Obavijesti

Show

Komentari 20

Nezaboravan ispraćaj legende: Splitom se orila pjesma 'Galeb i ja', a rijetko tko nije zaplakao...

Nezaboravan ispraćaj legende: Splitom se orila pjesma 'Galeb i ja', a rijetko tko nije zaplakao...
19

Nakon što je lijes s Oliverovim tijelom prebačen na katamaran, krenula je pjesma i bakljada. Uz stotine brodskih sirena, pratnju brodica i barki Splićana, cijeli je Split 'Morskog vuka' poslao na posljednju plovidbu

Prije točno tri godine napustio nas je jedan od najvećih hrvatskih glazbenika, legendarni Oliver Dragojević. Splitskom rivom tog dana orila se pjesma 'Galeb i ja', a katamaran koji je prevozio tijelo Olivera, iz splitske luke isplovio je oko 20 sati. 

POGLEDAJTE VIDEO 

Splitska riva, dva dana nakon smrti, bila je puna obožavatelja njegova lika i djela. Svi su se htjeli oprostiti s velikanom. Počast su mu odali i brojni domaći glazbenici koji su rivom hodali uz njegov lijes.

Nakon što je lijes prebačen na katamaran, krenula je pjesma i bakljada. Uz stotine brodskih sirena, pratnju brodica i barki Splićana, cijeli je Split 'Morskog vuka' poslao na posljednju plovidbu. 

U trenutku kada je završavao Oliverov hit 'Galeb i ja', uz zvuk zvona, galeb je sletio na zvonik crkve Svetog Duje. 

Tolja o koncertu na trajektu: 'Bilo je to trosatno ludilo, pravo slavlje Oliverovog lika i djela!'
Tolja o koncertu na trajektu: 'Bilo je to trosatno ludilo, pravo slavlje Oliverovog lika i djela!'

- Prilikom ispraćaja Olivera i njegov Galeb je sletija pozdraviti se - napisao je tada uz snimku njegov obožavatelj na Twitteru. Ostali korisnici nadovezali su se da je galeb odabrao pravi trenutak. 

Pjevao se i hit 'Sjećanje na Vela Luku', tisuće okupljenih ispraćali su Olivera pjevajući uglas. Rijetko tko nije plakao. 

Oko 500 plovila pratile su Olivera do Korčule. Veličanstveni prizori obišli su cijeli svijet, a fotografije i videozapisi s ispraćaja i danas tjeraju suze na oči.

Katamaran u njegovoj rodnoj Vela Luci dočekali su gotovo svi stanovnici, a klapa mu je u čast otpjevala 'Pismo moja'. 

Nezaboravan ispraćaj legende hrvatske glazbe pamtit će se zauvijek. 

Pogreb Olivera Dragojevića upriličen je 1. kolovoza 2018. godine na mjesnom groblju svetog Roka u Veloj Luci. I tada su se mnogi došli oprostiti od velikana. Dan ranije prvi put u povijesti Hrvatske proglašen je Dan nacionalne žalosti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...