Obavijesti

Show

Komentari 64

Nepoznati Cobain: Visio je kod Hrvata i trošio tisuće na heroin

Nepoznati Cobain: Visio je kod Hrvata i trošio tisuće na heroin
1

SMRT KOJA JE POTRESLA SVIJET Kurt Cobain, legendarni frontmen Nirvane prije više od dva desetljeća pucao si je u glavu i preminuo. Danas bi proslavio 50. rođendan

VIDEO

Frontmen benda Nirvana počinio je samoubojstvo 5. travnja 1994. godine. Pucao si je sačmaricom u glavu u svojem domu u Seattleu, a pokraj njegovog tijela pronađeno je oproštajno pismo napisano crvenom tintom i posljednji album benda naziva 'In Utero'.

U trenutku njegove smrti Nirvana je bila na vrhuncu popularnosti, a Cobain je bio predvodnik cijele jedne generacije. Iza sebe je ostavio dvogodišnju kćerkicu Frances Bean Cobain i suprugu Courtney Love.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
 

February 20th 2017. Happy Birthday.

A post shared by Frances Bean Cobain (@space_witch666) on

Pixsell

Ipak, sve ove godine često su se javljali oni koji su glazbenikovo samoubojstvo dovodili u pitanje, a sada je tim stručnjaka revidirao sve poznate činjenice o smrti velikog glazbenika.

Jedan od njih bio je dr. Michael Hunter koji tvrdi da je Kurt u organizmu imao smrtonosnu dozu heroina, na koji je trošio oko 5000 kuna dnevno. Na drogu se 'navukao' kao tinejdžer zbog, navodno, problema s leđima i želucem, a kasnije se njegova ovisnost otela kontroli.

PA/Pixsell

Cobain je umro kada je imao 27 godina i jedan je od slavnih koji su završili u neslavnom 'Klubu 27'.

Mali je bio normalan dok nije upoznao Courtney

Chris, kasnije Krist Novoselic, bio je gitarist jedne od najpopularnijih grupa u povijesti. Podrijetlom s  dalmatinskog otoka Iža, odakle je njegov otac otišao živjeti u Seattle, Krist je bio jedan od dvaju osnivača Nirvane. Početkom osamdesetih čak je proveo godinu dana u školi u Zadru. Odrastao je s Kurtom Cobainom u Aberdeenu, malom mjestašcu u državi Washington, a Kristova pomajka Suzanne išla je s Kurtovom majkom Wendy u školu. 

Kurt je bio generacija s Kristovim bratom Robertom, a kad im je jednog dana došao u posjet čuo je glasnu muziku, onu koju je slušao Krist. Od tada su on i Krist postali i ostali najbolji prijatelji. Rastavila ih je Kurtova smrt.

- Sjećam se toga dana. Krist je bio kod nas doma a Kurt u Seattleu. Bila je vijest na radiju, a Krista su zvali na telefon da ga dođe identificirati. Potreslo ga je to jako, zamolio je da ga ja odvezem u Seattle. Nisam mogao vjerovati da je to učinio - rekao je prije nekoliko godina u intervjuu Kristov otac, koji se vratio živjeti na Iž. Dodao je kako Kurt nije bio depresivan, iako javnost možda ima drugačiji dojam.

- Nije uopće bio niti tužan niti depresivan. Bili su sretni kad im je krenulo. Sjećam se, Chris me zvao na telefon iz New Yorka kad su gostovali u showu Saturday Night live da ih gledamo, bio sam jako ponosan. Ostajali smo budni gledati i njihove nastupe na MTV-u, pa tko ne bi? Mali Kurt je bio normalan sve dok nije upoznao onu Courtney - dodao je Kristov otac.

'Klub 27'

Jimi Hendrix

You Tube

Vijest da je legendarni gitarist preminuo u hotelskoj sobi u Londonu odjeknula je tog 18. rujna 1970. godine poput bombe. Neki mediji nagađali su kako je skončao od smrtonosne kombinacije tableta za spavanje, drugi su pisali da je smrt nastupila zbog gušenja u snu izazvanog povraćanjem. Tek znatno kasnije slučaj je razjasnio liječnik koji ga je te noći pokušao spasiti.

- Količina vina prolivena po njemu, ali i njegovom tijelu, bila je nevjerojatna. Ne samo da su mu kosa i odjeća bili potpuno slijepljeni vinom nego su mu i želudac i pluća bili puni ovog pića - ispričao je liječnik.

Janis Joplin

24sata

Boginja rocka i kraljica autodestrukcije umrla je samo 16 dana nakon Hendrixa. Njezino beživotno tijelo pronašao je 4. listopada 1970. godine njezin menadžer u hotelskoj sobi. Kao što je kasnije potvrđeno, uzrok smrti bilo je predoziranje heroinom, najvjerojatnije u kombinaciji sa zapanjujuće mnogo alkohola.

Jim Morrison

Screenshot

Američki glazbenik umro je 3. srpnja 1971. u Parizu, a njegova smrt i danas je predmet mnogih kontroverza. Usprkos činjenici da u službenom izvještaju stoji da je uzrok smrti otkazivanje srca, mnogi biografi i dalje vjeruju da je Morrison umro od predoziranja.

Ipak, u službenoj verziji izvještaja stoji da je glazbenik u posljednjoj noći svog života odgledao film u jednom pariškom kinu, vratio se kući i otišao na spavanje. Usred noći mu je pozlilo pa je otišao osvježiti se u kadi gdje je doživio srčani udar i preminuo.

Amy Winehouse

Pixsell

Pjevačica jedinstvenog glasa preminula je 23. srpnja 2011. godine u svojem londonskom domu. U službenom izvještaju kao uzrok smrti navedeno je trovanje alkoholom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'
ZBUNILA PRATITELJE

Ella Dvornik: 'Ono kad imaš sve dokaze da te netko prevario...'

Poznata hrvatska influencerica je objavila par fotografija, a zatim se raspisala o svojem omiljenom 'emojiju' te iznenadila...

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'
MEKA ZA CELEBRITYJE

Aleksandra Prijović ima i drugi posao, a nema veze s glazbom: 'Uložila u njega 200.000 eura'

Podržali su je brojni kolege s estrade, među kojima Rade Šerbedžija, Lepa Brena, Jelena Rozga, Aco Pejović, Andrija Milošević...
Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...
NOĆNA PTICA

Ma što to Filip iz 'Braka na prvu' radi u 4 ujutro? Ne, ne vježba...

Filipa Belića su eksperti 'Braka na prvu' spojili s Tamarom Razum. Kad ju je prvi put vidio, tvrdio je da ju nikad ne bi mogao odvesti baki, koja je važna figura u njegovu životu. Ipak, nedavno je promijenio mišljenje