Show

Komentari 4

Novi Adelein album '30' postao je najprodavaniji album godine, srušila je rekord grupe ABBA

Novi Adelein album '30' postao je najprodavaniji album godine, srušila je rekord grupe ABBA

Pjevačica je novim album prestigla ABBA-u i Eda Sheerana, a glavni singl 'Easy On Me' već šest tjedana ne silazi s prvog mjesta glazbenih ljestvica

Novi album britanske pjevačice Adele (33) u prvih tjedan dana od izlaska prodao se u 261 tisuća primjeraka i postao najprodavaniji album u ovoj godini, piše BBC.

POGLEDAJTE VIDEO:

Adele je tako prestigla švedsku pop grupu ABBA, čiji je povratnički album 'Voyage' dosad držao rekord s 204 tisuća prodanih primjeraka.

Ipak, uspjeh Adeleinog novog albuma nije ni blizu onome koji je postigla 215. godine s albumom '25'. Naime, njezin je prethodni album u prvih tjedan dana prodan u čak 800 tisuća primjeraka.

Ovakav pad djelomično je uzrokovao ogromnim porastom popularnosti streaming servisa u posljednjih šest godina. Uz to, album '25'  prvih šest mjeseci nije bio dostupan na streaming servisima, što je potaknulo obožavatelje da ga kupe.

Adele je prestigla i novi album Eda Sheerana (30) pod nazivom '=' ('Jednako'),  a glavni singl s albuma, 'Easy On Me', ostaje broj jedan šesti tjedan zaredom.

 

Najčitaniji članci