Obavijesti

Show

Komentari 0

"Njegovi govori u Saboru bili su svaki jedan dragulj"

"Njegovi govori u Saboru bili su svaki jedan dragulj"
10

O Vici političari imaju samo najljepše riječi. Sve ih je zatekla smrt velikog domoljuba, a njegov trag će u našoj kulturi biti zabilježen zlatnim slovima

VIDEO

Vice Vukov je bio zaista veliki umjetnik, vrhunski intelektulac, političar i veliki čovjek. Dugo nam nedostaje i nedostajat će nam i u budućnosti. Njegova smrt je veliki gubitak za glazbu. Bio je velik čovjek, ali je jedan dio svoje karijere nažalost izgubio zbog nepravedne politike koja je njegovo domoljublje krivo vrednovala kao krimen, a ne kao vrlinu. Vice je bio dovoljno velik da oprosti i da se uključi u politiku za dobrobit Hrvatske i svi su ga slušali s velikom pozornošću jer je svaki njegov govor u Saboru bio jedan dragulj. U ovim trenucima treba samo obitelji izraziti sućut, a Vice će zauvijek ostati u našim sjećanjima, rekao je zastupnik SDP-a Ivo Josipović. Vijest o smrti Vice Vukova saborskim zastupnicima je prenio potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks. Zastupnici su minutom šutnje odali počast svom kolegi..
- Nakon dugo, dugo vremena u komi, nakon tragične nesreće koju je doživio pred sabornicom, sada je završio njegov životni put. Bio je čovjek koji je na plemenit način njegovao i poticao domoljublje i rodoljublje. Njegov trag u hrvatskoj kulturi ostat će zabilježen zlatnim slovima - rekao je Šeks.
- Vice Vukov bio je velik čovjek, pjesnik, pjevač, erudit, političar, pripadnik one generacije građana koju su sreću tražili po svijetu, koji su bili pomirljivi, razumni, socijalno osjetljivi i stvarno će nam nedostajati - rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović. Prisjetio se da je Vukova upoznao kad je imao četiri godine na blagajni trešnjevačke Name na Knežiji.
- Vice Vukov ostavio je trajan trag u hrvatskoj glazbi, ali i u hrvatskoj politici. Poznavao sam ga kao glazbenika, ali i kao humanista i čovjeka koji je najprije bio blizak politici, a kasnije je i sam ušao u nju - izjavio je predsjednik Stjepan Mesić.
- Iako smo to očekivali nakon njegove nesreće, Vicina smrt me je duboko potresla. Bio je čovjek koji je obilježio našu glazbenu scenu, a imao je snage izdržati dvadesetogodišnju šutnju. Kad je netko darovit i ne može pokazati taj dar to je strašna kazna. Opraštamo se od velikog čovjeka - rekao je Dražen Budiša, koji je zajedno s Vicom bio aktivist Hrvatskog proljeća. Budiša je dodao i da je bio na Vicinom prvom koncertu nakon dvadesetogodišnje zabrane nastupa.
- Vice mi jako nedostaje u posljednje tri godine otkako je u bolničkom krevetu. Sada sam izgubila dobrog prijatelja, divnog čovjeka i odličnog djeda svoje kćeri Vite - rekla je Ksenija Pajić, bivša supruga Vicinog sina Emila.
Arsen Dedić prije godinu dana svoju pjesmu "Nisam ti dospio reći" posvetio je bolesnom prijatelju Vukovu.
- Njegova smrt strašno je pogodila našu obitelj. Nismo mogli vjerovati da Vice to neće izdržati. Dobar dio djetinjstva proveli smo zajedno, bili smo prvi susjedi, išli smo skupa u gimnaziju i zajedno smo pjevali moje pjesme. Nekako mu se moramo odužiti. Moja obitelj je uvijek bila i bit će uz njega i njegove najbliže - kazao je Arsen Dedić.
Mišo Kovač smatra da ni Talijani nisu imali pjevača poput Vice.
- Ja sam nastupao s Vicom dan prije nego što je pao na saborskim stepenicama. On je bio najveća zvijezda i super čovjek koji nije volio tračeve - izjavio je Mišo Kovač.
Tereza Kesovija smatra da je njenom prijatelju Vici sedamdesetih godina nanesena strašna nepravda zbog koje je 18 godina morao prisilno šutjeti.
- Dok sam ja živjela u Parizu, Vice je studirao na Sorbonni. On je bio veliki gospodin i intelektualac. Njegova smrt ispunjava me groznom tugom. Jadan, bio je tri godine u komi. Vegetirao je što je bilo bolno njegovoj obitelji, posebno supruzi Dijani - ispričala nam je Tereza Kesovija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...
Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu