaju

- Odmah sam znao da je to pjesma za ženski vokal, i zbog stihova, ali i zato što sam htio da bude u nekom retroštihu, kao da je pisana za Opatijski festival ‘66. Nisam sebe mogao zamisliti u tome, nisam baš šlager pjevač - objašnjava Zagrepčanin, koji je Pavel osnovao još dok je svirao u Ramirezu, da bi i njegove kantautorske pjesme, koje se nisu uklapale u opus Ramireza, ugledale svjetlo dana. Antonija ga je pokušavala uvjeriti da bi “Čuvaj me” trebali snimiti kao duet, pomalo se plašeći reakcija publike, no njezin istup kao glavnog vokala bio je pun pogodak te je uspjela privući i nove obožavatelje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Bila sam skeptična, mislila sam da ćemo zbuniti publiku jer Aljošu prepoznaju kao Pavel, pa sam se u duetu htjela ‘sakriti’ iza njega. No izvrsno su prihvatili i mene i pjesmu, što me iznenadilo - objašnjava Antonija, koja će od sada češće biti prvi glas benda. Grupa, koja broji osam, a ponekad i trubača kao devetog člana, u svibnju planira izdati novi singl, a na jesen i treći album, čiju produkciju potpisuje Tomislav Šušak, a miks Jura Ferina iz Svadbasa. Prošle godine bili su nominirani za čak pet Porina, no nijednog nisu osvojili.

- Kad izađe novi album, nadam se bar nekoj nominaciji. Meni je osobno Porin super. Odlično se tamo zabavljamo, dobro se popije, podruži, brčkali smo se u jacuzziju prošle godine, pili... Jesam rekao da smo pili? - smije se Aljoša, koji, kad ne pjeva, radi u odvjetničkom uredu.

'Sretali smo se po kvartu i brzo sprijateljili, a onda i zaljubili'

Antonija je, pak, završila restauraciju na Likovnoj akademiji te je trenutno na stručnom osposobljavanju. Kad završe s “pravim” poslom, “nabrzaka” doma ručaju i nastavljaju s radom u studiju. Iako Pavel iza sebe ima već dva albuma, još, kažu, od glazbe ne zarađuju dovoljno da bi se isključivo njoj mogli posvetiti.

- Nadam se da ću se jednom moći baviti sa samo nekoliko pravnih predmeta koji su meni bitni i dragi, a ostatak vremena posvetiti glazbi. Pravo mi je posao, a glazba ljubav - kaže Aljoša. Uz to što dijele ljubav prema glazbi, Antonija i Aljoša od ljeta su i ljubavni par.

- Pozvao me k sebi da mi da CD s pjesmama koje sam trebala pjevati. Još taj CD nisam dobila. Toliko o tome - smije se Antonija i dodaje da je uz Aljošu dobila novu dozu samopuzdanja na pozornici.
- On je prvi dečko pred kojim mi nije bilo neugodno pjevati. Ovo s nama dvoma je smirenija situacija, uzajamno povjerenje i imam puno više samopouzdanja kad sam s njim - kaže Splićanka. A o prekidu koji bi mogao naškoditi bendu, oboje se slažu, nema ni govora.
- Ne vjerujem da bi naša veza mogla puknuti. Možda gledam svijet ružičastim naočalama, ali mislim da ga upravo tako i trebam gledati - kaže Aljoša.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'
REALITY SUPRUŽNICI

Tamara istjerala Filipa iz stana? 'Sve je onako kako si napraviš'

Tamara i Filip iz showa 'Brak na prvu' tvrde da su se između njih rodile samo prijateljske emocije

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...
Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...