Obavijesti

Show

Komentari 13

Newman: Imam odrezak kod kuće. Zašto ići na hamburger?

Newman: Imam odrezak kod kuće. Zašto ići na hamburger?
7

Paul Newman i Joanne Woodward holivudska su ljubavna priča duga čak 50 godina. Kad su se upoznali, glumac je bio u braku, no zbog nje se rastao od prve supruge

VIDEO

Zabavite se tijekom sunčanja na plaži, ali i tijekom kišnih ljetnih dana uz naše priče o vječnim ljubavima u Hollywoodu. U serijalu priča donijet ćemo vam pregled najvećih ljubavi glumačkih legendi.

Joanne Gignilliat Trimmier Woodward rođena je 27. veljače 1930. godine u Thomasvilleu u Georgiji. Hollywood ju je zavolio, a i ona njega, praktički čim je prohodala. Kad su ona i njezina majka prisustvovale premijeri filma 'Zameo ih vjetar', prilikom sjedanja u limuzinu, šokirala je Laurencea Oliviera kad mu se kao devetogodišnjakinja samo uvalila u krilo bez ikakvog upozorenja. Mnogo godina poslije, kad je Joanne s Olivierom radila na  filmu 'Come Back, Little Sheba', Olivier se rado prisjetio te zgode. Njezin prvi film bio je 'Count Three and Pray', a radila je paralelno i na Broadwayu i u Hollywoodu. 

Paula Newmana upoznala je tijekom rada na predstavi 'Picnic' koja je igrala na Broadwayu 1953. godine. Iako je dala do znanja da joj se glumac sviđa nakon što je rekla da odlično izgleda, ipak je imala poštovanja prema njemu jer je Newman tada bio u braku s Jackie Witt. 

Paul je tijekom svojih 20-ih godina većinu vremena proveo na kazališnim daskama, dok se u 30-ima uglavnom pojavljivao na filmskom platnu. Nakon što je upoznao Joanne, napetost u njegovom braku rasla je sve više. 

Newmanova supruga Jackie isprva se odbijala rastati

Njegova supruga Jackie odbila je rastati se kad joj je on rekao da više ne želi biti s njom. Htio je oženiti Joanne. Na kraju, kad je Jackie vidjela da odbijanjem rastave neće ništa postići, pristala je okončati brak. Manje od tjedan dana nakon što su potpisali papire, Newman se vjenčao s Joanne u Las Vegasu 29. siječnja 1958. godine. Svadba je bila samo nekoliko mjeseci prije nego što je Joanne osvojila Oscara za najbolju glumicu u filmu 'The Three Faces of Eve' gdje je utjelovila ženu s višestrukim poremećajem ličnosti. 

Osim zajedničkog života izvan posla, par je zajedno glumio i u nekoliko filmova. U sljedećih nekoliko godina snimili su 'The Long Hot Summer', 'Rally ‘Round the Boys', 'From the Terrace', 'Paris Blues' i 'A New Kind of Love'. 

'Paul zna sve što treba znati o meni'

- Tko vas bolje može usmjeriti od osobe s kojom živite? Paul zna sve što treba znati o meni. Voljela bih da je režirao svaki film u kojem sam glumila - rekla je Joanne jednom prilikom. 

Tijekom 1969. godine Robert Redford i Paul Newman po prvi put će se skupa pojaviti u filmu 'Butch Cassidy And The Sundance Kid'. Riječ je bila o velikom hitu. Tijekom 70-ih uslijedili su Newmanovi filmski promašaji i uspjesi, od filmova kao što su 'The Sting' i 'The Towering Inferno' pa sve do 'The Life', 'Times of Judge Roy Bean' i 'Slap Shot'.

Nakon što se Newmanov jedini sin, Scott, predozirao 1978. godine, Newmanov privatni život i karijera krenuli su u jednom sasvim drugom smjeru. Njegov glumački rad i dalje je bio hvaljen od strane publike i glumaca. Više se posvetio sebi što je bilo vidljivo i u filmu 'The Verdict' za koji je dobio šestu nominaciju za Oscara, dok je sedma uslijedila za ulogu u filmu 'The Color of Money'. Filmovi mu nisu bili jedina stvar na pameti u tom razdoblju. Kao strastveni vozač utrka još od ranih 70-ih, Newman je postao suvlasnik Newman Haas utrke 1982. godine, a osnovao je i Newman's Own, uspješnu prehrambenu tvrtku čiji je sav prihod išao u humanitarne svrhe. 

Joan i Paul imali su troje djece, kćeri Nell, Mellisu i Cleu. Tijekom dugih 50 godina, Woodward i Newman smatrani su jednim od najuspješnijih i najtrajnijih ljubavnih holivudskih priča. 

- Imam odrezak kod kuće. Zašto ići na hamburger - bio je Newmanov odgovor na pitanje u Playboyu kako odolijeva drugim ženama. Za svoju suprugu imao je samo riječi hvale. 

- Joanne mi je uvijek bila bezuvjetna potpora u svim mojim izborima i pokušajima, a to uključuje i moje automobilske utrke, koje ne podnosi. Za mene je to prava ljubav - zaključio je jednom prilikom glumac. Par je bio zajedno sve do glumčeve smrti. 

Paul Newman preminuo je od raka 2008. u dobi od 83. godine. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'
NE ODUSTAJU

Marijana Seifert nestala je prije dvije godine. Obitelj traži novu istragu: 'Imamo listu zahtjeva'

Reality zvijezda Marijana Seifert nestala je u Zagrebu 27. travnja 2022. Njezina obitelj ne odustaje od potrage. Sastavili su popis zahtjeva koje žele uputiti policiji i institucijama
Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece
SKUPA U POLITIČKIM VODAMA

Ljubavna priča Nine Raspudića i Marije Selak: U tajnosti su se vjenčali, sad imaju dvoje djece

Marija i Nino Raspudić nikada javno nisu govorili o svojoj vezi, a nakon što se Selak pojavila u Mostovoj emisiji 2020. godine sa drugim prezimenom, potvrđeno je da se par vjenčao