Obavijesti

Show

Komentari 15

Nezaboravni 'Prijatelji': Prošlo je 25 godina od prve epizode...

Nezaboravni 'Prijatelji': Prošlo je 25 godina od prve epizode...
13

Američka serija prati avanture šest prijatelja koji zajedno žive u New Yorku. Likovi Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe i Joey osvojili su srca publike

Od emitiranja prve epizode američke humoristične serije 'Prijatelji' prošlo je punih 25 godina. Originalno emitirana na NBC televiziji, prikazivala je avanture šestero nerazdvojnih prijatelja kroz svakodnevne životne situacije i tako nasmijavala gledatelje diljem svijeta punih deset sezona, a i danas je jedna od najboljih serija svih vremena te iznova nasmijava i zabavlja brojne generacije.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Američka serija prati avanture šest prijatelja koji zajedno žive u New Yorku. Likovi Ross, Rachel, Monica, Chandler, Phoebe i Joey osvojili su srca publike. Ukupno je snimljeno 234 epizoda u 10 sezona. Glumcima je ponuđena i 11. sezona, ali ponudu su odbili uz objašnjenje da bi to uništilo reputaciju serije i 'razvodnilo' priču.

Humor 'Prijatelja' većinom se oslanja na karakterne osobine likova: Ross je pretenciozan, Rachel je tašta, Chandler je nesiguran, Monica je uštogljena, Joey je glupav, a Phoebe ekscentrična. Isto tako, postoji i romantična povezanost likova. Tako je dugo 'natezanje' Rossa i Rachel seriju na trenutke pretvaralo u sapunicu, ali i držalo gledatelje zainteresiranima. 

Matt LeBlanc (52) koji je u seriji glumio Joeya, jednom je prilikom priznao da je bio pomalo zaljubljen u Jennifer Aniston (50), koja je utjelovila Rachel, na početku snimanja serije, no našalio se na vlastiti račun i zaključio je da se ista stvar ionako dogodila cijelom svijetu nakon gledanja prvih epizoda. U jednom trenutku likovi koje glume također završe zajedno. Iako gledatelji tu vezu nikad nisu odobrili, producenti su rekli nešto s čim se svi ipak moramo složiti: ponekad se prijatelji zaljube, iako je to možda i pogrešno.

Iako su producenti prvotno radnju zamislili s četiri glavna lika te sporednim likovima Phoebe i Chandlera, producenti su se predomislili potaknuti razvitkom radnje i odnosima među likovima. Tijekom snimanja nitko od glavnih glumaca nije bio plaćen više ili manje od ostalih.

U proteklih 25 godina, koliko je prošlo od prve epizode, 'Prijatelji' su se neprestano emitirali na mnogim servisima i televizijama diljem svijeta. Zbog toga je ovo i danas jedna od najuspješnijih serija ikad snimljenih.

 

 

 

 

 

 

PROCURILE TAJNE FOTKE: Ovo je dečko najpopularnije balkanske pjevačice?