Obavijesti

Show

Komentari 19

Nikšine srdele bile su previše jednostavne, ispao je iz showa

Nikšine srdele bile su previše jednostavne, ispao je iz showa
8

Tvoj tanjur mi je bio poezija jednostavnosti, dosta siromašno sve to skupa djeluje, rekli si Kušelju članovi žirija televizijskog kulinarskog showa 'Celebrity MasterChef'

VIDEO

Nakon što je celebrity kandidate u restoranu dočekao Andrej, uslijedilo je kušanje prekrasnog jela od oslića i pisanje namirnica koje su natjecatelji morali prepoznati u jelu. Za ovaj izazov su Nikša, Emilija i Luka imali tri minute na raspolaganju s tim da je Nikša, kao kandidat koji je u prethodnom izazovu napravio najsočnija pačja prsa, imao dva dodatna boda bonusa na sve što napiše. 

Emilija se nadala da će se mirisi jela širiti van zvona kojim je bilo poklopljeno, no to se nije dogodilo. U ovom je jelu žiri od kandidata tražio da pogode maksimalnih 11 komponenti u bilo kojem redoslijedu.  

- ´Meni je ovo dosad najteži izazov. Prebrzo je vrijeme proletjelo. Mislim da tu nije bilo 3 minute. Po meni je to bilo 30-ak sekundi. Toliko o tome kolika je to napetost bila - kazao je na kraju izazova. 

'Sramota totalna! Došla u MasterChef, a ne zna prepoznati papriku od rajčice!´

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrej je upozorio da je cilj bio kušati jelo, a ne gostiti se u restoranu. Kad je Emilija shvatila da je u ovom izazovu pobrkala rajčicu s paprikom samu sebe je komentirala.

- Sramota totalna! Došla u MasterChef, a ne zna prepoznati papriku od rajčice! Pa je li to sramota? Užas - rekla je.

Jedanaest veličanstvenih namirnica u jelu koje su kandidati trebali napisati bile su: oslić, sir, češnjak, timijan, krumpir, muštarda (senf), cikla, aceto balsamico, daikon, stabljičasti celer i rajčica. 

- Moram vam reći da se niste proslavili - započeo je proglašenje Andrej. Najlošiji u izazovu je bio Luka sa samo dva točna odgovora. Emilija je imala najviše točnih odgovora - njih četiri, ali budući da je Nikša pametno iskoristio svoju prednost, s tri točna odgovora plus dva boda bonusa, bio je pobjednik Testa osjetila. 

- Nije mi žao što je ispalo da je Nikša bio bolji, a zapravo nije. To su takva pravila. Ma sve je ok - komentirala je Emilija pobjedu koja joj je izmaknula. Nikša smatra da su mu dobro došla dva boda prednosti te da ih je iskoristio na dobar način. Radovan je bio siguran da bi barem pola ovih namirnica pogodio 'iz aviona'.

Nikša je zbog srdela napustio show

Kao pobjednik Testa osjetila, Nikša je u narednom Testu kreativnosti mogao uživati u plodovima svojih pobjeda. Prva privilegija koju je osvojio bila je odabir glavne namirnice s kojima će svi kandidati kuhati. Luka je mislio da će Nikša odabrati ribu, ako mu je žiri ponudi i bio je u pravu. 

Kad su Andrej, Dino i Radovan podigli crnu plahtu ispod nje su se krile tri potpuno različite namirnice: pileći supreme, zagrebački sir i jadranska srdela. 

- U svakom slučaju, srce me vuče kraljici tako da neću previše razmišljati - rekao je Nikša i kao čovjek s mora odlučio se za srdelu za koju je mislio da je bliska svima. 

No, Nikšine prednosti nisu završile odabirom srdele. U dućan je išao sam za što je imao tri minute te je imao pravo uzeti deset popratnih namirnica, a ostatak ekipe njih osam. Za pripremu svojih jela kandidati su na raspolaganju imali sat vremena. 

Nekad previše jednostavno nije dobro 

Nikši je bilo super što su srdele svježe, ali budući da su bile hladne, bilo ih je malo teže filetirati. Najviše u MasterChef kuhinji su mu se svidjeli, kako kaže, izazovi, kao što je za njega i bilo jelo koje je pripremao. Kad je dizao artičoke s pare, malo ga je iznenadila kipuća voda no uspješno se snašao u novonastaloj situaciji. 

- Nisam se previše opterećivao da mora biti baš jako moderno ili nešto, nego sam baš htio jedan tretman kakav srdela zaslužuje. Predstavio sam je kao zvijezdu mora - izjavio je za vrijeme serviranja tanjura. 

- Zapravo sam zadovoljan. Ispalo je jako dobro - priznao je Nikša koji je smatrao da je njegova kreativnost došla do izražaja. 

Radovan je teška srca Nikšu proglasio najlošijim 

Njegovo jelo prvi je kušao Andrej kojem je srdela sa žara bila jako dobra, ali s obzirom na to da je Nikša birao glavnu namirnicu očekivao je više fantazije. U drugom dijelu jela slana srdela je bila prejaka za kombinaciju. Dinu je jelo bilo ispravno i ukusno, osim što su mu inćuni bili preslani. Ono što Dino nije razumio jest to da je Nikša, uz srdele, imao pravo odabrati čak 10 popratnih namirnica, dok ih je on u jelu nabrojao pet. 

- Ja sam ih uzeo osam - branio se Nikša. 

- Ono što sam htio reći jest da mi dosta siromašno sve to djeluje - nastavio je Dino. Radovan je Nikšine srdele probao rukom i bile su mu dobre. 

- Tvoj tanjur mi je bio poezija jednostavnosti - zaključio je. 

Dino je prije proglašenja zaključio da su uglavnom svi imali nedovršene tanjure te im je falilo više hrabrosti kako bi napravili korak dalje. 

- Ovo je četvrtina finala, ne znam kako ćete se povesti s takvom hrabrošću u polufinalu zato što su drugi vaši kolege jako ohrabreni - oštar je bio Andrej. Radovan je morao nerado reći da je u glasovanju najlošiji bio Nikša. 

- Nisam očekivao, ali nisam ni iznenađen - komentirao je Nikša svoje ispadanje iz showa. 

- Smatram da su svi komentari na mjestu, sve stoji. Nema tu nikakvih velikih razloga za žaljenje ni za veliku sreću. Dakle, to je to - zaključio je. Luku je iznenadio Nikšin odlazak te je mislio da će on ispasti prije njega.

Emilija nije brojala namirnice pa je ostala bez tikvice

Već kod samog odabira popratnih namirnica Emilija je ´zeznula´ stvar u najpoznatijoj reality kuhinji. U dućanu joj je bila mala panika, a za dvije minute, koliko su Luka i ona imali za odabir namirnica lako se nešto zaboravi. Umjesto da uzme osam namirnica uz srdele, koliko ih je i smjela uzeti, malo se zaletjela pa je uzela jednu namirnicu – viška. No to nije promaklo iskusnim članovima žirija. 

Dino je primijetio da je uzela namirnicu više za što je nudila da će se odreći jedne po svom izboru. 

- Ne, ne! Ja ću jednu žrtvovati - objasnio joj je ovaj vrhunski kuhar pravila igre. Pozvao je i ostatak žirija kojima je pojasnio o čemu se radi. Andrej je s Emilijine radne jedinice uzeo tikvicu. Emilija je bila sretna zbog njegovog odabira. 

- Joj kako je dobar! Hvala - smiješila se. 

- To radim zbog vlastitog jela - pojasnio joj je Andrej. 

- Dobro sam prošla! Sva sreća što Andrej nije danas bio zainteresiran probati bilo što što ima veze s tikvicama - realna je bila simpatična pjevačica i priznala da je tikvicu ubacila usputno u košaricu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'
'ONA JE CENTRALNA FIGURA'

Vlatka Pokos u vezi je s unukom najpoznatijeg gradonačelnika Zagreba: 'Istina je, sretna sam!'

U vezi smo. Dogodilo se prije dovoljno dugo vremena, ali ne želim ići u detalje, rekla nam je pjevačica i voditeljica

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?
UPOZNAJTE 15 FINALISTICA

ANKETA Ove djevojke bore se za titulu Miss Universe Hrvatske: Što mislite, koja će pobijediti?

Tek će jedna od nekoliko tisuća djevojaka, koje se godišnje diljem svijeta prijavljuju na najprestižnije natjecanje na svijetu, Miss Universe, ima priliku za svjetski mandat i krunu.
Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'
VIŠE NEĆE BITI U ŽIRIJU

Stjepan Vukadin oglasio se oko odlaska Melkiora i Damira iz 'Masterchefa': 'Hvala za sve!'

Melkior Bašić i Damir Tomljanović odlaze iz žirija 'MasterChefa', a njihov kolega Stjepan Vukadin sad je podijelio njihovu zajedničku fotografiju